משכנתא ראשונה

משכנתא ראשונה

לילה טוב, ממש ממש אשמח לעצה חשובה. אנחנו זוג נשוי מתחת לגיל 30 ילד בן שנה ובהיריון שני. אנחנו עומדים לרכוש דירה בשווי מיליון ומאה חמישים אלף. רוצים לקחת משכנתא של 865 אלף 75%מערך הדירה, היתר הון עצמי שמגייסים בכוח. הכנסה של שנינו בחודש היא 11 אלף שח. ממש אשמח לדעת איזה מסלול הכי טוב עבורי. בבקשה בבקשה תן לי הצעת מסלול שלא אפול בהצעה שיתנו לי , כי אנחנו לא מבינים כלום בזה. ממש הצלה בשבילנו. אשמח לפחות לשתי הצעות. אני ממש אעריך את המאמץ הזה. תודה רבה רבה.

or baron

New member
כבר טעות

היי
אתה כבר עושה טעות.
אם אתה מצהיר שאתה לא מבין כלום בזה, אל תגיע לבנק.
האופציות הכי טובות שעומדות בפניך:
תעשה שיעורי בית בכל נושא המשכנתא כדי שתבין את המושגים הבסיסים, או אופציה שנייה - לך לייעוץ משכנתאות.
אל תשכח שמדובר פה בעסקה של מעל מיליון ש"ח !!
בהצלחה

א-ב של רכישת נכס

1- הון עצמי : מינימום 25% מערך העיסקה (לא ערך הנכס! למחיר הנכס הוסיפו עלויות תיווך/עו"ד/חיבור לתשתיות/ריהוט/הובלה/מזגנים/שידרוגים/שיפוצים וכו'). כיום רוב הבנקים דורשים 30%.
2- יכולת החזר חודשי: מקסימום 40% מההכנסות הפנויות של הלווים (אם ללווים יש התחייבויות וחובות נוספים, הם יקוזזו מההכנסות). ברמות הכנסה ממוצעות ומטה (כמו שלכם) רצוי שלא יעבור את ה-20-25% כולל ביטוחי משכנתא (במקרה שלכם כ-2750).
3- הכרת מסלולי ההלוואה השונים: מסלול פריים (מינוס 0.7-0.9), מסלול קל"צ: ריבית קבועה לא צמוד לאורך כל חיי המשכנתא, מסלולים עם ריביות משתנות, צמודי מדד/אג"ח/מט"ח... (מסלולים שהיום הם זולים אבל אינם יציבים ועלולים לעלות באחוזים רבים כל שנה)

החזר יציב יחסית של 800000 ש"ח ל-30 שנה מחייב החזר חודשי של 3500-4000 ש"ח בחודש. נראה שאתם די רחוקים מזה... אם בנק כלשהו יבנה לכם תמהיל שבו ההחזר היום יהיה 2500 ש"ח (שזאת היכולת האמיתית שלכם), דעו לכם שזה החזר לא יציב שצפוי מהר מאוד לעלות.
על פניו נראה שאתם בחרתם נכס שהוא מעל ליכולות הכלכליות שלכם. אם לא צפויים להיכנס לכם סכומי כסף גדולים או העלאות שכר, תרדו מהעניין וחפשו נכס שעונה ליכולות שלכם (להערכתי בסכום של 800000-900000 ש"ח עם משכנתא של עד 550000 ש"ח). בהצלחה.

דעתי בלבד

1.צריך הרבה יותר פרטים בכדי לעזור לך לבנות תמהיל כמו האם יש צפי בגידול ההכנסות או הוצאות? הלוואות קיימות ?
2 המשכנתא שאתם לוקחים מאוד גבוהה ביחס לשכר שלכם ואם תרצו משכנתא יציבה (תמהיל איכותי) תצטרכו להגיע להחזר של כ 5500 ש"ח בחודש (ואתם לא יכולים)
3.אם לקחת יועץ חיצוני תברר עליו המון באינטנר ותוודא שהוא אכן מביא לך הצעות ממספר בנקים ותבקש המון הסברים או קח איתך חבר שמבין.
יש המון מחשבונים באינטרנט ותוכל להכניס שם נתונים שקיבלת מהבנק ולראות כמה אתה מחזיר בסוף התקופה
4 בסכום שאתה רוצה לקחת בהחזר חודשי של שליש מההכנסה נטו זה התמהיל היחיד כמעט שכל יועץ יתן לך והוא לא תמהיל מוצלח
פריים
300,000 ₪
30 שנה
בין p-0.7 לבין p-0.9
1,216 ₪
משתנה כל חמש
600,000 ₪
25 שנה
2.35%
2,646 ₪
סה"כ
900,000 ₪
3,862 ₪

אני ממש ממש מעריכה את העצות שלכם

החלטנו לרדת מהעניין, אפילו יועץ משכנתא לא ממליץ לקחת משכנתא כזו גבוה. נחכה למכרזים במחיר למשתכן ונראה מה יהיה.

למעלה