משכנתא - מחיר למשתכן

יוסיגב

New member
שלום,

חוזר לפורום אחרי שנבחרה דירה. מחיר 2.4 מיליון.

רוצה 60% מימון, 2/3 קל"צ 1/3 פריים (למה לסבך מעבר?). הכנסה חודשית - מעל 40 נטו. אין חובות, אין הלוואות. כמה שאלות:

1. מעדיף לחסל את המשכנתא מהר יחסית - נגיד בין 8 ל-13 שנים (גג) [לפי סימולציה בסיסית שלי ההחזר ינוע בין 10 ל-15 לחודש, שזה לא בעייתי עבורי כלל, אם כי הייתי מעדיף להיות בכיוון ה-10 על כל צרה שלא תבוא] . מחד לא רוצה לשלם הרבה ריבית, מצד שני רוצה לתת לכסף לעבוד במקומות אחרים - מה לדעתכם כרגע ה-sweet spot מבחינת שנות החזר / ריביות?

2. למרות שאין לי כוונה למכור לפני שיעברו עשר שנים - איך הייתם מקטינים חשיפה לקנס יציאה (אם בכלל)?

3. לפי לוח התשלומים, אפילו אם אשכנע את הבנק להשאיר לי את 10% האחרונים, הפעם הראשונה שאצטרך למשוך את המשכנתא יהיה בעוד כשנה. איזו דרך יעילה יש לקבע את ריבית הקל"צ למבצעי סוף השנה בבנקים [תניחו שאחתום על החוזה בשבוע האחרון של דצמבר].

4. ריביות מטרה
:)

חן חן מראש!

82little

Active member
-שליש פריים ל 25 שנים. שליש קלצ ל 9 שנים שליש ל 8 שנים. - כדי לאפשר פרעונות מוקדמים יותר בקלות .
-החזר לכוון ל 12 א בחודש.
-פריים לריבית 0.9. הקלצ ל 1.9 אחוז.
-בריביות קלצ כאלה וטווח זמן כזה לא צפויה עמלת היוון. ואם תהיה אז לא גבוהה.
אין דרך להבטיח ריביות בקלצ . רק מרווח בפריים. אם ניתן להקדים תשלומים עדיף. ואם לא חסוך ונקווה עבורך ועבור כל המוני הלוות והלווים שהריביות לא יעלו.
בהצלחה

למעלה