משכנתא על מגרש

aaa7678

New member
משכנתא על מגרש

שלום
אנחנו עומדים לרכוש מגרש לבנייה בסכום של 2 מיליון ש"ח ולשם כך נצטרך לקחת משכנתא של מיליון ש"ח
יש לנו בית בשווי של 2.5 עם משכנתא של 400 אלף (החזר של 6000 בחודש) בתנאים טובים לדעתי אותו נוציא למכירה כאשר נתחיל לבנות
עד כאן הרקע, השאלה האם כדי לקחת מההון העצמי ולסגור את המשכנתא על הבית ולהגדיל את המשכנתא על המגרש או להמשיך עם המשכנתא על הבית עד למכירה ולקחת את המשכנתא רק על המגרש? האם מספיק לשעבד את המגרש למול המשכנתא עליו?
אני מעריך שעם הבנייה והכל נצטרך משכנתא של 1.2-1.3 בסופו של דבר
תודה

אין כל בעיה לקחת משכנתה על רכישת המגרש בלבד

שאר השאלות לא כל כך מובנות מצד אחד ולדעתי ממילא
לא ניתן לענות בלי נתונים מלאים. למשל מה זאת אומרת
"משכנתה טובה"? האם תוכלו לעמוד בהחזרי שתי המשכנתאות
בתקופת הביניים אם תוסיפו עכשיו עוד מיליון שקלים לחוב שלכם
וכו'.
בהצלחה,
רימון חייט, MBA
&nbsp
יועץ מימון לדיור (משכנתה) רשום בהתאחדות יועצי המשכנתאות
כותב הספר משכנתה יעילה - http://bit.ly/2wIEaIS
טלפון: 03-549-6611
[email protected]
מאמרים מקצועיים על משכנתאות - http://bit.ly/2zl29N6
&nbsp

aaa7678

New member
תודה, אנסה להבהיר את שאלתי

אנחנו יכולים לעמוד בהחזר חודשי של 10,000 (הכנסה שלנו עומדת על כ-35 אלף בחודש)
משכנתא נוכחית שליש בפריים מינוס 1.1 ושני שליש בקלצ (נשארו 5 שנים) של3.1 כאמור עוד כ-400 אלף - החזר חודשי של כ-6000 ש"ח
שתי אפשרויות-
*לוקח משכנתא על מיליון ש"ח על המגרש (50% מימון) כמשכנתא שנייה לצד המשכנתא הקיימת על הבית
*סוגר את המשכנתא על הבית ולוקח משכנתא אחת של 1.4 מיליון על המגרש (70% מימון) אבל ללא כל הלוואות/ משכנתאות נוספות עם כושר החזר של כ- 10000 ש"ח

שאלתי היא מה מבין האפשרויות עדיף? והאם העובדה שיש לי עוד משכנתא ושעבוד על הבית הנוכחי שמה אותי בעמדה מיקוח פחות טובה לגבי התנאים של המשכנתא על המגרש? שהיא המשכנתא השנייה?

המון תודה

אני לא יועץ ולא מומחה
אבל אני נמצא בעמדה מאוד דומה לשלך ואני יכול להגיד לך מה אני עשיתי:
- על הבית הנוכחי לקחתי הלוואת גישור, אפשר עד 50% מהבית ועד 3 שנים. בגישור משלמים רק את הריבית, בלי הקרן, ואז ההחזר החודשי הוא בערך חצי ממשכנתא רגילה באותו סכום.
- על המגרש החדש אני עומד לקחת משכנתא לבניה גם כן בגרייס של 3 שנים (תשלום ריבית בלבד ללא קרן), על כל יתרת הסכום שהייתי צריך לבניה אחרי ההון העצמי והכל.
&nbsp
כך שיש לי שתי משכנתאות גדולות מאוד שאני משלם עליהן רק ריבית. כשאמכור את הבית, אחסל אחת מהן במלואה ועוד ישאר עודף (כי הבית הקיים מכוסה רק 50% בהלוואה), בעודף אסגור כמה שיותר שאפשר מהמשכנתא לבניה, ומה שישאר אמחזר למשכנתא רגילה ואפרוס לפי הסכום שישאר.
&nbsp
במקרה שלי, השיקול היה ללוות כרגע את הסכום הגבוה ביותר האפשרי, בהחזר החודשי הנמוך ביותר האפשרי, ולסדר את הדברים חזרה בסוף התהליך אחרי שאמכור את הבית. החסרון הוא כמובן תשלומי הריבית באותם 3 שנים שהולכים כולם לפח. לקחתי את זה בחשבון בחישוב העלויות הכולל שלי.
&nbsp
הנתונים המספריים בשאלה שלך לא לגמרי ברורים לי, כלומר כמה בדיוק עולה המגרש, כמה אתה מעריך שתעלה הבניה (כולל הכל), וכמה הון עצמי יש לכם ביד כרגע בנוסף לבית המגורים. בהינתן המספרים האלו, תוכל לעשות חשבון אם זה מתאים גם לך או לא.

למעלה