משכנתא ללא קרדיט

rainbow188

New member
משכנתא ללא קרדיט

שלום לכולם,
רציתי לעדכן שהצלחתי לקבל משכנתא ולקנות בית ללא הסטוריה של קרדיט בכלל בארה"ב. התחלתי את התהליך גם ללא חשבון בנק וללא כתובת בארה"ב.
שמנו כ35% מקדמה.
היה תהליך קשה ומייגע - את כולו עשיתי מהארץ.
למעוניינים אשמח לתת טיפים.
ממה שאני חקרתי, רק wells fargo רלוונטי.
תנאי הסף:
social security
IRS tax returns for at least 3-4 years
עבודה קבועה לפחות שנתיים - יבדקו עם המעסיק את המשך העבודה אצלם בארה"ב
מספיק כסף על שמכם כבר למקדמה - עדיף את כל הכסף לבית

אין מה לנסות בלי הנ"ל, וגם אז, צריך לפחות 6-7 חודשים ויותר. מתישהו כדאי לפתוח חשבון, עדיף בwells fargo.

Wells Fargo משרתים רק איזורים בארה"ב להבנתי.

KallaGLP

New member
ראשית, מהנתונים עולה שמדובר באזרח ארה"ב.

אין מצב שמי שאינו אזרח ורק מתכוון לעבור עם ויזת עבודה או גרין קארד יהיו כבר social security או החזרי מס ל-IRS במשך שנים.
שנית, 35% זו מקדמה גדולה מאוד. עם היסטוריית אשראי טובה אפשר לקבל משכנתא גם עם 10% מקדמה.
שלישית, לא כתבת כלום על שיעורי הריבית, אך אני מניחה שהם גבוהים למדי ביחס למה שאפשר לקבל עם היסטוריית אשראי טובה.

rainbow188

New member
ריבית

קיבלתי אחוז רגיל, אותו אחוז שמקבלים עם קרדיט סקור מצויין. עכשיו היה סביב ה4%. אני אזרחית, אבל יתכן שניתן עם ויזת עבודה. העיקר שיש social security number. לכן לא חייבתי אזרחות, כי יתכן שזה מספיק. בעלי לא אזרח ועוד בלי ויזת עבודה לכן הוא לא נכלל בתהליך. ציינו כאן שלא מומלץ לקנות מייד. מסכימה, אך במקרה שלנו רצינו את האופציה, ובסופו של דבר הבית שמצאנו היה רק למכירה. עניין של קנייה/השכרה, לכל אחד שיקולים משלו. לא חייבים בסוף לממש את המשכנתא.

costaet

New member
היום אפשר לקבל מתחת ל4%

יותר קרוב ל3.6-3.7 ללא נקודות וללא עלות, מה שהציעו לך זה כנראה %4 כולל עלות סגירה של כמה אלפי דולרים, שזה ממש לא מה שמישהו בעל היסטוריה טובה וקרדיט טוב יקבל.

rainbow188

New member
סגרנו לפני חודשיים את הריבית

יתכן והריבית ירד. גם Wells Fargo לא הכי זולים, אבל זה האופציה היחידה שהייתה. יש אפשרות גם עם בנקים אחרים, אבל כנראה יעלה הרבה מאד על תרגומים ונוטריונים. מה שמיוחד בwells Fargo זה שהם מקבלים מסמכים בעברית ומתרגמים לבד. הריבית שקיבלתי זהה לריבית אצלם לאלה שיש רמת קרדיט הכי גבוהה. תבדוק.. תשווה... אם יש לך אלטרנטיבה לקבל משכנתא בלי הסטורית אשראי בארהב, תעדכן.

costaet

New member
אני לא אומר שיש אלטרנטיבה

גם אני קבלתי משכנתא לפני כחודשיים, נסגרה באמצע אוגוסט, ב3.625% ללא עלות מהצד שלי בכלל, והאנדר רייטינג גם אצל וולס פארגו דרך אגב. אני לא אומר שיש אלטנקטיבה טובה יותר, אני רק אומר שמה שבקבלת זה רחוק שנות אור ממה שאפשר לקבל עם קרדיט טוב, זה יכול להיות מכמה סיבות, אחת מהן היא הכרדיט, אבל כנראה שזה לא העיקר, כי מה שעזר לי לקבל אחוז יותר טוב זה שהייתי יכול להתמקח אצל מספר ברוקרים. דרך אגב פעם קודמת שאני קבלתי משכנתא והייתי צריך לתרגם מספר מסמכים הברוקר עשה את זה לבד גם כן.

