משכנתא

renibarinitz

New member
משכנתא

שלום לכולם,
חדש בפורום, אני ומשפחתי עוברים לטקסס, קיבלנו הצעה מהעבודה שלי. אנחנו זוג + ילד (בן 8) וכלבה (כולם עוברים כולל הכלבה).
אנחנו מעוניינים לקנות בית בפלנו, כיום יש לנו דירה (ומשכנתא בישראל). שאלתי היא, האם למישהו יש ניסיון עם משכנתא ללא קרדיט היסטורי, ולא אין לנו 80% Down payment, יש לנו 30%.
האם זה משהו שאפשרי בכלל? הבנתי שלחברת AIG יש שירות לעזרה בנושאי רילוקיישן, והם מציעים גם לנדרים שהם עובדים איתם לשם כך. מישהו התנסה בכך?
תודה לכל העונים וגמר חתימה טובה.

zuki3

New member
תשובה

זה טעות לקנות בית במקום חדש שאתם מגיעים אליו,
אתם לא מכירים כלום, לא מה נכון, לא מה לא נכון, לא את המחירים, לא את השכונות,
אין לכם מושג איזה נכס טוב ואיזה נכס רע.
אין לכם מושג מה לשאול בכלל,
זה כמו אדם שמגיע לישראל ויתלבט אם לקנות בית בהרצליה פיתוח, בת ים או פתח תקוה, כי כולם נמצאים באותו המרחק מתל אביב, לכן הם כנראה אותו הדבר,
תשכרו בית שנתיים, ואז גם תבינו מי נגד מי , מה מתאים לכם, אם בכלל מתאים לכם, יכול להיות שעוד שנתיים תחזרו לישראל כי לא תאהבו, או תעברו לסטייט אחר.
ולשאלתך, זה לא אפשרי לקבל משכנתא על 70 אחוז מהבית אם אין לך קרדיט היסטורי, ואם אתה לא מרויח מיליון דולר בשנה, כי הנתון היחידי שיהיה למלווה שלך לגביך זה המשכורת שלך.
מחר המחירים יפלו, והמלווה ישאר אם החוב ואתה תברח לישראל.

n47

New member
שיתוף מנסיוני -

מעבר לכך שאני מסכים עם מה שאמר קודמי לגבי שנתיים (אם כי שנה גם יכול היות בסדר, תלוי איזה קשרים וחברים ומקורות מידע יש לכם. באותה דוגמא, אם זה שבא לישראל ידבר איתך לפני שיחליט בין הרצליה לבת ים, תוכל עד רמה מסויימת לכוון אותו ) -
אחרי שנתיים כאן היה לי כבר קרדיט ("טוב", לא "מעולה"), ונעזרתי בסוכנת ישראלית לשעבר מוולס פארגו והיא איכשהו השתמשה בהיסטוריה שלי עם כרטיסי האשראי שלי והבנקים בישראל על מנת לבנות לי תיק להלוואה. בסופו של דבר לקחתי עם 25% דאון פיימנט.
אבל כאמור - זה היה אחרי שנתיים כאן

liviur

New member
אחרי שנתיים לא צריך סוכנת ישראלית ו״איכשהו להשתמש״

אם עשית עבודה טובה - יהיה לך אחרי שנתיים קרדיט לא רע (לא מעולה כפי שכתבת - יש הבדלים בחישוב גם בין הציון לכרטיסי אשראי - שיהיה כבר מעולה , לבין להלוואה בסדר גודל של משכנתא). אבל באמת שאין צורך בקומבינות או ״איכשהו השתמשה״.
&nbsp
בשלב הזה יש לך (אם הקפדת על שימוש נכון) 4-5 קווי אשראי עם שנה+ בממוצע של גיל ושימוש נכון - צפונה ל750 FICO 8/9 וכנראה צפונה ל720 בFICO למשכנתאות.
ואז כל סוכן משכנתאות ישמח ״לעשות איתך עסקים״ כאשר ההתעסקות העיקרית השונה תהיה המסמכים של ויזת העבודה , מקורות הכסף וכל מני תרגומים שונים.

Alfa156 GTA

New member
אשמח לשמוע על שימוש נכון באשראי.

לאחר שסורבנו ללא הסבר לקבלת כרטיס אשראי רגיל הוצע לנו SECURED שאני הולך לעשות השבוע, אשמח לטיפים נכונים לגבי בניית קרדיט טוב.
&nbsp
תודה.

doronf65

New member
מנהל
יש הרבה חומר במאמרים, לינק משמאל תחת הודעות נבחרות

ITAY ITAY1

New member
חצי שנה של שימוש נכון תוכל להגיע לסקור של מעל 700

תשתמש כל חודש בכרטיס SECURED שאתה מקבל עכשיו ותדאג להגיע לסטייטמנט עם כ-20 אחוז מגובה האשראי,
אני עשיתי את זה (ורק את זה), תוך חצי שנה בדיוק (ליתר דיוק 6 סטייטמנטס) קיבלתי קרדיט סקור של 728,
בנוסף כדאי לך לראות קצת מדריכים באינטרנט (גם YouTube) שמסבירים איך לצבור קרדיט סקור בצורה נכונה,
בהצלחה.

liviur

New member
יש כמה דברים מעבר

אפשר להוציא כמה כרטיסים, לגוון את סוג האשראי (רק אם צריך באמת) וכו.
&nbsp
אבל חשוב גם לדעת - ה728 שלך כרגע משמש כציון FICO למטרת אשראי.
זה לא הציון / חישוב שמשתמשים בו למשכנתא.
ובמיוחד עם חצי שנה וחשבונות שגילם המקסימלי חצי שנה - עדיין המון חברות לא יסתכלו עליך בגלל הוותק שלך במערכת.
&nbsp
ליביו

ITAY ITAY1

New member
אבל אין לך דרך לשפר את הוותק, נכון?

לגבי וותק חשבונות, רק הזמן יעשה את שלו,
מה שכן אפשר זה להתנהג נכון עם כרטיס אשראי וכך לשמור על קרדיט גבוה,
וכבר גילינו שיש ברוקרים שיודעים לעבוד עם גרינקארדים ולסדר להם משכנתא בתנאים סבירים גם עם וותק לא גבוה במיוחד

Boston Guy

New member
אם היו לי עוד שערות על הראש הייתי מורט אותן מתיסכול...

היו אלף שרשורים בנושא "לא לנסות להוציא כרטיס אשראי מייד עם ההגעה".
אחרי שקראת ש"פלושיפ" קיבל סירוב רק לפני כמה חדשים.

ובכל זאת הלכת ועשית את השטות הזו, ועכשיו יש לך HARD QUERY וסירוב על הרקורד שבקושי קיים.

אולי אמרוט שערות מהגב...

Boston Guy

New member
אהממ... השואל רוצה לקנות בית בטקסס, מן הסתם.

ל"סוכן הנ"ל" יש רשיון לעיסוק במשכנתאות באילינוי ובפלורידה... לא בטקסס.

rainbow188

New member
אני הוצאתי עכשיו משכנתא ללא הסטורי

אפשרי לדעתי רק עם:
1. מישהו ממכם עם social security כבר
2. יש לכם מספיק כסף בארץ
3. עבודה קבועה מעל שנתיים - חייב זה שעם הsocial security כל התהליך יהיה רק אליו.
4. יש לכם המון סבלנות וזמן של לפחות שבעה חודשים לפני שעוברים

אני עשיתי בwells fargo

למעלה