משכנתא...

אביתר27

New member
משכנתא...

שמענו שמועה (וקשה לי להאמין שזה נכון) שמי שחלה בסרטן לא יכול לחתום על משכנתא עד 5 שנים מסיום הטיפולים???!!! לא שיש אפשרות כלכלית כרגע, ואולי יעברו 5 שנים ויותר עד שיהיה אפשר בכלל לחשוב על משכנתא , ובכל זאת אם זה נכון אז
א. זה סטיגמה, חולה סרטן = רגל בקבר?... ב. ונניח עברו 5 שנים תמר בריאה
אנו חותמים על משכנתא ולמחרת עציץ של השכנה למעלה נופל לי על הראש... לא יודע, פשוט לא ממש מתיישב עם ההגיון. אולי זה באמת סתם שמועה.

כרגע אין לי תשובה

אולם בעקבות עבודתי (לשעבר, פוטרתי בגלל המחלה ) יש לי את הקשרים לבדיקה לעומק של הדברים, חכה יום יומיים לתשובה ממני

מלמלה

New member
הבנקים כבר לא מפתיעים אותי

השאלה אם הכוונה ללחתום על משכנתא או על ערבות כשאנחנו חתמנו הבנק לא הסכים לערבים שהם מעל גיל 50.... וטיפ חתימה על משכנתא היא כמו כל קניה בשוק אם מתווכחים על התנאים הבנק מתגמש....

rubber duck

New member
אני לא אצדיק את הבנקים

אבל כפי שאתם יודעים , אנו חיים בעולם שהוא סטטיסטיקה אחת גדולה האם מישהו ניסה לחשוב מה הסיכוי של ילד להגיע לגיל 20 ? האם מישהו ניסה לחשוב מה הסיכוי שלו להגיע לגיל 40 ? ובכן אתם ואני ועד רבים וטובים לא ממש בוחנים את הנתונים הללו אולם יש אנשים שכל מה שהם עושים זה לחשב בדיוק את הדברים הללו הם גם אלו שקובעים שחולה סרטן נמצא בסכנת חזרה עד 5 שנים מיום סוים הטיפולים ( תשאלו הרבה אנשים שזה חזר אצלהם גם 6 שנים אחרי וכו...... ) הם אלו שמחפשים סיבה למסיבה על שטות בחיים ( ותתפלאו אבל סרטן זה פיפס קטן יחסית ) התשובה שיש לנו לתת לאותם סטטיסנטיקאים היא להמשיך לחיות לא לוותר ולהעמיד אותם במקומם ושיקחו בחשבון שיגיע היום והוא לא רחוק שסרטן יהיה לא יותר מדלקת גרון שרון

אביתר יקר... משכנתא...

לי למשל, לא יתנו משכנתא לעולם. זה פוגע, זה כואב וזה לא הדבר היחיד המטורף בו אני פוגשת... לדעתי זו לא סתם שמועה, לדעתי גם לכם יהיה קשה לקבל משכנתא בטח ובטח בתנאים טובים... מאחלת לכם הצלחה והמון בריאות, מתגעגעת אליכם. אילת.

muzaic

New member
מעניין אם זה אמיתי....

אם ככה אני אוכל לעבור דירה רק עוד 5 שנים....ממש חגיגה גם ככה צפוף אצלינו...אשמח אם תוכלו לאמת את השמועה.

OHAVA

New member
משכנתא..השמועה נכונה

השמועה נכונה ולמיטב ידיעתי לא רק ל-5 שנים אלא לתמיד. אבל זוהי מציאות חדשה שרצוי להיתרגל אליה במדינה מטורפת כשלנו - אבל אתה תוכל לקחת משכנתא עבור הדירה. משכנתא זוהי רק נושא אחד מתוך רשימה הכוללת ביטוחי חיים , ביטוח נסיעות לחו"ל ועוד ... שחולים לשעבר צריכים "לסחוב" לשנים רבות. המקום היחידי שבו עדיין אנו נחשבים ל- VIP הוא בקופ"ח. בריאות ואושר ohava

מזי א

New member
אז אני בבעיה

אנחנו בדיוק מחפשים דירה, עכשיו הכנסתם אותי ללחץ. מחר אני אתקשר לבנקים לברר, יואו, איזה לחץ.

אולי אפשר להבין את הבנק

אני מקווה שלא יתנפלו עלי, אבל תחשבו.. מה לעשות שבעולם שאנחנו חיים בסופו של דבר כולם מגיעים לאותו מקום עכשיו זה כמובן לא אומר שכל מי שיש לו סרטן אז לא יקבל משכנתא אבל צריכים ליבדוק כל אחד לגופו בדיקה מעמיקה כי כמובן הנושא הזה מאוד רגיש

נאן

New member
המדריך לחולי הסרטן אזל........

יו אני במתח בגלל זה היום אני אמורה להיות בבנק משכן. לבדוק הגדלת משכנתא. כשאני העברתי את המשכנתא על שמי אחרי שחליתי. לא זוכרת ששאלו אותי האם אני חולה מה שהיה חשוב להם האם יש לי יכולת החזר ושלגרוש שלי יותר על המשכנתא הזו. אולי כשמדובר במשכנתא חדשה הם עושים צרות? אביתר זה לא ענין של סטיגמה אני חושבת. מצד אחד נו גברת היה לך סרטן ואין אז מה פתאום את פוחדת תמשיכי הלאה ומצד שני עדין מגבילים אותך כאילו הוא עדין אצלך או שיצא להפסקה והוא חוזר. ואם לדבר על סיום הטיפולים. אז אצלי זה עוד 4 שנים. פעם סרטן תמיד סרטן זה משהו שמלווה אותך לכל החיים וגם אם תברח לקטמנדו. זה ילווה אותך גם לשם. השאלה ביכולת שלנו ושל משפחותינו לקלוט את זה בלי ההכחשה אני כבר לא חולה סרטן. ההגדרות האלו מבלבלות אותנו. כשקובעים לי תור או משהו כזה אני שומעת את הפקידה תזרזי היא חולה אונקולוגית. שאלתי אותה פעם למה היא אומרת ככה . אין לי סרטן יותר בגוף. אז היא ענתה לי גברת החותמת אונקולוגית זה לכל החיים והגיע הזמן שתקלטי את זה. האם פיספסתי משהו? החמצתי? אולי לא הבנו את ההוראות הפעלה במדריך איך להיות חולי סרטן? נאנוש

