משלוחי מנות תשפ"ג- סיכום שלי

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
השנה ממש התאכזבתי מהמשלוחים שקבלנו. בדרך כלל מקבלים אחד או שניים מושקעים וטעימים וכל היתר סתם. השנה ממש כולם היו סתמיים, מבוססים בעיקר על דברים קנויים. התאכזבתי.
מזל שיש לנו קרבי וארזנו את כל הממתקים לתוך שקיות- ייקח איתו בע"ה לחבר'ה בשבוע הבא.
אנחנו מצדנו די המשכנו בקו של השנים האחרונות: לחם מחמצת עם אגוזים וצנצנת פסטו ביתי לחברים (12 כאלה) , שכנים ומשפחה קרובים, עוגת תפוזים מהוללת וחפיסת שוקולד תפוז (6 כאלה) ל"קרבה שניה" והמון משלוחי ברואניז וחיתוכיות שוקולד צ'יפס לחברים.ות של הילדים.
מקווה שבשנה הבאה יהיה מעניין יותר.|מסכה||זבנג||המן|

michalgad

Active member
אצלינו משלוחי המנות הם 90% ממתקים וג׳אנק. היה אחד מושקע ( מישראלית כמובן).
השנה לא כל כך הצלחתי עם משלוח המנות שלי. אהבתי את רעיון עוגת תפוזים / שוקולד . אולי אאמץ לשנה הבאה

כל עניין הממתקים הוא משהו פשוט נורא בעיניי, מאז ומתמיד. בעבר נכנסתי ככלה צעירה לקהילה בה כולם שלחו מאפי בית מתוקים ונפלאים, והסתכלו עלי כעל מוזרה כששלחתי אוכל אמיתי. כל פעם משהו אחר. אבל זה חלחל ויצר שינוי לפחות אצל חלק מהאנשים. מאז עברתי משם למקומות בהם כבר הייתה פחות מעורבות קהילתית רחבה, צמצמתי מאד את כמות המשלוחים ודחיתי בתודה ובנימוק ביריאותי את משאלתי שלא להכניס הביתה דברים כאלה. ברור שלשולחי המנות יש פחות זמן, כוחות וחשק להשקיע ואני רואה יותר ויותר שנשלחים המון ממתקים ברמות איכות שונות, וברמת בריאות גרועה יותר ויותר. שמחה שבמעגל הקטן שלי של שליחה/קבלה זה לגמרי שונה.

חנהפ

Active member
האמת? אני לא בטוחה שהייתי שמחה לקבל סיר תבשיל מכל אחד שאני לא מכירה את ההליכות שלו במטבח, לפעמים מעדיפה ממתקים קנויים

האמת? אני לא בטוחה שהייתי שמחה לקבל סיר תבשיל מכל אחד שאני לא מכירה את ההליכות שלו במטבח, לפעמים מעדיפה ממתקים קנויים
כמובן שלא התכוונתי לסיר תבשיל, אם כי חברה מאד קרובה שלחה לי סעודת פורים בשרית, טעימה ביותר.
התכוונתי לכך שקודם כל - אם כבר אופים, לפחות לאנשים שברור שיסכימו לאכול מאפה שלך, לא חייבים מתוק. אפשר לחמניות (בתוספת משהו לארוחת בוקר למשל), פשטידה, פיצה וכדומה. ויש המון אפשרויות בתחום הדברים הקנויים. לא חייבים דווקא ממתקים. למשל שמן זית, שימורים מעניינים, פירות וירקות (כמובן לא מלפפון ועגבניה), סלטים/גבינות, אגוזים ושקדים (פסח מתקרב), ועוד ועוד. בתחום הדברים הקנויים יש הרבה יותר אפשרויות מאשר ממתקים.

אמרלדה

Active member
מתהוללת, זה אכן מרגיש מבאס כשמשקיעים כל כך במשלוח, שלא מקבלים אותו יחס בחזרה. שנים רבות השקעתי. וכשקיבלתי משלוח כזה התנחמתי בכך שהסטנדרט שלי, גם בשנה שאחר כך, לא נפגע. הוא עדיין נשאר שלי.
היום הזמנים אחרים. אני גרה במקום אחר וממעטת מאוד במשלוחים. במשלוחים שלי יש כבר כמה שנים בעיקר מאכלים קנויים, וכמה שפחות מתוק. לבן שלי ולמשפחתו הכנתי שני משלוחים. אחד לילדים ואחד למבוגרים.
למבוגרים שמתי יינות - לבן ואדום - ובשרים ונקניקים משובחים קנויים, מהמעדניה הקבועה שאני קונה ממנה כשרוצה לפנק אותם (או את ההוא שנמצא בחו"ל). הוספתי גם צנצנת זיתים. אין שום טעם לשים להם לא מתוק ולא מאפים. הם לא אוכלים.
לילדים הכנתי עוגת גזר בריאה מקמח כוסמין, שהם אוהבים, ומשהו קנוי מתוק משוקולד שמותר לאלרגית וידעתי שהם אוהבים. הוספתי לזה בלונים ורעשנים,
ולקחתי אותם לקנות להם ספרים לפי בחירתם ומשחקים כנ"ל. הם היו בעננים.
מצד שני, אולי זה משום שהם עדיין קטנים. הגדול בכיתה א'. ואגב, לפי הדיווחים מאז שנפתחה שנת הלימודים, הוא אכל בביה"ס יותר ממתקים ממה
שאכל בכל חמשת שנותיו קודם לכן. ממש מקומם. לפחות בבית שלהם המתוקים מוגבלים למשהו קטן כל ערב, והרבה פעמים הם בוחרים פרי במקום.

