משמעות הדמות

shirijessy

New member
משמעות הדמות

שלום לכולם! שמי הוא שירי, בת 18 וחצי מאיזור המרכז. התחלתי לצפות ב"דריה" רק בחצי השנה האחרונה. בהתחלה התוכנית נראתה לי טיפשית, כי היא מצויירת אבל סה"כ מאוד התרשמתי מן התוכנית לטובה כי התוכנית למעשה מציגה נערה מאוד אאוטסידרית שפוחדת מאנשים ולכן היא מאוד פאסימית ומציגה את עצמה כך, כלומר היא מבינה שהיא כזאת. שאלה לי אליכם: כיצד הייתם מגדירים את דמותה של דריה? אוהבת, שירי

HandsomeDevil

New member
וואיי... שאלה מסובכת..

טוב, דאריה, באיזהשהו מובן היא מזכירה לי את צ´נדלר מחברים... אני לא יודע אם אתם שמים לב הוא גם מתחמק מבעיות עם ציניות, במקום לענות תשובות לעניין, שמעורבות ברגשות, או במשהו שיביך אותו. חוצמזה היא אאוטסיידרית, לא מנסה להתבלט, שנונה בהחלט, פסימית כמו ששירי אמרה, ודיי מרוחקת הייתי אומר... לא יודע.. אני לא רואה את התכנית כ"כ הרבה זמן....

קולאז

New member
אפשר גם ?

בבית ספר בו דריה לומדת כולם מתנהגים דומה ונראים אותו הדבר לאף אחד אין אישיות עצמאית. בני נוער אמורים להיות מורדים אך בעצם הם לא רוצים להתבלט ולהתנהג שונה כי אז הם לא יהיו פופולארים. בנוסף לזה לאף אחד אין מחשבה אישית משלו ודריה וג´יין מיצגות את הנוער המורד והאינדוודואלי חוץ מזה הם לא מנסות להתקרב ולהתחבר עם אנשים אחרים כי הן חושבות שהן יותר טובות מהם וכתוצאה מהבידוד והניסיון למרד הם ציניות להחריד... אם תשימו לב בפרק שבו דריה פוגשת את ג´יין (אני חושבת שזה הפרק הראשון) הם נפגשות בסדנא שהבית ספר מכריח אותן להיות בו - סדנא לחיזוק הביטחון העצמי והן מגיעות למסקנה שהן מעדיפות שהבטחון שלהן יהיה נמוך... כל הדמויות בסדרה שחכאורה חא חושבות הן דמיות שטחיות ומאושרות ובהדרגה זה משתנה עד לדריה וג´יין (לא כולל מבוגרים) שהן מדוכאות וציניות... ואפשר לראות את זה לפי הדמויות (קווין ובריטני, מועדון האופנה, שני השחורים-לא זוכרת את שמם, ודריה וג´יין, אחריהם באה התלמידה-שוב לא זוכרת איך קוראים לה... שתמיד לבושה בשחור ויש לה נזם והיא נמצאת גם לבד תמיד). אני אוהבת את הסדרה בגלל שהכותבים מיקדו מאוד את הדמויות ויש להם תפקיד מוגדר בסדרה... שימו לב שבכל הקומדיות המוצלחות בטליוויזיה הדמויות מאוד מוגדרות ואני חושבת שהכותבים בדריה עושים את זה בצורה יותר טובה מסדרות אחרות... סליחה על האורך... מאוד נהניתי להגיב...

shirijessy

New member
לקולאז

הסדרה למעשה מציגה את האדם היפה והמצליח כזה שיהיה פופולארי, זה שיצליח בחייו ולנגד מראים את דאריה וחברתה- שתי בנות לא מקובלות בגלל שהן נחשבות כמכוערות. הסדרה, אם כן לדעתי, משקפת את החיים שלנו ומראה לנו כמה אנו בתור בני אדם חייבים להשתנות ומהר.

קולאז

New member
אני לא מסכימה...

קודם כל, בתוכניות האמירקאיות תמיד אוהבים להראות איך ה"חנונים" בתיכון הפכו להיות המיליונרים וה"ספורטאים והפופלארים" הם האנשים שאין להם עתיד,אז בעתיד האנשים המוצלחים (בסדרה) הם אלה לא המקובלים למרות שאני בהחלט מסיכמה איתך שבעולם שלנו יופי נחשב כסממן להצלחה וחיים קלים אך לדעתי תופעה זו רק מתגברת ככל שהמדיה מתפתחת והיא לא תעלם מן החיים... בקשר לסדרה, בתיכון האנשים שמבליטים את העובדה שהם חכמים הם לא פופלרים, וכל הזמן מזכירים את זה, ג´יין ודריה מזכירות את זה הרבה שהם מוקפות באנשים שמעדיפים לא לחשוב והן יוצאות הדופן היחידות ובגלל האנשים שמושפעים מן החברה הן בודדות....

Esmena

New member
הסבר מעולה- אהבתי ../images/Emo45.gif

אני חושבת שדמותה של דליה, אף שאני מאוד אוהבת אותה , לוקה בחסל. באותו עניין,אני חושבת שלא הגדילו בלול כלל את העולם התלבותי שלה, והסתפקו בהכללה גסה שהיא קולאת המון ספלים, בינהם " יצילות מופת" כי היא"מזה חכמה" . אנחנו יודעים שהיא שומעת מוזיקה כי יש לה דיסקים בחדל אבל אנחנו לא יודעים מה (תקנו אותי אם אני טועה) , וכל מה שהיא רואה בטלוויזיה הוא"סיק סד וולד"-שמבליח אותנו לעולם של "היא אוהבת מוות ודיכאון". מה שמטליד, הוא שיש כאן יותל תגובות נגטיביות לתלבות של אחרים מאשל לתלבות של דליה( וג´יין) . ואז מתקבל הלושם שיש להן תלבות משלהן כדי שלא יהיה להן את התלבות הלגילה ,כדי לצאת "מגניבות" ולא מכיוון שהן נהנות מהתלבות שלהן. בקשל לדלגות החבלתיות- נלאה שזה עניין שכותבי הסידלה משתמשים בו כשנוח להם. שימו לב כמה שיחות ליד הלוקלים ניהלו דליה וג´ין עם ג´ודי, החבר שלה(גם אני שכחתי את שמו!) קוין ובריטני. אה,ובקשל למבוגלים. את בטוחה? ההורים של דליה ומנהלת בית הספל לא יותל "מיינסלימיים" מדימרטינו, המולה שונאת הגבלים ומל אוניל?

Levinzone

New member
הממ..

חסר לך המקש של ה"ר" במקלדת? מחרימה את ההודעות שלך לאלתר -יעל-

חבל, הסבר טוב, אבל למה לכתוב ככה?

אותי זה לא מצחיק בכלל, זה רק מעצבן, כי אני באמת רוצה להבין מה שיש לך להגיד ואני לא מצליחה כי את/אתה כותב כך. קח/י בבקשה לתשומת ה
שזה ממש מרגיז, ויש אנשים שרוצים להבין מה כתבת [בזמן האחרון נהיה מעצבן לקרוא הודעות בפורומים של תפוז.]

shirijessy

New member
לשטן החתיך...

אתה צודק בהחלט... לדעתי, דמותה של דריה הנה דמות מאוד שטוחה, שמעגנת בתוכה אדם שהוא למעשה כל אחד מאיתנו בתקופה זו או אחרת בחייו: היא מאוד רגישה אך משחקת אותה קולית, היא מאוד אאוטסיידרית אך יש בה צד שרוצה להתקרב אל שאר "האנשים".

למעלה