משלוח לפטופ ושאר דברים לארץ, כדאי להשתמש בשירות של USPS?

DV Selectee

New member
משלוח לפטופ ושאר דברים לארץ, כדאי להשתמש בשירות של USPS?

אולי זה פחות רלוונטי בזמן הקורונה אבל רק מתוך סקרנות: אתם משתמשים ב USPS למשלוח דברים לארץ?

לפני שהתחיל כל הבלאגן קיבלתי הצעה מ UPS ו FEDEX למשלוח לפטופ קטנטן והם רוצים בערך פי 4 מUSPS בערך $100 לעומת $400. ממה ששמעתי, לUSPS יש נטייה לאבד משלוחים, אף פעם לא השתמשתי בשירות שלהם. למישהו יש ניסיון עם USPS או עם כל שירות אחר?

שאלה נוספת, הבחור מ UPS אמר לי שצריך אישור ממכון התקנים בשביל לשלוח לפטופ לארץ, האמנם? אם כן איך אני אמור להשיג את זה מכאן? מדובר במחשב אישי שאני רוצה להעביר למשפחה שלי, לא יבוא מסחרי או משהו כזה (בגלל זה לא ברור לי מדוע צריך אישור ממכון התקנים)... אשמח אם תוכלו לשתף מהנסיון שלכם.

תודה מראש!

vinney

Well-known member
זה כן ״יבוא או משהו כזה״

אני חושב שהדרישה לבדיקת מעבדה בוטלה לא מזמן, לפחות אני זוכר כתבות בנושא...
&nbsp
ממליץ לא לשלוח דברים חשובים בUSPS... אתה משלם על הזול ביוקר בסוף.

DV Selectee

New member
ערכתי ל"לא יבוא מסחרי" :)

תודה על התגובה! סתם מתוך סקרנות, האם קרה לך שאבדו דברים בדואר כשהשתמשת ב USPS?
במקרה הזה יותר משתלם לי לשלוח את המחשב בUPS\FEDEX מאשר לקנות להורים שלי מחשב בארץ לכן אני באמת שוקל את זה, אבל הפער של $300 הוא מפתה (רק אם זה בסוף גם מגיע לנמען).

הבדיקת מעבדה שציינת שבוטלה היא זו של מכון התקנים? ואם היא בוטלה אז איתה בוטלה הדרישה לקבל אישור ממכון התקנים?

vinney

Well-known member
אני מעולם לא שלחתי מכשירי חשמל בדואר, אז לא יכול להגיד

כן קרה לי שדואר איבדו מכתב עם שיק, וזה דואר ישראל, לא USPS. המכתב הגיע לארץ ושם נעלמו עקבותיו.
&nbsp
לגבי בדיקות מעבדה, אני זוכר כתבות על כך שמתכוונים לבטל את הדרישה לבדיקה, אבל לא מצאתי שום כתבה שמאשרת שאכן הדרישה בוטלה. זה בהחלט ידוע שבייבוא מכשירי חשמל נדרש אישור מכון התקנים, פעם אפילו היו מחרימים דברים מהמזוודות בנתב״ג בדרישה לאישור הזה, אבל זה אני יודע שנפסק כבר לפני שנים.

