משלוח תכשיטי יוקרה לחו"ל

משלוח תכשיטי יוקרה לחו"ל

הי!
לאחרונה פתחנו חנות של תכשיטי יוקרה באטסי ואין לנו מושג איך הכי כדאי לשלח את המוצרים ללקוחות בחו"ל. בדקנו בדואר ישראל וגילינו שבשירות הems אסור לשלוח תכשיטים. השאלה שלנו היא: באיזה שירות הכי כדאי להשתמש (דואר ישראל, dhl, ups)? איזה פרוצדורות בירוקרטיות כרוכות בכך? (ענייני מכס, פטור ממע"מ וכו') ומה עוד אנחנו צריכים לדעת?
תודה ויום טוב

יערית וקריסטין-
בוטיק תכשיטים
חברת ש"ס 8
נווה צדק תל אביב

כמה תבונות

קודם כל בהצלחה עם החנות :)

את הפריטים הזולים שלכם נגיד 100 דולר ומטה הייתי שולח בדואר רשום או EMS. זה מה שאני עושה ולא היו לי בעיות.
פשוט לא ממש משתלם לשלוח פריטים כאלו עם משלוח בלדרות כגון FEDEX/UPS/DHL שכן המשלוח לבד יכול להגיע למחיר הפריט.
הכוונה של הדואר שלא ניתן לשלוח תכשיטים היא כמובן לחומרים יקרים - אבני חן, יהלומים, זהב. דברים שיכולים להגיע לכמה עשרות אלפי דולרים וקל לגנוב כי הם קטנים ולהם אין שום כוונה לבטח אתכם במקרה זה.

אז כן האופציה שלכם כאמור היא אחד משרותי הבלדרות. אני מאמין שאין הרבה פעילים בפורום שמוכרים בטווח מחירים שלכם לכן לא ידעו בטח להגיד לכם איזה מהם עדיף. צרו איתם קשר וקבלו מחירים.
אני רואה שהשארתם כרגע את המשלוח אצלכם בחנות על משלוח חינם לדואר רשום, אבל לא הייתי ממליץ לכם להשתמש בדואר רשום לפריטים שעולים כמה מאות או אלפי דולרים.

תיק עוסק במס הכנסה ומע"מ אני מניח שכבר יש לכם.

באשר לבירוקרטיות של מע"מ - כדי שתורשו לפי רשות המיסים להוציא חשבונית עם מע"מ אפס עקב יצוא עליכם להוציא רשימון יצוא לכל עסקה. עלות רשימון כ-60 ש"ח. עושים זאת בבית הדואר בדרך ההגנה 137 בת"א אצל העמיל מכס שנקראים געש. אם יהיו לכם הרבה עסקאות (מה שכרגע לא נראה סביר) תוכלו לקבל אישור מהאחראית במכס שם להגיש רשימון יצוא מרוכז פעם בחודש לכל העסקאות עד 10,000 דולר, גם באותה עלות - 60 שח לחודש.
זה המצב כאשר שולחים בדואר רגיל/EMS - אני לא יודע מה הנוהל עם הבלדרים הבינלאומיים ואם הם מוציאים רשימון יצוא בשמכם, בידקו איתם.
אם אין לכם רשימון יצוא אז לפי החוק אין לכם הוכחה שיצאתם את הפריט לחו"ל (אפילו אם יש לכם את הפתק הוכחה מהדואר) ולכן אינכם רשאים להוציא חשבונית עם מע"מ אפס.

אם נדבר דוגרי - מעט מאוד מחברי הפורום מבצעים את תהליך רשימון היצוא. בפורום איביי שם יש כרישים יותר כבדים דווקא יש כמה שעושים זאת.
הצעתי היא להתחיל בראש קטן ואם באמת החנות שלכם תצבור תאוצה ותצליח למכור כמה פריטים בחודש אז תדאגו לזה.

ושוב, בהצלחה..

לימיצ

New member
וולקאם!

אפשר בהחלט להיכנס גם לפורום איביי ולהתייעץ שם
נשמח לשמוע תובנות

לימיצ

למעלה