תכלס

זה גם לא ממש משנה, מכיוון שרוב הכותבים כאן הסיפור שלהם ממש לא קרוב אפילו לזה של RAINBOW.
רוב האנשים לא קונים בית מישראל כשאין להם קרדיט בכלל, והם גם לא אזרחים אמריקאים, כך שזה הופך את הסיפור לדי לא רלוונטי.
אגב, גם אנחנו השגנו משכנתא עם ריבית נמוכה מ 4% ... והרבה הרבה הרבה פחות דאון פיימנט.
אבל ניחא

rainbow188

New member
זה מאד תלוי בתאריך הספציפי

יום פה יום שם יכול להשתנות. האחוז שקיבלתי היה עפ המחשבון באתר עם קרדיט הכי גבוה. אתה סתם משבית שהיה לך מזל על היום שסגרת.

Boston Guy

New member
מי שכותב בצורה מעורפלת - לרוב "מסתיר" פרטים משמעותיים

יש הרבה סוגים של משכנתאות:
לתקופות זמן החזר שונות: 5 שנים, 10 שנים, 15 שנים, 20 שנה, 30 שנה - והיום יש אפילו ל 40 שנה...
בריבית קבועה (FIXED) ובריבית משתנה (למשל ARM),
וגם את "אחוזי הריבית" יש כל מני דרכים "לתאר" - יש מספר שהוא ה APR, יש מספר שהוא ה RATE, יש מספר שהוא ה APY...

וכמובן - יש את סעיף ה"עלויות משכנתא" שהבנק הוסיף לך לסכום שלקחת - ומכיוון שרבים מלוקחי המשכנתאות מגלגלים את הסכום הזה לתוך המשכנתא - מה שמגדיל את סכום החוב - הרי שעל הסכום הזה את תשלמי הרבה ריבית במשך הרבה שנים.

ממה שאת כתבת לא ניתן לנחש אפילו איזו משכנתא קיבלת, ואם קיבלת תנאים טובים "כמו בעל קרדיט מצויין".

את לא כותבת לכמה שנים המשכנתא, אם זו ריבית קבועה או משתנה, מה ה APR המדוייק שקיבלת וכמה כסף מעבר לצ'ק שהבנק הוציא למוכר של הבית הוסיפו לך לחוב.

דרך אגב - בעבר הרחוק הייתה לי משכנתא אצל וולס פארגו.

rainbow188

New member
לא מסתירה. ריבית קבועה ל30 שנה

שזה בדכ יותר גבוה ממשהו עם קבוע לקצר יותר. זה לא מאד משמעותי. יכולתנו לשים פחות מקדמה, אבל העדפנו שיהיה תשלום נמוך חודשי. אני לא יודעת לכמה אנשים הפוסט רלוונטי, כמו כל עיניין פה מניחה. יש לא מעט פה ששואלים על גרין קארד מבוסס נשואין, אז כנאה שיש גם כאלה שאזרחים. לא משנה. לכל אחד שיקולים משלו עם לקנות או להשכיר, כמו בארץ.

rainbow188

New member
מה מעורפל במה שכתבתי?

התהליך היה ארוך ומייגע, כנראה שהרבה יותר מאם היה לי הסטוריה פה. אבל הצלחתי! כן, היינו מופתעים, אבל עבדתי מאד קשה על זה והיה לי מזל עם אנדרייטר מיקצועית ותומכת. לא כתבתי כל פיפס. מי שמעוניין, שיפנה בפרטי.

למעלה