Boston Guy

New member
מעתיק לכאן כלשונה הודעה שכתבתי כאן ב 13 לאפריל

"מכיוון שעברתי את החוויה המפוקפקת של לשלוח חבילה לישראל מארצות הברית
לפני קצת יותר מחדשיים - אני יכול להוסיף למה שדבי כתבה גם את ההערכה
שבסבירות מאוד גבוהה - המוצר שהוא ישלח דרך דואר ישראל יעלם בדרך.
וכשאני אומר "בדרך" - הכוונה היא אחרי שהוא ינחת בישראל, אי שם בחור השחור שבין נתב"ג לבית הנמען.
החבילה שאני שלחתי (בינואר 2020) הכילה רק דברי דפוס שלאף אחד (למעט הנמען הישיר) אין צורך בהם. היא נשלחה ב"דואר מהיר" דרך USPS עם TRACKING וכיוצ"ב, והיתה אמורה להגיע ליעד תוך שבוע.
בו זמנית, באותו יום, נשלחה חבילה זהה לגרמניה, גם דרך ה USPS וגם ב"דואר מהיר" עם TRACKING.
החבילה של גרמניה הגיעה אחרי שבוע ליעדה.
החבילה של ישראל נחתה בישראל 3 ימים אחרי שנשלחה, הלכה (לכאורה) לביקורת מכס - ואז נעלמה לחודש וחצי.
אחרי שהגשתי לדואר ארה"ב תביעת ביטוח על מלוא ערך החומר המודפס שהיה בחבילה הם התחילו בחקירה, ואז בדרך פלא החבילה צצה מחדש והגיעה ליעד הסופי. כמעט חדשיים אחרי שנשלחה.
לדעתי - אם בתוך החבילה היה מוצר אטרקטיבי כמו טלפון סלולארי (ולא חבילה של ברושורים משעממים) - היא לעולם לא הייתה נמצאת.

למדתי לקח. לעולם לא אשלח יותר חבילות לישראל דרך הדואר. נכון ש UPS עולה 50% יותר ו FEDEX עולה 100% יותר - אבל שם הסיכוי שהחבילה תגיע ליעדה (בכלל) ובזמן סביר (בפרט) גבוה בצורה אקספוננציאלית. "

ועכשיו, אחרי שסיימתי את הקטע המועתק, אני אכתוב כמה מילים נוספות
שנמנעתי מלכתוב בהודעה הקודמת, כי אין לי "הוכחות" מוצקות למילים שאותן אני
אכתוב:
אני הגעתי למסקנה כששולחים חבילות ב USPS - לחלק מהאנשים שהחבילות עוברות תחת הידיים שלהם אחרי נחיתתן בישראל יש "ידיים דביקות".
פעם חשבתי שזה פשוט עניין של "אנשים שמזלזלים בעבודה שלהם" - אם זה ברשות הדואר בישראל או במכס בישראל - ולכן חבילות "הולכות לאיבוד".
מאז שיניתי את דעתי, ונכן להיום אני מאמין שהחבילות לא "הולכות לאיבוד" - הן נגנבות. לדעתי חלק מהעובדים שיש להם גישה לחבילות בודקים את התכולה שלהן - ואם יש בחבילה דברי ערך או דברים שנראים לגנב כמו משהו ששווה כסף, החבילה לעולם לא תגיע ליעדה.

לדעתי - במקרה הספציפי של החבילה שלי מינואר הגנב בישראל שם את החבילה בצד, וחיכה בסבלנות כדי לראות אם מישהו בא לחפש אותה. אם תוך חודש חדשיים אף אחד לא היה בא לחפש - החבילה הייתה "מועלמת סופית".
רק בגלל ששלחתי את החבילה בדרך יקרה (כלומר - היה לה TRACKING NUMBER) ורק בגלל שהגשתי תלונה רשמית למחלקת ה POSTAL INSPECTORS של רשות הדואר האמריקאית (שהיא בעצם סוג של משטרה פדראלית) - החבילה הופיעה מחדש. מה גם שהתוכן שלה בסופו של דבר לא היה שווה את המאמץ.

מצד שני, אני יכול להגיד לך ששלחתי (וקיבלתי) משלוחים ב FEDEX וב UPS לכל חור בעולם ומכל חור בעולם.
אף. פעם. לא. הלך. לי. משהו. לאיבוד. ב FEDEX.

DV Selectee

New member
ואו, מצטער לשמוע על החוויה. תודה על התגובה המפורטת!

USPS בהחלט ירד מהפרק...

Ani15

New member
USPS לא שולחים כרגע לישראל בכלל

דואר ישראל אכן מאוד בעייתי וחבילות אכן הרבה פעמים הולכות בו לאיבוד.
אבל דווקא הבעיה שבוסטון גאי תיאר קרתה לי אינספור פעמים עם כל הקוריירים (כולל פדקס, יופיאס, דיאייצ'אל וכו - מכיוון שהמסירה אצלנו היא בפאתי הפריפריה אז יש רק שליח אחד שמשרת את כל החברות האלה) - זו בדרך כלל בעיה במכס דווקא. ברגע שהמכס לא מבין מה זה - חומר מודפס שנשלח עם טרקינג נאמבר? חשוד מאוד - הם שמים את זה בצד ומחכים לעמיל מכס שיטפל בזה. העמיל מכס מופיע רק כשהלקוח מתזז את חברת השילוח (או את העמיל בעצמו, אם יש לו), ואז באורח פלא החבילה נמצאת. המכס הישראלי צריך לממן את עצמו היטב, ועם פרוץ שילוחי אמזון לחיינו הוא איבד את זה לגמרי.

