משמעות הביטוי KI-ME, קִימֶה

משמעות הביטוי KI-ME, קִימֶה

זהו מושג מעולם הקראטה (ואולי לא רק), שמשמעותו אינה ברורה לחלוטין, אך היא נעה סביב עוצמה ומיקוד. אשמח מאוד לקבל הבהרות, וגם הקאנג'י יתקבל בהתלהבות
תודה מראש אורי אלישר

שרית(^_^)

New member
Kime

קודם כל, הנה הקנג'י: 決め  (רק ה-ki מופיע בקנג'י, וה-me הוא בהירגאנה) משמעותו העיקרית של ה"שורש" היא ח.ל.ט (ומכאן הפועל kimeru 決める, שמשמעותו להחליט). משמעות נוספת (גם בהקשר של קראטה או כל ספורט אחר) היא: מוצלח, מושלם, מנצח. אני מניחה שלזה התכוונת, למרות שזה לא ממש קולע למשמעות של עוצמה ומיקוד, כמו שכתבת. אבל יתכן שקיים מושג ספציפי ששייך לעולם הקראטה בלבד שאני לא מכירה.

neko

New member
כשאני מחבר את מה שאמרת,

אני מניח שהכוונה במושג היא החלטיות - אם לנצח, ואם במעמד של התקפה יחידה שצריכה להיות ממוקדת והחלטית.

קראטיסט אחד טען ש -../images/Emo123.gif

KI=אנרגיה (כמו צ'י בסינית) ME=עין וביחד הכוונה לנחישות ועוצמה המשתקפות מעיניו של לוחם. נשמע הגיוני? כביטוי, משתמשים בזה בחוגי אומנויות הלחימה כאשר תנועה מבוצעת באופן שוטף, נקי, לא תקוע, רפוי אך בעל עוצמה הרסנית. כלומר יש מבט עם קימה, תנועה עם קימה, יציבה עם קימה וכו', אלא יכול להיות שזה כבר שימוש לא אותנטי של המילה. תודה רבה על עזרתכם

שרית(^_^)

New member
מוזר...

חיפשתי את הצרוף הזה של "KI=אנרגיה (כמו צ'י בסינית) + ME=עין" = 気目 בכמה וכמה מילונים ברשת וגם בבית [בבית יש לי מילון אלקטרוני מעולה שמבוסס על ה- 広辞苑 (שהוא אחד המילונים (יפני-יפני) הכי גדולים ומלאים שקיימים ביפן)], וגם חיפשתי את הצרוף הזה בגוגל היפני, גם לבד ובהקשר עם קראטה, ופשוט לא מצאתי אפילו איזכור אחד. פשוט לא קיים...

CountDust

New member
kime

בכמה אתרי אינטרנט מצוין שהפירוש של KIME הוא פוקוס או ריכוז (במובן של ריכוז הכוח בנקודה אחת ורגע אחד)

למעלה