משכנתא לבניה כשליזם אין בנק מלווה (בונה מההון שלו עד מפתח)

Noam.R

New member
שלום רב,
אני לקראת חתימה מול חברת יזמות על בניה בית על קרקע פרטית, אני משפר דיור ומכרתי דירה קיימת.
עלות בניה ומגרש עד המפתח- 3.35 מיליון
צריך משכנתא של 1.5 מיליון (45% מימון)

מדובר בהסכם אחד ולא קומבינציה, כלומר חתימה על בניה ומגרש יחד מול גורם אחד.
פרטי העסקה:
קרקע פרטית ותירשם הערת אזהרה בעת תשלום ראשון
יש היתר בניה וניתן להתחיל מיידית
תשלומים לאחר סיום כל שלב ולפי החוק
תשלום אחרון במסירת הבית אחרי טופס 4 והתחייבות היזם ללו"ז.

כיום יש יתרת משכנתא על הדירה שמכרתי בפועלים שתסולק במלואה בעוד חודשיים.
פניתי ליועצת משכנתאות בבנק שלי והיא אמרה שהבנק לא יאפשר לי לקבל משכנתא בעסקה שהיא לפני טופס 4 וכשאין בנק מלווה ליזם.
קיימתי שיחה בין היזם לבנק והוא טוען שיבנה את הבית מהון קיים שלו ושהוא אינו נידרש לבנק מלווה (הלוואה), תשלומים יבוצעו לפי חוק ולאחר ביצוע כל שלב ללא שום תשלום מראש.
לצערי, בפועלים אמרו לי שלא ניתן לקבל הלוואה כזו ורמזו שאבדוק בבנקים אחרים (אחרי 22 שנים כלקוח בבנק וללא שום דופי בהתנהלות, משכורות טובות, תשלומים מעולם לא חזרו)

את המשכנתא אצטרך בעוד כ 5 חודשים וברור לי שהצעות שאקבל עכשיו לא יהיו בתוקף אם לא אמשוך כספים כעת.
התחלתי בדיקות בכדי לוודא שאוכל לקבל את המשכנתא לאופי עסקה שכזה,

בינתיים בדקתי עם בנק מזרחי טפחות ואמרו לי שניתן לקבל משכנתא, אך התנאים שלהם לא אטרקטיביים כרגע, ביקשו שאביא הצעה נגדית והדגישו שאני באחוזי מימון הכי טובים (45%)
מילאתי זכאויות למשכנתא בדיגיטל בבנקים אחרים ונראה שכולם עמוסים, רק דיסקונט חזרו אלי עם הצעה ראשונית מאוד לא אטרקטיבית כחלק מהאישור העקרוני ונראה שהם מנסים לקדם את התהליך באופן דיגיטלי מלא, ללא פגישה עם יועץ. היום ביקשתי לתאם פגישה עם יועץ ואמרו שיחזרו אלי.

האם מישהו נתקל במצב כזה של אי אישור משכנתא לבניה כזו ? האם פועלים אישרו דבר כזה למישהו מכם ? האם יש המלצה על עסקה כזו בבנק ספציפי ?
יש לי תחושה שהבנקים עמוסים ושהם אינם חוזרים ללקוחות חדשים
אני מיואש לגמרי, היתה לי חוויה אחרת לגמרי כשלקחתי משכנתא לפני 7 שנים

82little

Active member
חבל שהפועלים מתקשח. וזה גם די מעצבן לאור הניסיון שהיה לבנק איתכם כבר זמן רב.... סיבה אולי לעזוב את הבנק? האם כבר הסברתם לבנק בעדינות שזו המשמעות של הסרבנות שלו. שאתם תעבירו את כל החשבונות וכל ההתנהלות לבנק אחר?

בכל אופן, טוב שיש אכן בנקים אחרים. כדאי לפנות למירב הבנקים שבאפשרותכם ולרדוף אחריהם ככל שתוכלו. מקווה שיש לכם מספיק זמן לכך כדי ליצור את ההשוואה.

גם אם ליזם היה בנק מלווה יש להניח שהריביות שתקבלו לעסקה יהיו פחות אטרקטיביות מפני שלבנק יש פחות בטחונות עד השלמת הבניה. זה דבר ידוע שריביות לעסקה כזאת גבוהות יותר. ואכן, אחרי קבלת טופס 4 הרבה פעמים כדאי למחזר ולבצע שיפור בריביות וגם התמונה הכספית מתבהרת עבורכם.

כדאי לבנות תקציב שכולל את הכולל, למשל כולל גינון, והשלמת כל הנדרש עבורכם.