לדעתי ומנסיוני

הכל בחיים זה עלות מול תועלת....
אני שלחתי בעבר הרחוק מחשב בUPS שהיה פתור ממס והיה חייב במעמ ואני לא רוצה להפחיד אותך בכמות העמלות ששלמתי שם העמלות על חבילות שמגיעות דרך UPS DHL ופדקס בארץ הוא פסיכי
שלחתי בעבר מחשב מאוד יקר דרך USPS ועליו שלמתי רק מעמ (אתה צריך למלא הצהרת מס בדואר)
אך עם זאת חשוב להדגיש שהשרות בארץ נוראי לשבור ולהרוס גם קרה לי במשלוחים של DHL וUPS השליחים בארץ לא מעניין אותם המשלוח ואין להם בעייה לזרוק להשאיר בשמש וכו'

אף על פי כן אם הייתי צריך לשלוח היום מחשב הייתי שולח אך ורק דרך USPS כמובן מרופד היטב ובמשלוח שמתאים לרוב במשלוח יקר יתיחסו למחשב שלך אחרת....
יתרה מזאת לא הייתי מבצע עסקה אם הייתי חייב לשלוח לארף מחשב דרך UPS להוציא אם אותה עסקה הייתה דרך אמזון שם עלות הינה סופית וללא הפתעות בסכומים מטורפים בדרך.

ובגדול כל מקרה לגופו תוך חישוב של עלות מול תועלת
כמה המחשב עלה +100$ פלוס מעמ שווה לי?
כמה המחשב עלה+400$ פלוס מע"מ (כן גם כל עלות המשלוח משלמים מע"מ) +עמלות שחרור נוספות וכו' וכל זאת בתנאי שלא ימציאו לך איזה בעיות במכס ותצתרך מכון תקנים או אישור של משרד התקשורת (מודם) הם ידעים להמציא...

Boston Guy

New member
מתי זה היה ("העבר הרחוק" עם UPS ו"בעבר" עם USPS)?

דברים משתנים במשך השנים... בשנתיים האחרונות רשות הדואר בישראל (והמכס בישראל) מוצפים יותר ויותר במשלוחי קניות של ישראלים (בעיקר בסין, אבל גם בארה"ב ואירופה).
אם הנסיון שלך הוא מלפני כן...

היום, גם דואר ישראל גובה היום עמלות "מטורפות".
ויש כאן גם איזשהוא סוג של "מלכוד 22":
אם היה מדובר באיזשהוא לפטופ זול ופשוט - סביר שיהיה יותר זול לקנות אותו בחנות מחשבים בישראל מאשר לשלוח אותו מאמריקה. יחד עם מחיר המשלוח, עמילות המכס, המע"מ וכיוצ"ב - ה"לשלוח מאמריקה" יהיה יותר יקר.
ואם מדובר בלפטופ ש"שווה את הטירחה" - סביר שמדובר במחשב שמחיר המחירון שלו הוא צפונה מ 1,000$, ורשות המכס בישראל יודעת בדיוק מה ה MSRP של כל פריט ציוד - יש להם גישה למחירון של היצרן.

DV Selectee

New member
למטרת שלמות הדיון: המחשב נקנה open box מ best buy לפני כשנה

תחת Fair condition. המחשב עצמו היה במצב כחדש ואחרי שבחנתי אותו בחנות החלטתי לרכוש אותו (הגיע ללא אביזרים וללא קופסא מקורית, אבוי).
מחירון הדגם כחדש (ללא הנחות clearance וכד') הוא באיזור ה $1000, אולי קצת פחות. המחיר שרכשתי אותו הוא בערך שליש, יש לי קבלה של הרכישה אם המכס דורש.

