כן
בהחלט גם לי נראה נכון וחשוב שבעצם כל חיינו נתמקד בדרך אל האושר וההרגשה הטובה (כלומר, לא רק אושר כתוצר סופי כמובן, הדרך עצמה חשובה לא פחות - ההווה חשוב לא פחות מהעתיד
). אבל כן קצת חשבתי על זה בעקבות ההודעה הזאת, ואני חושבת שאי אפשר להחליט על משמעות חיים קולקטיבית, אני חושבת שזה נושא פתוח בכוונה, ואינדיבידואלי לכל אדם בנפרד. בעצם מה שאני אומרת זה שאם משמעות החיים הייתה משהו ברור לכל, או משהו שיום אחד מישהו היה עולה על הכוונה שמאחוריה באופן ברור ומוחלט, אז בעצם לא היה לאנשים כ"כ בשביל מה לחיות..... , כך לא יהיה להם לא חלומות ולא רצונות ומחשבות, ודיעות כיצד להתפתח מבחינה אישית ומבחינה כוללנית יותר....הרי מישהו כבר החליט לגביהם בשביל מה הם כאן, כל החופש שלהם מתבטל, והם היו חיים עפ"י נורמות ומסגרות מסויימות וספציפיות (מה שבערך נראה לי שקורה כרגע....
) אנשים היו חיים סתם.... הרי המושג "משמעות החיים" זה משהו שהאדם העניק, וכנראה שלא במקרה.... בכוונה זה נושא שנשאר פתוח כדיי שכל אדם, היכן שלא יימצא, יחליט בעצמו כיצד הוא רואה את המושג הזה נכון לגביו, לגבי קיומו, כל אדם יחליט בעצמו מה הוא רוצה לעשות בחייו,ועם הזמן יימצא תכלית לכל הקיום המוזר והלא-ברור הזה שלו, הווה אומר להשפיע על אנשים, תהליכים וכו´ למען השאיפה לעתיד אנושות מסויים , או להחליט שהוא רוצה להתמקד יותר בחייו האישיים, להחליט אפילו שאין בעצם משמעות מיוחדת לחייו, וכל מה שהוא רוצה לעשות בחייו זה פשוט להנות ולכייף - שזה בעצם גם איזו מטרה מסויימת , כשחושבים על זה, גם איזו "משמעות" אם אפשר לקרוא לזה כך. אולי יש אנשים שמוכנים להקריב ואף לסבול בשביל משמעות מסויימת, אבל בסה"כ גם דבר שכזה מביא לאיזשהו סיפוק מסויים . חוץ מזה שיכולים להיות גם כמה משמעויות, למה כל הזמן אנשים רק מתמקדים באיזה משהו אחד עיקרי....?! גם אם רוצים להחליט שהמשמעות היא השפעה חיצונית אז האושר וההנאה בחיים האישיים יכולים להוות משמעות נוספת חשובה לא פחות. זהו .עד כאן. אני (שרולי) עייפה מאוד כרגע , ולכן אזוזה לי לישון ממש בעוד רגעים ספורים . שינה עריבה לכולם
(שזה אומר כל מי שרואה את ההודעה הזאת ! כאילו דא, היי אתם שם ! מה נשמע ? ) בואו רק נחתום בכמה
חביבים ליצירת אווירה הולמת , ונגיד שלום . אז שלום . ביי ולילה טוב אכן ! כן ! שלום .