משכנתא לכל מטרה

embedded

New member
עונה על השאלות

אני מתכוון לקנות נכס מניב בחו"ל כאשר אני רוצה לקחת משכנתא לכל מטרה כנגד שעבוד דירת המגורים שלי בישראל.
כפי שאמרתי ההלוואה שאני צריך מהווה כ25% משווי הנכס שאני רוצה למשכן קרי דירת המגורים.
ההחזר על המשכנתא הקיימת הוא 500 ש"ח.

התמהיל המועדף מבחינתי הוא פריים ל30 שנים (ללא השפעה על הריבית) קל"צ ל15 שנים (או יותר, תלוי בנק, לכל בנק יש את הרף המקסימלי שאחרי הריבית עולה פלאים) ואני מניח שלא אוכל לקבל את כל החבילה ואאלץ גם לקחת מסלול של קבועה צמודה לכמה שפחות שנים תוך שמירה על תזרים חיובי.

מבחינת החזר אין לנו כל בעיה לעמוד בהחזרים אם מסתכלים על ההכנסות שלנו אבל מכיוון שזו דירה להשקעה אנחנו מעוניינים בתזרים חיובי לכן משך חיי המשכנתא הוא ארוך.

מקווה שעכשיו יותר ברור.

לאור הנאמר, מהן הריביות שניתן לקבל בתנאים האלו? כמובן שאני לא מבקש מספרים מדוייקים אבל סדר גודל יעשה את העבודה, בנוסף אשמח לשמוע מה אתם חושבים על התמהיל שהצעתי.

תודה

עדיין לא ברור
המשכנתא הקיימת על דירת המגורים שלך, איזה אחוז משווי הדירה היא מכסה כרגע?
&nbsp
למיטב הבנתי המקסימום שהבנק יתן לך במשכון דירה קיימת הוא עד 50%, כשהכוונה לכל המשכנתאות ביחד. כלומר אתה לא יכול שסך החוב שלך לבנק מהמשכנתא הקודמת והחדשה ביחד יהיו יותר מ 50% מדירת המגורים. בנוסף יש מגבלות על החזר חודשי כפונקציה של השכר שלך, אתה לא יכול לעבור שליש מההכנסה, כאשר ההכנסה מהנכס המניב בחו"ל לא נחשבת עדיין כהכנסה. בנוסף היות ואי אפשר למשכן את אותו נכס (דירת המגורים) לשני בנקים שונים, תצטרך לקחת את שתי המשכנתאות באותו בנק, או בנוכחי שלך או למחזר הכל בבנק אחר.
&nbsp
ודבר אחרון לגמרי, אני ממש מקווה שאתה יודע ומבין מה שאתה עושה. תחום ההשקעות בנכסים מניבים בחו"ל רווי רמאים ונוכלים, ואני ממש מקווה שעשית בדיקות ברמה של לנסוע אישית בעצמך לחו"ל ולראות את הנכס העתידי, כדי שלא תמצא את עצמך לא רק מאבד את הכספים הפנויים שיש לך להשקעה אלא גם את דירת המגורים היחידה שלך.

embedded

New member
משכנתא לכל מטרה

אהלן,

אני צריך הלוואה בגובה 480K עבור קניית נכס מניב.
ההלוואה הזו מהווה פחות מ50% מהנכס (פחות מ25%) שאני רוצה לשעבד.

בסבירות גדולה מאוד לא אסגור את המשכנתא לפני המועד (אלא אם מכירת הנכס תהייה על הפרק). כרגע יש משכנתא לא מסולקת לכן נצטרך למחזר במידה וניקח את ההלוואה בבנק אחר.
אני מעוניין בתזרים חיובי ולכן מעוניין בהחזר חודשי של ~3500 ש"ח
חיסכון חודשי של ~10K.

איזה תמהיל הייתם ממליצים לי לקחת?
אלו ריביות ניתן לקבל עבור משכנתא לכל מטרה? ואיזה בנק מומלץ?

תודה

למעלה