עם הבנק הנבחר בנו לוח תשלומים שלוקח בחשבון את תשלומי הקבלן אבל צאו מתוך הנחה שזה לא תיאום מושלם כלל כי הבנק משחרר את הכספים בדרך כלל בתיאום עם שלבים מסויימים מהעבודה, והיזם-קבלן יידרש לכספים לפי לוח תשלומים שעשוי להיות, ובדרך כלל יהיה קצת אחר.

כדאי לסכם עם הבנק כמה כסף אתם צריכים להכניס לעסקה במינימום, ואז שהבנק כבר ייכנס בכספי משכנתא. ולא להשתמש בכל הכספים שלכם ורק אז שהבנק ייכנס. מניח שזה כבר ברור לכם...

לגבי המסלולים אז בדרך כלל קודם נכנס מסלול הקלצ. אחר כך מלצ ולבסוף בפריים.

מתנצל אם חלק ממה שכתבתי לעיל כבר ידוע לכם.

זו עסקה ממושכת שדורשת הרבה התעסקות וסבלנות.
בהצלחה.

Noam.R

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת, מאוד מסייע. אמשיך לבדוק
זו ההצעה שקיבלתי מטפחות
סה"כ הלוואה 1,507,000 ש"ח (44.7% מימון)
700K פריים פלוס 0.5 ל 25 שנה
807K קל"צ 3.6 ל 18 שנים
סהכ החזר חודשי 8,045 ש"ח.

הריביות שלקחתי לפני 7 שנים בפועלים בעבור משכנתא של 700K:
פריים 233K פריים מינוס 0.9 ל 25 שנים
קל"צ 466,000 2.25% ל 17 שנים.
החזר חודשי של 3,550 שח.

היתרון בפועלים שאוכל לנייד 507,000 שח שנשארו לי במשכנתא הקיימת בתנאים האלו

לאיזה אזורים אפשר לרדת מנסיונכם ?

82little

Active member
לא הבנתי... הרי בנק הפועלים סירב לתת משכנתא לבניה... אז גם לא ניתן לגרור\לנייד את המשכנתא שנלקחה בפועלים בזמנו. הבנתי שאתם אכן לאור סירוב הבנק צריכים לחשב מסלול מחדש ולקחת משכנתא בבנק אחר... מה שהיה עם הפועלים בזמנו היה...

וכאן בכל מקרה הסיטואציה שונה וגם אם הבנק היה מסכים לתת משכנתא חדשה לא בהכרח היה מסכים לניוד לנכס שמבחינתו כרגע נחות יותר. מצד שני אם הבניה תקרה יחסית בזריזות נגיד שנה וחצי באופן עקרוני עם קבלת טופס 4 אז בעיקרון ניתן לקבל משכנתא טובה גם לבנק הפועלים אז אפשר הרי היה לנייד לתוך פיקדון ובתום הבניה לנייד לבית.. נקודה למחשבה.. לא יודע אם זה בכלל כיוון שהבנק ישקול...

המשכנתא בטפחות היא למעלה משליש בפריים וזה מייקר את הריבית. גם הקלצ קצת ארוך ומייקר ולבסוף בכל אופן זו משכנתא יקרה יותר ממשכ' רגילה אז קשה לדעת לאן וכמה זה עוד יכול לרדת. שווה לעשות השוואות בין בנקים ולתמחר ביניהם. זה שוק. זה משא ומתן....

שווה שתשתמשו במחשבון ותראו את העלויות. בסך הכל מדובר לזמן הבניה... אחר כך תמחזרו כמוצע, ונקווה שהריביות אז יהיו נמוכות כמו היום. ואז תוכלו לשפר. במקרה כזה הנזק בריבית הקצת יותר גבוהה שהוצעה לכם עבור תקופת הבניה תשולם הרי על פני תקופה יחסית קצרה ואחר כך תמחזרו אז הריבית תרד. נקווה.

בהצלחה

Noam.R

New member
נתתי את הדוגמא של המשכנתא הקודמת בפועלים כנקודת ייחוס לתנאים שקיבלתי בעבר לעומת מה שהוצע לי כיום ע"י טפחות, לגמרי אני מבין שמדובר בזמנים אחרים ובעסקה אחרת :).
אנסה לשנות את התמהיל, אוריד את הפריים לשליש ואוסיף מסלול נוסף.
היזם מתחייב לבניה תוך שנה וחצי בחוזה.
אמשיך לבדוק בנקים אחרים כפי שהצעת
תודה רבה ;)

למעלה