משכנתא לדירה להשקעה כשקיימת משכנתא על דירה מקב' רכישה

edas23

New member
ערב טוב,

מבקשים להתייעץ לגבי משכנתא שניה לנכס להשקעה.

זוג בשנות ה-40 לחייו עם 3 ילדים בגילאים 10-15.

ברשותנו דירה שנרכשה במסגרת קב' רכישה (טרם נתקבל ט' 4) בסכום של 2,060,000, שלטובתה נלקחה הלוואת בלון במסגרת הקבוצה מבנק לאומי בסכום של 1,190,000 ₪, ההחזר החודשי הנוכחי הוא 4,000 ש"ח. בכוונתנו למחזר את המשכנתא ברגע שנוכל. שווי הנכס המוערך הוא כ-2,900,000 ₪.
קיימות 2 הלוואות:
104,000 ₪ בריבית 1.5% לעוד 4 שנים.
123,000 ₪ בריבית 0% לעוד 5 שנים.
החזר חודשי - 5,000 ש"ח. ניתן להחזיר את ההלוואות בכל עת.

הכנסה משותפת נטו: 28,000 ₪.
הוצאות חודשיות (כולל החזר ההלוואות בסך 5000 ש"ח והחזר המשכנתא הקיימת בסך 4000 ש"ח) - 28,500 ש"ח.

הדירה להשקעה אמורה להניב שכ"ד של כ-3,800 ₪ והכוונה היא אולי לממש אותה בטווח של של בין 5-7 שנים.

הון עצמי (ברובו נובע מדירה שנמכרה לאחרונה) – 1,040,000 ₪.
יש קרנות השתלמות בסכום כולל של כ-300,000 ש"ח

ברצוננו לקנות דירה להשקעה בסכום של 1,570,000 ₪, עם אפשרות של נטילת משכנתא עד לגובה של 785,000 ₪.

מבקשים להתייעץ לגבי השאלות הבאות:
  • ככלל אצבע - איזה סכום מומלץ להשאיר כהון פנוי?
  • בהנחה שאנחנו יכולים לגייס הון עצמי של 1,500,000 האם עדיף לשים את כולו על הנכס להשקעה ולרכוש אותו מהון עצמי בלי משכנתא (או במשכנתא זעומה) - או לחלק את ההון העצמי בין שני הנכסים? (מזכירים שאת המשכנתא לנכס להשקעה אנחנו צריכים עכשיו, ואת המחזור למשכנתא של הנכס מקב' רכישה נוכל לעשות רק בעוד מספר חודשים). במילים אחרות איך עדיף להנדס משכנתא בין שני נכסים? האם זה משפיע על הריביות?
  • תמהיל מומלץ למשכנתא הנוכחית (ולמשכנתא העתידית שתמוחזר).
  • בנק א' הציע:
  • שליש בפריים – 0.8 ל-25 שנה.
  • שליש קל"צ 2.45% ל-12 שנה
  • ושליש משתנה צמודה ב2.12%- ל-15 שנה
  • סה"כ החזר חודשי: 4,768 ₪.
יש גם הצעות אחרות מבנקים אחרים, אבל לפני שאנחנו מתעמקים בבדיקה, ועל פי המלצתכם, אנחנו רוצים לגבש תמהיל מומלץ ואיתו לפנות לבנקים.

תודה מראש

82little

Active member
מצב קצת מורכב ואכן דורש התארגנות... צרות של עשירים...