אגב, אנקדוטה: שניהם אוהבים מאוד סלט ירקות. בעיקר הגדול. לפני שבועיים בביקור אצלי הוא אכל מעט סלט בארוחה ואמר שאינו רוצה יותר. חצי שעה אחריה הגיע זמן העוגה והם אכלו אותה על הדלפק. אמרתי שאפשר לאכול אותה עם הפירות ששמתי לידם. בצדו של הדלפק עמדה קערית עם שאריות הסלט מהארוחה. פתאום אני רואה שהילד משך אותה אליו, ואוכל ביס מהעוגה ובאצבעות כמה קוביות מהירקות... שאלתי אם זה טעים. צחק ואמר שכן. הבאתי לו סכום לסלט. הזיז את העוגה, וחזר אליה אחרי שחיסל את קערית הסלט.

ואחרון אחרון חביב, לקוראות הוותיקות: השנה לא שלחתי משלוח מנות לחו"ל, לראשונה מזה -10? 12 שנה? לא זוכרת... הצעיר נמצא בארץ חדשה, בין ערים ובין בתים. מקווה שאחרי פסח אשלח לו פיצוי.
שיהיו ימים טובים!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתהוללת, זה אכן מרגיש מבאס כשמשקיעים כל כך במשלוח, שלא מקבלים אותו יחס בחזרה. שנים רבות השקעתי. וכשקיבלתי משלוח כזה התנחמתי בכך שהסטנדרט שלי, גם בשנה שאחר כך, לא נפגע. הוא עדיין נשאר שלי.
היום הזמנים אחרים. אני גרה במקום אחר וממעטת מאוד במשלוחים. במשלוחים שלי יש כבר כמה שנים בעיקר מאכלים קנויים, וכמה שפחות מתוק. לבן שלי ולמשפחתו הכנתי שני משלוחים. אחד לילדים ואחד למבוגרים.
למבוגרים שמתי יינות - לבן ואדום - ובשרים ונקניקים משובחים קנויים, מהמעדניה הקבועה שאני קונה ממנה כשרוצה לפנק אותם (או את ההוא שנמצא בחו"ל). הוספתי גם צנצנת זיתים. אין שום טעם לשים להם לא מתוק ולא מאפים. הם לא אוכלים.
לילדים הכנתי עוגת גזר בריאה מקמח כוסמין, שהם אוהבים, ומשהו קנוי מתוק משוקולד שמותר לאלרגית וידעתי שהם אוהבים. הוספתי לזה בלונים ורעשנים,
ולקחתי אותם לקנות להם ספרים לפי בחירתם ומשחקים כנ"ל. הם היו בעננים.
מצד שני, אולי זה משום שהם עדיין קטנים. הגדול בכיתה א'. ואגב, לפי הדיווחים מאז שנפתחה שנת הלימודים, הוא אכל בביה"ס יותר ממתקים ממה
שאכל בכל חמשת שנותיו קודם לכן. ממש מקומם. לפחות בבית שלהם המתוקים מוגבלים למשהו קטן כל ערב, והרבה פעמים הם בוחרים פרי במקום.

אגב, אנקדוטה: שניהם אוהבים מאוד סלט ירקות. בעיקר הגדול. לפני שבועיים בביקור אצלי הוא אכל מעט סלט בארוחה ואמר שאינו רוצה יותר. חצי שעה אחריה הגיע זמן העוגה והם אכלו אותה על הדלפק. אמרתי שאפשר לאכול אותה עם הפירות ששמתי לידם. בצדו של הדלפק עמדה קערית עם שאריות הסלט מהארוחה. פתאום אני רואה שהילד משך אותה אליו, ואוכל ביס מהעוגה ובאצבעות כמה קוביות מהירקות... שאלתי אם זה טעים. צחק ואמר שכן. הבאתי לו סכום לסלט. הזיז את העוגה, וחזר אליה אחרי שחיסל את קערית הסלט.