בארץ המחיר הוא כ4000-5000 שח בערך למחשב הזה, ככה שהיה והייתי מחליט לשלוח בדואר (UPS/FEDEX), עדיין יותר משתלם לי לשלוח את המחשב הזה לארץ מאשר לרכוש למשפחה לפטופ במחיר המשלוח בארץ שיגיע עם spec הרבה יותר נחות.

לא יודע אם כל זה מוסיף משהו, אבל לא רציתי להשאיר אתכם לוט בערפל.

נראה שעם כל האי נוחות שזה כולל, הכלל אצבע הוא שכמעט תמיד עדיף פשוט להעביר דברים לארץ כשבאים לבקר במקום לשלוח... קיוויתי שלא כך המצב כי אם היה אפשר לשלוח בביטחון מלא זה היה ממש מקל.

די בעייתי

מה תכתוב בהצהרת המכס של המשלוח?
מה שווי?
1000$ אז לדעתי רוב הסיכוי שאתה תשלם מע"מ על ה1000$ וכמובן תכתוב משומש
אבל זה לא יעזור כי כנראה אף אחד לא יקרה ויאמין למשומש הזה ויסתכלו רק על ה1000$שתכתוב על סכום זה תשלם מע"מ.
אך יתכן מאוד שאם תלך לבית המכס עם הקבלה וכו' אולי תקבל את כספך חזרה (תתכונן להעביר שם יום שלם)

כל הנל זה ניחוש שלי, יכול להיות שבגלל שאתה רוצה לשלוח דרך חברת שילוח אולי הם יעשו את העבודה שלהם ולשם שינוי העמלות הנוספות יצדיקו את עצמם לא יודע בגדול כל הרעיון שלך לשלוח מחשב לא כלכלי בעליל
מחשב שעלה 1000$(משומש) +מישלוח 400$ פלוס מעמ 4900 ש"ח לפי שער יציג (ללא עמלות המרה) וללא עמלות שילוח
יתכן שהמשפחה תרצה לחרוט על המקלדת בעברית זה עוד איזה 150 שח (או מדברות מעצבנות בכמה שקלים)
יתכן שהטוב ביותר זה להמתין לטיסה ולהגיע איתו.
או לחלופין להרים טלפון לUPS ופדקס בארץ ולשאול אותם אם אתה שולח מחשב משומש מה דעתם אם אתה תחיוב בתשלום מעמ אולי יהיו נחמדים ויעזור לך.

DV Selectee

New member
רעיון טוב לנסות ליצור קשר עם שלוחה בארץ. למען הסדר הטוב

כיוון שזה היה fair condition, המחשב עלה לי באיזור ה $300 (כפי שרשמתי, שליש) לפני מס. אבל לפי מה שהבנתי במכס אני צריך להצהיר כאילו קניתי אותו במחיר הגבוהה ביותר (כלומר $1000), נכון? הקבלה מבסט ביי היא על סך ה$300 though
&nbsp
&nbsp

אני לא בטוח

אני לא בטוח מה נכון במקרה שלך
אני כנראה הייתי כותב את המחיר האמיתי ששלמתי "כדי שהקבלה תתאים למוצר"
וכזאת האמת
ומצרף את העתק לשקית החיצונית עם ההצהרת מכס...
גם אם הדואר יגיד לך שלא צריך תעקש זה אולי יעזור בהמשך

במקרה הגרוע זה יגיע למכס ותראה להם שם שהמוצר משומש וזה מה ששלמת עליו מאמין שזה יסתדר שם אבל זה יכול לקחת יום שלם (לפחות זה מה שהיה לפני מספר שנים לא יודע אולי היום השתפרו?)

לדעתי במיוחד לאור האמור לעליל יש לך מחשב משומש שנקנה לפני שנה עדיף לשלם עליו משלוח של 100$ או 400$
מקס יאבד ישבר וכו הלך סכום שהוא בדיוק חצי מאשר עלות משלוח של 400$ לפדקס....