בדרך כלל להוצאות לא צפויות ניתן לחשוב על שלושה חודשי משכורת מלאים פנויים להוצאות לא צפויות כלומר במקרה שלכם כ 90 א' שח או נגיד 100 א' שח... לרגל הקורונה ובכלל אולי שווה להניח בצד יותר? אולי 300 א' שח אם זה אפשרי אחרי החשיבה מחדש על המשכנתאות. כמובן משקיע בצורה טובה לטווח ארוך... צריך גם לחשוב על כך שכשמשקיעים משהו כמו 300 א' שח יותר קל להיעזר במומחה כי בסכומים קטנים לא ירצו להתעסק בזה...
  • למרות שאתם יכולים לגייס הון עצמי לדעתי היות וריביות המשכנתא יחסית נמוכות אפשר להתחרות איתן בצורה טובה בשוק ההון, ולכן הייתי לוקח משכנתא סבירה ולא קונה הכל בהון העצמי.
  • הייתי לוקח במקס' משכנתא לקניה של דירה באחוז מימון נמוך, כלומר עד 45 אחוז. מדובר לנכס להשקעה ומקסמו בו שכר דירה עד נניח סף המס שהינו 5 א' שח...
  • עם זאת, יש לקחת בחשבון מס רכישה על דירה שניה בסך 5 אחוז וכמו כן במכירה עלול להיות מס השבחה. התייעצו עם עורך דין.
  • כיוון חלופי: שקלו להמתין כמה שנים ולתת דירה קטנה במתנה, ועם משכנתא מתאימה לכל אחד מילדיכם בהגיעו לגיל 18. במקרה כזה אין מס רכישה ואין חשש לתשלום מס שבח במכירה בעתיד.
  • זה דורש כמובן התארגנות אחרת והשקעה טובה בשוק ההון לאורך השנים.
  • בלי קשר לכל העניינים הללו בדירה להשקעה, אכן כשתוכלו תמחזרו את המשכנתא הקיימת ואפשר שיהיה צורך גם בהערכת שמאי מחודשת על מנת להוריד את אחוז המימון ולקבל ריביות טובות.
  • ככל שאחוז המימון נמוך על הנכס הריביות יהיו טובות יותר, עד סף מסויים שזה כבר לא ממש משנה. קחו מספיק מרווח מתחת ל 45 אחוז וזה טוב.
  • כשהתוכנית תהיה יותר מגובשת שווה לחשוב על התמהיל למשכנתא הנוכחית, ומשכנתא עתידית כשתמוחזר ייבנה לה תמהיל שיתאים לאותו הזמן...
  • בנוגע להצעה של הבנק באופן כללי חושב שנכון לבנות תמהיל ואיתו לבוא לבנקים ולא לתת לכל אחד מהבנקים להציע תמהילים. השתמשו במחשבון ליצירת כמה סימולציות לבדיקת ההחזר החודשי וכמה ריביות תשלמו לאורך השנים. כמחשבות ראשוניות ובמענה לתמהיל שהצגתם:
  • שליש בפריים – 0.8 ל-25 שנה. הייתי מאריך ל 30 שנה. ואחר כך מקצר וזאת כדי לאפשר לקצר בשנים את הקלצ.
  • שליש קל"צ 2.45% ל-12 שנה הייתי מקצר בכמה שנים ומאריך כאמור את הפריים ואת המשתנה כל 5.
  • ושליש משתנה כל 5 צמודה ב2.12%- ל-15 שנה לבדוק אפשרות וכדאיות ללא צמודה, ולהאריך ל20 שנה. אם בצמודה אז אכן לא הייתי לוקח יותר מ 15... ואחרי 5 שנים בוחן אפשרות למיחזור או החזר...
  • בהצלחה

שלום,

אני הייתי פועל כך
לוקח משכנתא של 50% על הנכס להשקעה
שליש פריים
שליש קל"צ -כמה שיותר קצר
שליש משתנה כל 5 צמודה למדד -(לא מתמקח על הריבית של המסלול הזה)
נותן להם יד חופשית במסלול הזה

לאחר קבלת המשכנתא מחזיר מיידית את המסלול משתנה כל 5 צמודה ונשאר עם 2 מסלולים זולים ומשתלמים מאוד
כך למעשה הפריים יהיה חצי מההלוואה .

זה מה שעושים אנשים שיש להם כסף.

למעלה