משכנתא להשקעה בנדל"ן בחו"ל בגיל 69

בן 63

New member
משכנתא להשקעה בנדל"ן בחו"ל בגיל 69

שלום אני מתכוון לרכוש נדלן להשקעה באירופה (400 א שח). יש לי פנסיה גבוהה. אני שוקל לקחת הלוואה ישירות מהסניף (על בסיס פריים ל5 או 7 שנים), אך מבקש לבדוק כאן חלופה - לקיחת משכנתא כנגד שיעבוד דירת השקעה בת"א בשווי 2 מ ש"ח הנקייה מחוב. א) האם השקעה בנדלן בחו"ל תחשב ע"י בנק המשכנתאות כהלוואה לשם נדלן או לשם "כול מטרה" עם ריבית יקרה יותר מאשר משכנתא עבור רכישת נדלן בארץ? ב) מה אחוז השיעבוד המכסימאלי בגין המטרה לעיל בדירה כנ"ל? ג) אני בן 69. לכמה שנים תינתן המשכנתא? ד) הדירה רשומה על שמי ועל שם אשתי בת 67. האם הבנק מחייב גם חתימת אשתי? ה) האם במקרה המדובר אחויב בביטוח חיים? היש דרך חלופית לביטוח חיים (למשל: לשעבד יותר מסך ההלוואה)? יצוין כי אשתי עברה התקף+צנתור דבר שייקר כנראה את הפרמיה אף מעבר לפרמיה יקרה הנובעת מגילנו. ו) היש דרך שהבנים שלנו ייקחו משכנתא (פרמיה ביטוח חיים נמוכה לבני 40) לטובת ההשקעה בנדלן בחו"ל (ההשקעה תרשם על שמם) כנגד שיעבוד דירה שלי ושל אשתי? ז) האם בנק בישראל נכון בימים אלה לתת משכנתא נקובה ביורו (שכר הדירה שיתקבל יהיה ביורו, וכך יהיה הדג')? מה טווח הריביות ביורו? אודה להארות, הצעות ותשובות

כמה תשובות
הסתייגות אחת - אני לא יועץ משכנתאות והנאמר הוא רק מנסיוני האישי ולא יעוץ מקצועי
&nbsp
- משכנתא להשקעה בנדל"ן בחו"ל תסווג כמשכנתא לכל מטרה ולא כמשכנתא לדיור. גם אם תמשכן כנגדה דירת מגורים בישראל
- אם הדירה רשומה על שם שניכם תצטרך חתימות של שניכם וביטוח חיים של שניכם. לעיתים אפשר במקרים נדירים לוותר על הביטוח, תצטרך לשאול בבנק. בכל מקרה אין משמעות לאופציה שהעלית של "לשעבד יותר מסך ההלוואה" - אתה בכל מקרה משעבד את הנכס בשלמותו (למשל את דירה המגורים שלך) גם אם לקחת רק 10% משוויו כהלוואה. אי אפשר לשעבד חלק כי הבנק לא יכול לממש שיעבוד על חלק. אם לא תעמוד בהלוואה הבנק לוקח את כל הבטוחה, מוכר אותה, מסלק את הההלוואה ומחזיר לך את העודף אם נשאר.
&nbsp
- לגבי הבנים יכול להיות שזה אפשרי אבל תלוי בהרבה גורמים שלא ציינת כאן (אם יש להם נכסים ומשכנתאות על שמם וכו׳), וגם צריך לחשוב מה עושים אם עוד כמה שנים תצטרך את הכסף חזרה.
&nbsp
באופן כללי נשמע לי שאתה מנסה לסכן כסף שאין לך, בהשקעה מסוכנת, ובגיל יחסית מבוגר שבו קשה לך לצפות מה יהיו הצרכים שלך בעוד מספר שנים לא רב.
&nbsp

בן 63

New member
תודה והשלמות

ראשית, תודה על התשובות ועל ההערכה הכללית לגבי העיסקה. שנית, אשמח לדעת: א) עד איזה גיל פורסים משכנתא לבן 69? ב) האם ואילו בנקים בישראל למשכנתאות נותנים הלוואה ביורו? שוב תודה

82little

Active member
משכנתא להשקעה בנדלן באירופה

גם לי נראה שזו השקעה קצת לא מתאימה בסיטואציה... אבל אם כן, אז הבנק יאפשר עד גיל 80. לא כל כך קריטי שזה יהיה דווקא ביורו... תקחו מרווח ביטחון וזה יסתדר... ממילא שכר דירה גם עשוי לעלות בהמשך... אם זו השקעה ממש טובה... כדאי גם לבדוק אפשרות שהילדים יקחו המשכנתא כלווים נ וספים או כערבים, הם יבוטחו ביטוח חיים והבנק ייתן פטור מביטוח החיים עבורכם, ההורים המבוגרים. הבטוחה אכן תהיה דירתכם וזו תהיה הלוואה לכל מטרה, כלומר הריבית תיהיה גבוה קצת יותר ממשכנתא רגילה לקניית דירה. בהצלחה

למעלה