בהצלחה

היה לי עסקה דומה
, הייתי צריך

להתאים את המקלדת לעברית/אנגלית(מדבקות), להתקין מחדש ווינדוס 10 (ווירוסים)
ושהמטען יעבוד ב- 220

Boston Guy

New member
רשות המכס כבר מזמן לא "מאמינה" לקבלות שאנשים מציגים לה

עם ישראל הוא עם של "אנשים פיקחים" - והאנשים שעובדים ברשות המכס הם חלק מעם ישראל...
אני זוכר היטב את התקופה ההיסטורית של "לפני האינטרנט", שבה תיירים ישראלים היו נוהרים לחנויות מכשירי החשמל בלואר איסט סייד של מנהטן (כמו 47th street photo, בונדי וכיוצ"ב) כדי לקנות שם מכשירי חשמל קטנים שהיו אז נורא יקרים בישראל. המכס בישראל באותן שנים היה הרבה יותר גבוה ממה שהוא היום.
כבר אז המוכר החביב בחנות היה כותב לך "קבלה בשביל המכס" - שהסכום שהיה כתוב בה היה נמוך הרבה יותר מהסכום האמיתי ששילמת... וכמובן שהוא היה מוסיף את המילה USED לתיאור הפריט, למרות שהיה מדובר בפריט חדש מהקופסא.

אותו דבר היה גם במשלוח בדואר של "מתנות מאמריקה" - על תיאור הפריט אנשים תמיד היו כותבים "משומש", גם כשהפריט שנשלח היה חדש (וגם היו מורידים את התגיות מהפריט...).

העניין הוא שאת האנשים שעובדים במכס בישראל לא "עשו באצבע", ובמשך השנים המכס למד לצאת מנקודת הנחה ש"כולם שקרנים". ולכן הם פשוט לא מאמינים לקבלות שמוצגות להם... הם בודקים את שווי הפריט באינטרנט ובבסיסי נתונים שיש להם, ולפי זה הם מחשבים את שיעור המכס \ מס שאתה צריך לשלם.

אז אם אתה רוצה לדעת פחות או יותר כמה רשות המכס תחליט שהמחשב שווה - קח את שמו של המחשב שאתה שולח ואת מספר המודל שלו ותקליד אותם למנוע החיפוש של גוגל. תוך פחות משנייה יוצגו לפניך מחירים שיהיו קרובים להערכת המחיר שהמכס ישתמש בה כדי לחשב את סכום המס.

אז כך

המוצר הראשון שקניתי בחיים מחו"ל וזה היה בעבר הרחוק היה לפטופ שילוח דרך UPS ותשלום עמלות מטורפות בהם בשיא החוצפה הייתה שורה שהחיוב עליה היה עמלת פטור ממכס אני לא צוחק, מה שקוראים לו שיעור לחיים מאז למדתי איך לשלוח ומה לשלוח.
לאחר המון שנים קניתי לפטופ יקר שלחתי בUSPS ושלמתי מעמ בלבד.

ונזכרתי שהיה עוד מקרה גם של לפטופ יקר ומראש בקשתי מהמוכר לשלוח רק דרך USPS ולא בפדקס כמו שהיא צריך להיות במקור... וזה המקרה האחרון אולי זה היה לפני 3 שנים אבל לא בטוח
המקרה הראשון והשלישי היו מאיביי.

לא יודע על איזה עמלות אתה מתכוון בדואר ישראל אולי אתה שולח בשרות EMS? אם כן כל מוצר שם חייב במס גם אם הוא פתור, העמלה מינימום ששלמתי לפני שנתיים הייתה 34ש"ח כאמור על מוצר שהוא פתור ממס ומעמ ורק בגלל שהוא EMS (בגלל הגודל היה חייב EMS)
מיותר לציין שהזמנים של הEMS הם שקרים לחלוטין
אני יכול להגיד לך שבאותה תקופה ששלחתי את המחשבים קבלתי גם חבילות של ציוד מגרמניה וחבילה אחת ניזוקה בוא נגיד שלא היה קל להתמודד עם הדואר ובקושי רב קבלתי חלק מעלות החבילה (את השאר השולח החזיר)

דואר ישראל הוא צרה צרורה
יש שם עובדים שחד וחלק גונבים חבילות פותחים חבילות וגונבים תכולה...
יש אזורים בארץ שאני יודע שבעייתי לשלוח אליהם דואר מחו"ל כי כשהדואר עובר בסניף יש סיכוי לגנבות ובכלל לוקח יותר זמן
מאשר סניף הדואר שאני משתמש בו.

