* משמעות בחיים! או חיים ללא משמעות משמעותית.

ל נ צ ח

New member
* משמעות בחיים! או חיים ללא משמעות משמעותית.

-שתי קבוצות נוסעים החוזרים מאר"הב במטוס ג'מבו מטיסה טרנסאטלנטית, נוחתים בנתב"ג. הקבוצה הראשונה יורדת מכבש המטוס באי שביעות רצון כשפניהם חמוצים ותנועותיהם לא רגועות. כמה מהם ממש מתפרצים ברוגז זועפים ומקללים. אחד מרים קולו בטענה שהאוכל היה טפל, המרק קר, הכורסא בה ישב לא היה לו נוח... אחר מתלונן שהטיסה התארכה, הדיילת לא הייתה מספיק נחמדה, תור לשירותים, וכן הלאה... וכך אחרים בקבוצה...תלונות, תלונות, ותלונות... ירדה הקבוצה השניה; כשהם מחייכים לכל עבר, ומרוצים וטובי-לב, משבחים את האוכל הטוב, הטיסה הנוחה, הדיילות הנחמדות, השירותים הנקיים להפליא, וכן הלאה... השאלה הנשאלת היא איך ייתכן שהגישות כה מנוגדות למרות התנאים הזהים ? התשובה היא הגישה והמשמעות שיש לאדם; ניקח הקבוצה הראשונה, הלא מרוצים, וננסה להבין וכך : קבוצה זו תכננה בקפידה ופרטי פרטים את נסיעתה לחו"ל, כשברצונם ליהנות מקסימום מהטיול כי לרבים זו הייתה הפעם הראשונה בחייהם, תכנון של שנים או חודשים הרבה, ציפייה דרוכה וכסף רב עלה להם טיול חייהם כשלא מעטים מהם אילצו לוותר על דברים אחרים ששנים חפצו-בם, החליטו ובחרו בטיול היקר, ולשם-כך אולצו גם לשבור מתוכניות החסכון שלהם. ולכן, כגודל הציפיות שלהם, גודל ההכזבות, כי המשמעות לנסיעתם הייתה להנאה בלבד, כשההנאה מטיול חייהם גם הייתה חווית הטיסה משמעות בעיניהם, וכשציפיותיהם התבדו, חזרו רעים וממורמרים. הקבוצה השנייה; הייתה מורכבת מאנשים ללא ציפיות הנאה מוגזמות, ההפך, היו ביניהם כאלה שטסו לחו"ל לצורך ניתוח מסובך, או להשתלה, ואחרים היו אנשי עסקים שזו להם עוד טיסה מאין ספור טיסות לצורך עסקיהם והטיסה עצמה לא היא המשמעות ולא להנאה עבורם, אלא הדרך להגיע למשמעות בחייהם. דוגמא אחרת היא כששני נשים בבית החולים עוברות ניתוח בטן: במהלך הניתוח שניהם חוות כאבי-תופת וייסורים, אחרי הניתוח הרופאים בחיוך בישרו להם שהכל עבר בהצלחה, הראשונה פונה לרופא, חוששת אך שואלת אותו: ד"ר יותר אין לי מה לחזור לכאן נכון? והרופא משיב בחיוך ועונה: אין. השניה מייד אחרי הניתוח שואלת את הרופא בציפייה: ד"ר אני חוזרת שוב? הרופא עונה בחיוב והאישה שמחה ומאושרת. הייתכן???? שניהם עברו ניתוח בייסורים, הראשונה לעולם לא רוצה לחזור לבית-חולים והשנייה כן. איך זה? התשובה במשמעות החיים שיש לשניה מה שחסר לראשונה, כי: הראשונה עברה ניתוח להסרת אפנדיציט והשניה ילדה במזל טוב תינוק בריא וחמוד בניתוח קיסרי שניהן עברו זאת בייסורים הראשונה לעולם לא רוצה יותר לחזור לבית החולים ובוודאי שלא תחזור משום סיבה לא בריאותית , ובטח שלא יהיה לה שום משמעות לחתיכת הבשר שהוסר מגופה. מקסימום תשים אותו בצנצנת לזמן מה . ולשנייה כבר יש ציפיות ומשמעות בחיים מילדה שזה-עתה נולד ועוד כמה שזה עתה החליטה שיהיו לה כשתלד אותם לעתיד.
ל נ צ ח
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=69 http://communa.tapuz.co.il/llanetsaj blog.tapuz.co.il/llanetsaj http://forums.nana10.co.il/Forum/?ForumID=20
 
בקשר לדוגמא הראשונה..

יכול להיות שפשוט הקבוצה השניה היתה במחלקה ראשונה...
 

kaenar

New member
אז מה המסר בסיפורים הללו?

שיש לנו 2 אפשרויות, האחת- לראות את החיים בתור סבל וייסורים השנייה- לראות את החיים בתור לידה מחדש?
 

ל נ צ ח

New member
יש משמעות(כזו או אחרת)שבחיים.ויש משמעות החיים

אישית משמעות חיי הם החיים.
לחיי משמעות מאין כמוה, כי אני ברורות יודע שיש אלוהים ממנו החיים לי ולכולם לנצח מובטחים.
ישעיה פרק סה (יז) כִּי הִנְנִי בוֹרֵא שָׁמַיִם חֲדָשִׁים וָאָרֶץ חֲדָשָׁה וְלֹא תִזָּכַרְנָה הָרִאשֹׁנוֹת וְלֹא תַעֲלֶינָה עַל לֵב:
ל נ צ ח
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=69 http://communa.tapuz.co.il/llanetsaj blog.tapuz.co.il/llanetsaj http://forums.nana10.co.il/Forum/?ForumID=20
 

שזלונג

New member
אני מוכרח לומר שהגזמת בהערכה שלך לגבי הרעיון

הזה, בלי להעליב, כמובן. מה שאמרת, הוא לטעמי מובן מאליו, ודאי שיש אנשים שמסתכלים על חצי הכוס המלאה, ויש כאלה המסתכלים על חצי הכוס הריקה. הדגמת למעשה, את הביטוי. איני מצליח להבין על מה סימן הקריאה הנרגש בנושא ההודעה. אני מתנצל אם פגעתי ברגשותייך, אבל הייתי מוכרח להיות כן. צר לי, אך אני עדיין לא רואה משמעות אמיתית לעולם ולחיים בפרט.
 
למעלה