שלום רב,
אני לקראת חתימה מול חברת יזמות על בניה בית על קרקע פרטית, אני משפר דיור ומכרתי דירה קיימת.
עלות בניה ומגרש עד המפתח- 3.35 מיליון
צריך משכנתא של 1.5 מיליון (45% מימון)
מדובר בהסכם אחד ולא קומבינציה, כלומר חתימה על בניה ומגרש יחד מול גורם אחד.
פרטי העסקה:
קרקע פרטית ותירשם הערת אזהרה בעת תשלום ראשון
יש היתר בניה וניתן להתחיל מיידית
תשלומים לאחר סיום כל שלב ולפי החוק
תשלום אחרון במסירת הבית אחרי טופס 4 והתחייבות היזם ללו"ז.
כיום יש יתרת משכנתא על הדירה שמכרתי בפועלים שתסולק במלואה בעוד חודשיים.
פניתי ליועצת משכנתאות בבנק שלי והיא אמרה שהבנק לא יאפשר לי לקבל משכנתא בעסקה שהיא לפני טופס 4 וכשאין בנק מלווה ליזם.
קיימתי שיחה בין היזם לבנק והוא טוען שיבנה את הבית מהון קיים שלו ושהוא אינו נידרש לבנק מלווה (הלוואה), תשלומים יבוצעו לפי חוק ולאחר ביצוע כל שלב ללא שום תשלום מראש.
לצערי, בפועלים אמרו לי שלא ניתן לקבל הלוואה כזו ורמזו שאבדוק בבנקים אחרים (אחרי 22 שנים כלקוח בבנק וללא שום דופי בהתנהלות, משכורות טובות, תשלומים מעולם לא חזרו)
את המשכנתא אצטרך בעוד כ 5 חודשים וברור לי שהצעות שאקבל עכשיו לא יהיו בתוקף אם לא אמשוך כספים כעת.
התחלתי בדיקות בכדי לוודא שאוכל לקבל את המשכנתא לאופי עסקה שכזה,
בינתיים בדקתי עם בנק מזרחי טפחות ואמרו לי שניתן לקבל משכנתא, אך התנאים שלהם לא אטרקטיביים כרגע, ביקשו שאביא הצעה נגדית והדגישו שאני באחוזי מימון הכי טובים (45%)
מילאתי זכאויות למשכנתא בדיגיטל בבנקים אחרים ונראה שכולם עמוסים, רק דיסקונט חזרו אלי עם הצעה ראשונית מאוד לא אטרקטיבית כחלק מהאישור העקרוני ונראה שהם מנסים לקדם את התהליך באופן דיגיטלי מלא, ללא פגישה עם יועץ. היום ביקשתי לתאם פגישה עם יועץ ואמרו שיחזרו אלי.
האם מישהו נתקל במצב כזה של אי אישור משכנתא לבניה כזו ? האם פועלים אישרו דבר כזה למישהו מכם ? האם יש המלצה על עסקה כזו בבנק ספציפי ?
יש לי תחושה שהבנקים עמוסים ושהם אינם חוזרים ללקוחות חדשים
אני מיואש לגמרי, היתה לי חוויה אחרת לגמרי כשלקחתי משכנתא לפני 7 שנים
אני לקראת חתימה מול חברת יזמות על בניה בית על קרקע פרטית, אני משפר דיור ומכרתי דירה קיימת.
עלות בניה ומגרש עד המפתח- 3.35 מיליון
צריך משכנתא של 1.5 מיליון (45% מימון)
מדובר בהסכם אחד ולא קומבינציה, כלומר חתימה על בניה ומגרש יחד מול גורם אחד.
פרטי העסקה:
קרקע פרטית ותירשם הערת אזהרה בעת תשלום ראשון
יש היתר בניה וניתן להתחיל מיידית
תשלומים לאחר סיום כל שלב ולפי החוק
תשלום אחרון במסירת הבית אחרי טופס 4 והתחייבות היזם ללו"ז.
כיום יש יתרת משכנתא על הדירה שמכרתי בפועלים שתסולק במלואה בעוד חודשיים.
פניתי ליועצת משכנתאות בבנק שלי והיא אמרה שהבנק לא יאפשר לי לקבל משכנתא בעסקה שהיא לפני טופס 4 וכשאין בנק מלווה ליזם.
קיימתי שיחה בין היזם לבנק והוא טוען שיבנה את הבית מהון קיים שלו ושהוא אינו נידרש לבנק מלווה (הלוואה), תשלומים יבוצעו לפי חוק ולאחר ביצוע כל שלב ללא שום תשלום מראש.
לצערי, בפועלים אמרו לי שלא ניתן לקבל הלוואה כזו ורמזו שאבדוק בבנקים אחרים (אחרי 22 שנים כלקוח בבנק וללא שום דופי בהתנהלות, משכורות טובות, תשלומים מעולם לא חזרו)
את המשכנתא אצטרך בעוד כ 5 חודשים וברור לי שהצעות שאקבל עכשיו לא יהיו בתוקף אם לא אמשוך כספים כעת.
התחלתי בדיקות בכדי לוודא שאוכל לקבל את המשכנתא לאופי עסקה שכזה,
בינתיים בדקתי עם בנק מזרחי טפחות ואמרו לי שניתן לקבל משכנתא, אך התנאים שלהם לא אטרקטיביים כרגע, ביקשו שאביא הצעה נגדית והדגישו שאני באחוזי מימון הכי טובים (45%)
מילאתי זכאויות למשכנתא בדיגיטל בבנקים אחרים ונראה שכולם עמוסים, רק דיסקונט חזרו אלי עם הצעה ראשונית מאוד לא אטרקטיבית כחלק מהאישור העקרוני ונראה שהם מנסים לקדם את התהליך באופן דיגיטלי מלא, ללא פגישה עם יועץ. היום ביקשתי לתאם פגישה עם יועץ ואמרו שיחזרו אלי.
האם מישהו נתקל במצב כזה של אי אישור משכנתא לבניה כזו ? האם פועלים אישרו דבר כזה למישהו מכם ? האם יש המלצה על עסקה כזו בבנק ספציפי ?
יש לי תחושה שהבנקים עמוסים ושהם אינם חוזרים ללקוחות חדשים
אני מיואש לגמרי, היתה לי חוויה אחרת לגמרי כשלקחתי משכנתא לפני 7 שנים