מיליתו

New member
זה נכון

הסיבה לכך היא שמשכנתא מחייבת ביטוח חיים. גם אני לא יכולתי לקבל משכנתא. מה שעשינו הוא פשוט לרשום את המשכנתא על שם בן הזוג שלי, והוא עשה ביטוח חיים לעצמו.

דגנילי

New member
בדיוק כתבתי על זה..

מה שהודגיק כתב על תאיילנד..ו דגנילי ו 17:38 | 02/08/04 מזכיר לי ומעצבן לי.. לפעמים אני מרגישה יד שניה - וזה בעצם נכון אבל לא תמיד מוצדק..כי הייתי חולה ב"סרטן" גם אם זה היה לפני כמה שנים טובות * שנה אחרי שהחלמתי, קיבלתי פטור רפואי מהצבא אוטומטית - ומה שהכעיס אותי שלא הסכימו לנדב אותי.. * רצינו להצטרף לקיבוץ - לא הסכימו לקבל אותנו..כי הייתי חולה בעבר. * במקום העבודה היו צריכים לעשות לי קרן פנסיה מיוחדת במינה.. * רציתי לעבור קופ"ח - ברגע ששמעו שהייתי חולה, ויתרו על הרעיון ועוד מלא דברים כאלו.. אולי אפשר להבין בחלק מהדברים - אבל מעצבן מאוד..אני סוג יד שניה כזה..

אביתר27

New member
לא יד שניה

בואי נקרא לזה מאותגרים בירוקרטית
או כמו שכתבתי למעלה חולי סרטן בעבר ובהווה = אנשים "יקרים" ופתאום אני חושב איזה מזל שלפחות הספקנו לטייל בהודו ולקבל את כל החיסונים הרבה לפני הסרטן. הודג'יק אני מקווה שבעתיד תוכל לטייל בכיף בלי מגבלות, בלי דאגות עם כל החופש שבעולם.

אביתר27

New member
קורא עכשיו את התשובות

וחושב שמסתבר שהתחתנתי עם אשה "יקרה" תרתי משמע. תרופות ובדיקות יקרות (ע"ח הקופה) ביטוח נסיעות לחו"ל יקר יותר (אני יודע, בגלל שהיא והילדה עכשיו בחו"ל. עוד כמה שעות חוזרות
) משכנתא גם יהיה יקר יותר ומסובך יותר למרות שזה בכל מקרה לא בעתיד הקרוב. נותרו 2 אפשרויות ללכת לפקיד הבנק ולנסות לשכנע אותו שזכינו בפרס הכי גדול בלוטו, (אין ספק שזכינו...)
או לחלופין להחליט שאם עד עכשיו המזל שיחק וזכינו בלוטו (בלוטו של החיים) אולי ננסה את מזלנו גם בלוטו של מפעל הפיס... ולחכות שפקידי הבנק ירוצו אחרינו...
מזי ונאן ביררתם? מה אמרו לכם? גלית אני מחכה גם לשמוע מה את ביררת ותודה מראש.

נאן

New member
היי אביתר

היי אביתר. אז ככה הבית שלי עוד לא עבר בטאבו על שמי אחרי קנית חלקו של הגרוש שלי וכשניסיתי להתחכם ולשאול מה יקרה אחר כך לגבי משכנתא שניה לצרכים אחרים. אמרה לי הפקידה בראש ובראשונה אנחנו בודקים מקורות הכנסה. ומבקשים תדפיסים מהבנקים שבו יש לכם חשבונות. בקשר למקרות הכנסה שלי אז אני כרגיל אזרח סוג... כי הם באים מביטוח לאומי וממזונות. ופה נכשלתי כי מיד מבקשים לדעת איזה קצבה מקבלים ואולי היתי צריכה לשקר. אוקי אמרתי לה נניח שהבית עבר בטאבו. וכדומה האם תתנו לי הלואה אז היא חיכה ואמרה. תראי אנחנו תמיד בודקים מקורות פרנסה וממה, זה חלק אינטרסנטי של הבנק. אז הבנתי שהמצב לא ממש מזהיר..... כי אם הבנק חוקר הוא יגלה למה... ואז באמת מי שחלה בסרטן או שיש חשש לחייו. זה כמו לבקש היום לעשות ביטוח חיים. אני תקוה שזה יתבדה כשיעבירו את הבית על שמי. נאנוש

תשובה חלקית

מחר תהיה לי תשובה מלאה, בכל אופן אחת הדרכים למי שמקשים עליו לקחת משכנתא היא לחתום על מסמך שבו אתה מתחייב שאם קורה לך משהו הבנק יכול למכור את ביתך ללא כל הליך משפטי. בירוקרטיה שלא מתקבלת על הדעת, מחר תהיה לי תשובה הרבה יותר רחבה ומשפטית.

למעלה