משכנתא חדשה

אלמוג2202

New member
שלום אנשים טובים,
אני לוקח משכנתא בפעם הראשונה ומרגיש כמו ארנבת בגוב האריות.
שווי הנכס 1,200,000 ש''ח והשמאי העריך מימון מלא.
הון עצמי 300,000 ש''ח.
הכנסה חודשית 12-13K נטו.
כרגע הציעו לי 2 תמהילים באחד הבנקים, תמהיל אחד:
1656005417824.png
תמהיל שני:
1656005442606.png
בעקרון אמרו לי שבהתאם להכנסה ההחזר החודשי המקסימלי נע סביב 4200 ש''ח בחודש.
מבחינתי להחזיר את המקסימום שניתן, אני רווק ומאוד גמיש בהחזר אז אשמח לכל הצעה חכמה.

המון תודה!

Mashkantalogix

New member
ההחזרים החודשיים ב-2 האפשרויות נמוכים יחסית לסכום המשכנתא המבוקש.
על סכום כזה כל 200 ש"ח תוספת בהחזר חודשי עושים הבדל גדול, אז אדרבא הפרש כ-500 ש"ח בין תמהילים- אי אפשר להשוות ביניהם כי צריך להשוות תפוחים לתפוחים, כלומר צריכים להסגר על סכום החזר שרוצים להחזיר, ואז להסגר על תמהיל נכון ולנהל מו"מ עבורו.

ב-2 התמהילים החזר חודשי מקסימלי יגדל באלפי ש"ח לאור הריביות המשתנות וההצמדות למדד.
בהצלחה בכל אשר תבחר לנכון.

אלמוג2202

New member
ההחזרים החודשיים ב-2 האפשרויות נמוכים יחסית לסכום המשכנתא המבוקש.
על סכום כזה כל 200 ש"ח תוספת בהחזר חודשי עושים הבדל גדול, אז אדרבא הפרש כ-500 ש"ח בין תמהילים- אי אפשר להשוות ביניהם כי צריך להשוות תפוחים לתפוחים, כלומר צריכים להסגר על סכום החזר שרוצים להחזיר, ואז להסגר על תמהיל נכון ולנהל מו"מ עבורו.

ב-2 התמהילים החזר חודשי מקסימלי יגדל באלפי ש"ח לאור הריביות המשתנות וההצמדות למדד.
בהצלחה בכל אשר תבחר לנכון.
תודה רבה על התגובה!
בהנחה ואני מתכנן למכור את הדירה תוך כמה שנים, מה עדיף לי?
לגבי סכום ההחזר החודשי מבחינתי להחזיר את המקסימום האפשרי בחוק (שזה בערך 4100 ש''ח).
תודה,

Mashkantalogix

New member
עניין התמהיל תלוי בין היתר גם בתכניות בזמן החזקת הדירה, מה קורה אחרי שתמכור את הדירה, גם בתכניות עתידיות על חלקים מהתמהיל, ועוד כ-20 שאלות של איפיון פיננסי, ומספר פחות או יותר דומה של סימולציות....

אם אתה עוקב בפורום אתה רואה כמה מידע אישי וכלכלי לאור השינוים בריביות ובמדדים צריך לסנכרן בשביל תמהיל נכון אישית עבורך.

כך שעל גבי פורום לשנות עוד משהו פה,אולי עוד משהו שם-עד שיגיע למשהו נכון יותר (תוך כמה וכמה סימולציות באוויר ועל כל אחת לחכות לפידבק) זה קצת כמו טלפון שבור...

בכל מקרה ריבית באשר היא ריבית היא רק 20% ממה שצריך לעניין אותך במשכנתא בכלל -80% מה שצריך לעניין יותר-זה תמהיל נכון-כי שם הכסף האמיתי.
שבוע טוב...

למעלה