ואחרון אחרון חביב, לקוראות הוותיקות: השנה לא שלחתי משלוח מנות לחו"ל, לראשונה מזה -10? 12 שנה? לא זוכרת... הצעיר נמצא בארץ חדשה, בין ערים ובין בתים. מקווה שאחרי פסח אשלח לו פיצוי.
שיהיו ימים טובים!
גדול הסיפור על הנכד!
אהבתי את שני המשלוחים, לגדולים ולקטנים, יכול לעבוד גם במשפחה שלי.
אחי מכין משלוח נהדר- קיגל ירושלמי שלו וצנצנת חמוצים של אמא שלי.

אמרלדה

Active member
גדול הסיפור על הנכד!
אהבתי את שני המשלוחים, לגדולים ולקטנים, יכול לעבוד גם במשפחה שלי.
אחי מכין משלוח נהדר- קיגל ירושלמי שלו וצנצנת חמוצים של אמא שלי.
מעולה. רשמתי לי לשנה הבאה (אבל עוד לא הצלחתי ברמה הזאת בחמוצים...). תודה.

עדיקים

Active member
משלוח מנות גם מבחינתי זה מאפים ביתיים, שנים עשיתי משלוחים לסובבים אותי משפחה וחברים בשנים האחרונות היה לי פחות זמן ואפשרות ולכן הפסקתי כי להביא משלוח של דברים קנויים לא נראה לי בכלל.

אמרלדה

Active member
משלוח מנות גם מבחינתי זה מאפים ביתיים, שנים עשיתי משלוחים לסובבים אותי משפחה וחברים בשנים האחרונות היה לי פחות זמן ואפשרות ולכן הפסקתי כי להביא משלוח של דברים קנויים לא נראה לי בכלל.
הגיוני מאוד. כך היה גם אצלי שנים רבות. זו תמיד היתה תוצרת בית. אבל זמנים משתנים, היכולות שלי משתנות וגם הסביבה שלי משתנה. ולכן גם אני הפחתתי את המשלוחים לשני בניי (אחד בחו"ל) ולחברה אחת טובה. לגבי זה שכאן - הם שומרים. אנחנו שומרים. אין טעם במאפים ביתיים למי שלא אוכל. אז אני קונה להם מה שייחשב פינוקים. לגבי חו"ל - כל העסק התחיל עם מטעי בן עזר, שיש להם משלוחים יפים מאוד לפסח דווקא (בדיוק עכשיו יצאו בקטלוג לשנה זו). היו כמה שנים ששלחתי דרכם. אחכ למדתי לעשות לי את החבילות של עצמי ולשלוח מספר פעמים בשנה, וגם בפורים. הכל קנוי. אני יודעת שלפחות
פעמיים הקרטונים שלי היו הכיבוד הכמעט בלעדי במסיבה של 20 איש... (זו לא משפחה. זה זוג). בקיצור, החלטתי שלא הולכת עם הראש בקיר.

אנחנו אוהבים להכין משלוח קבוע של ארוחת בוקר. קרקרים עם מלא גרעינים שמכינים בבית ואורזים בשקית .(ומכינים אותם רק בפורים כי זה מאד מגרה לנשנש אותם)ליד זה ממרחים. השנה היו:ממרח זיתים, טחינה חרוקה וריבת תותים ביתית. צירפנו פיצקות קטנות(בצק עלים מגולגל עם רסק עגבניות וגבנצ וחתוך לעיגולים קטנים) ובקבוק שוקו.
(יש לי שכנה פולניה שכל שנה בפורים אומרת שהמשלוח מציל אותה כי היא יושבת לארוחת בוקר זריזה וככה אוכלת פחות מתוקים במהלך הבוקר)

וגם אצלנו היו השנה הרבה יותר משלוחים קנויים מאשר מוכנים

אמרלדה

Active member
אנחנו אוהבים להכין משלוח קבוע של ארוחת בוקר. קרקרים עם מלא גרעינים שמכינים בבית ואורזים בשקית .(ומכינים אותם רק בפורים כי זה מאד מגרה לנשנש אותם)ליד זה ממרחים. השנה היו:ממרח זיתים, טחינה חרוקה וריבת תותים ביתית. צירפנו פיצקות קטנות(בצק עלים מגולגל עם רסק עגבניות וגבנצ וחתוך לעיגולים קטנים) ובקבוק שוקו.
(יש לי שכנה פולניה שכל שנה בפורים אומרת שהמשלוח מציל אותה כי היא יושבת לארוחת בוקר זריזה וככה אוכלת פחות מתוקים במהלך הבוקר)

וגם אצלנו היו השנה הרבה יותר משלוחים קנויים מאשר מוכנים
ממש אהבתי את ארוחת הבוקר שלכם. רעיון יפהפה.

למעלה