משכנתא ל "משפר דיור" לכאורה

My other nick

New member
משכנתא ל "משפר דיור" לכאורה

שלום,
מנסה לוודא שאני מבין נכון.

ברשותי דירה שאינני מתכוון למכור ואני שוקל לקנות דירה נוספת.
אז לכאורה אני יכול לקחת רק 50% משכנתא.

אבל מה בעצם מונע ממני להגיד לבנק שאני מתכנן למכור את הדירה הישנה.לקבל משכנתא של משפר דיור של 70% ופשוט לשלם את המס רכישה אחרי (יש לי שנה וחצי בהן אני אמור לנסות למכור את הדירה לפני שאני מחוייב במס).

האם המס רכישה צמוד למשהו? נושא ריבית בתקופה זו?

המס רכישה צמוד למדד + ריבית של 4% לשנה
שום דבר לא מונע ממך להגיד לבנק ולקבל משכנתא של 70%, ואם בסופו של יום לא תמכור את הדירה לא יקרה שום דבר רע, המשכנתא תישאר ולבנק לא יהיה איכפת. אבל את מס הרכישה תצטרך להשלים למס של דירה שניה והוא נושא הצמדה וריבית 4% שנתי.

My other nick

New member
תודה

הבנתי שאני צריך לחתום על הצהרה בפני עו"ד שאני מוכר את הדירה הישנה כדי לקבל משכנתא של משפר דיור.
&nbsp
אין פה איזו בעייתיות אם ממש רגע אחרי קבלת המשכנתא אני בעצם חוזר בי ומשלם את מס הרכישה?

אני חושב שבשביל זה אתה צריך יעוץ מעו"ד, לא מפורום משכנתאות
אני לא עו"ד והנאמר אינו יעוץ משפטי.
&nbsp
למיטב ידיעתי, ברגע שקיבלת את המשכנתא, אף אחד לא ילך ויבדוק אם באמת מכרת את הדירה אחר כך, אין שום "משטרת נדל"ן" שבסמכותה לבדוק את זה, הבנק לא יודע וגם אין לו דרך חוקית או משפטית לדעת, ובינינו זה גם לא מעניין אותו. האינטרס של הבנק זה לתת הלוואות כמה שיותר גדולות, מזה הוא מתפרנס ומרוויח כסף, והמגבלות האלו של בנק ישראל רק פוגעות בו והוא שמח לעקוף אותן, וכל ההצהרות האלו זה סתם כסת"ח משפטי שלא מעניין בפועל אף אחד. אבל שוב - אל תיקח החלטות משפטיות על סמך יעוץ אנונימי בפורום, לך תתייעץ עם עורך דין שמתמחה בנדל"ן.

My other nick

New member
תודה על התשובה, נראה שאין בעיה עם זה

אחרי בירור עם העו"ד, אז נראה שבאמת נותנים את ההצהרה ואז יש את השנה וחצי בהן אפשר תמיד "להתחרט" ולשלם את מס הרכישה.
&nbsp
את הבנק זה אכן לא מעניין אחרי לקיחת המשכנתא אם כי על הנייר איפשהוא בחוזה יש להם אפשרות לדרוש לבטל אותה ולדרוש פרעון מיידי אם קיבלו התברר שהיא התבססה על נתונים כוזבים. אבל נראה שאם זה יגיע למשפט הם יצטרכו להוכיח שלא הייתה כוונה מלכתחילה למכור את הדירה, דבר שכמובן יהיה להם מאוד קשה עד בלתי אפשרי להוכיח.

למעלה