משכנתא - מה, למה ואיך?

nickd

New member
משכנתא - מה, למה ואיך?

שלום, אני בן 26, רווק (ולא מתכוון להתחתן בזמן הקרוב..); שרתתי כלוחם ביחידה קרבית. אני משכיר דירה ב 2500 ש"ח (בערך). אני חושב לקנות דירה וברצוני לשאול: מה סכום המשכנתא/ההלוואות/(הזכאות??) שאני יכול לקחת מהבנק שההחזר החודשי יסתכם ב 2500 ש"ח. עוד לא בררתי עם הבנקים ואין לי מושג מה זה בדיוק משכנתא, מה זה זכאות וכו' נ"ב - אני שוקל גם אפשרות של רכישת הדירה הזאת לצורך השכרתה - האם התנאים שונים אם אני מציין עובדה זו בבנק? המון תודה לכולם

אלוני.

New member
החזר

סכום מקורב שתוכל לקבל כ 400,000 ש"ח ל 20 שנה הבנק יודע לעשות חשבון, אם זו הייתה דירה שנייה אז הבנק היה "מבין" שההכנסה משכ"ד תצטרף להכנסותיך במצב שאתה מתאר אין יתרון/חיסרון לעצם נושא מגוריך בדירה בהצלחה

מ א ט י ס

New member
קצת על משכנתא

אז ככה: לרווקים עד גיל 30 אין זכאות אלא אם הרכישה היא באזור עדיפות ושירתת בצבא. הבנקים לא מתלהבים לתת הלואוות לרווקים בגילך ובד"כ מבקשים ערבים או לצרף לווה נוסף. כמובן שיש יוצאים מן הכלל-בעלי משכורות גבוהות, עבודות קבועות ובטוחות וכו'. בד"כ נותנים עד 70% מימון משווי נכס אבל שוב הדבר תלוי באיזה נכס מדובר. לא יתנו % מימון שכזה מנכס ששוויו למשל 50 אלף $. לסוגיית השכרת הדירה יתיחסו במידה ואתה ממשיך לגור בשכירות במקום אחר ובמקביל תשכיר את הנכס הנרכש מכיוון שאז אתה בעצם לא "מרוויח" כלום מהשכרת הדירה ועוד יש לך הוצאות שכירות של נכס אחר. בהצלחה.

למעלה