אתה צודק שיש בחבילות יקרות סוג של מלקוד 22
אני מבחינתי פחות רגיש לעניין הביטוחי ומעדיף לשלוח גם דברים יקרים דרך דואר ישראל מבחנתי הוספת התשלום עבור שילוח יקר יותר רק מיקר את העסק ולא ולא מבטיח שקט.
במשלוחים כאלו אני לעיתים משלם בכוונה דרך פאיפאל וכו' כדי ליצור ביטוח על העיסקה... למרות שגם דרך כרטיס האשראי ניתן לעשות את אותו הדבר (בגדול)
הדבר כבר היה לי לעזר...

אני זוכר את המקרה שלך (כתבת עליו בעץ אחר) ואני חושב שלעניין מסמכים יתכן מאוד שאתה עושה נכון מדובר במסמכים שחשובים לך ועלות שילוח של חבילה שטוח יחסית זול... והנזק באובדן עלול להיות רב

שלא כמו מחשב שיכול להגיע בקלות ל400$.
עם מוצרי חשמל זה קצת יותר בעייתי
כאשר מוצר חשמל עלול לתקע לך במכס ועל כל יום תשלם אחסנה,עלולים לבקש ממך אישור של משרד התקשורת ו/או מכון התקנים לך תצא מזה... (זה יכול לקראת בטלפונים סלולרים לדוגמה).

ישנה טענה שעכשיו דואר ישראל מחוייב גם כן להעביר חבילות דרך המכס לא יודע אם זה נכון מקווה מאוד

דבר נוסף ישנו הבדל מהותי בין משלוח מארצות הברית לישראל ומישראל לארצות הברית כל הנל זה מארצות הברית לישראל...

מישראל לארצות הברית:
מנסיון העבר לעולם לא אשלח יותר מוצר יקר דרך דואר ישראל לח"ול ברגע שהמוצר עזב את הארץ אין אפשרות לעשות טרקינג, דואר ישראל טוען שאשמת דואר ארצות הברית (USPS) והם טוענים שדואר ישראל לא נותן להם לא משנה מי אשם פשוט כדי לדעת שלא ניתן לעקוב ואם חבילה לא הגיע ליעדה לא ניתן להוכיח זאת.

לפותח השירשור מבדיקות שלי רק לפטופים מאוד יקרים כנראה יהיה משתלם לשלוח לארץ דגמים שלא מגיעים לארץ וכו'
אתה צריך לחשב עלות מוצר פלוס מעמ +עמלות המרה באשראי +עלות משלוח
במידה והמוצר נשלח בחברה אחרת למעט USPS אז גם עמילות מכס כל שהיא שיכולה להיות כמה מאות בודדות של שקלים
קח בחשבון שגם חבילות שנשלחות לארץ דרך UPS ודומיו אתה עלול לקבל דרך חברות כגון ציטה וTNT יש להם איזה קטע שחלק מהמשלוחים הם עושים להם אוטסורסינג וזה ממש מעצבן

DV Selectee

New member
עמלת פטור ממכס

אם הייתי קונה את המוצר במחיר מלא זה בהחלט לא היה משתלם כלכלית אבל כיוון שרכשתי אותו בשליש מהמחירון (מחירון $1000, אני קניתי ב$300) כי הוא היה Open box, אני חשבתי שזה יהיה משתלם לשלוח לישראל **אם** זה הגיוני(קרי לפי החוק) להצהיר עליו את הסכום שבו קניתי אותו aka להצהיר $300. אם המכס מתעקש שאשקר וארשום $1000 זה כבר סיפור אחר.

אבל נראה שאפילו אם המכס יתיר לי להצהיר $300 ונניח שזה משתלם כלכלית, עדיין הסיכון של נזק\גניבה\קורונה מתגלה כמדביקה מחשבים (לפי דואר ישראל) פשוט לא שווה את זה.

כשלוקחים בחשבון שאין מכס על מחשבים ניידים

רק מע"מ, רואים שאתה מסתבך בשביל כמה מאות שקלים בסך הכל
האם זה באמת שווה את זה?

למעלה