משמעות ימים אלו עבור יהודי כמוני
[בפתח דברי אבהיר מה הכוונה, 'יהודי כמוני' ? ובכן- אני, כידוע לחלקכם, יוצא בשאלה. ובכל זאת היהדות ומושגים יהודיים הם ממהות האישיות שלי. ובעיני, כפי שזה מן הסתם בעיניכם, יש חשיבות רבה לעשיית טוב. טוב עם עצמנו טוב עם אחרים וטוב עם הסביבה - כל אחד כפי הבנתו ומושגיו. ועל הרקע הזה אמורים דברי הבאים.] ===== מתחילים שנה חדשה. אומרים, "תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה". מתפייסים עם אנשים שהתנהגנו כלפיהם בדרך שאינה ראוייה. וכל זה, במבט מתבונן, נראה קצת כאשלייה נאיבית ואולי אף כסוג של צביעות. הרי גם בשנים קודמות אמרנו והתפייסנו והשנה שוב היו גם דברים שאינם ברכות וגם התנהגנו כלפי אנשים בדרך שאינה ראוייה ? מה פתאום שנצפה לשנה הבאה לטוב יותר מכפי שהוכח בשנים הקודמות
* כתוב, "מוטב לו לאדם, שיפיל עצמו לתוך כבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים". רואים כאן כמה גרוע זה לפגוע באדם אחר. גרוע אף מלהשרף בכבשן לוהט. וכידוע מספרים "מידה טובה מרובה". ואכן אמר אחד מגדולי הרבנים, מי שעושה טובה אחת ליהודי, כדאי לו שנולד ואפילו רק עבור הטובה הזו שעשה. עד כדי כך... [הערה: מבחינתי עשיית טובה לאינו יהודי. יש לה ערך זהה לעשיית טובה ליהודי. מלח השמים]. * כתוב "האומר, אחטא ואשוב, אין מספיקין בידו לעשות תשובה,". אחד האדמורי"ם הסביר את הכוונה, הפוך מהפירוש הפשוט. "אין ספק שבידו לעשות תשובה". ולמה ? כיוון שאדם זה חוטא בלב חצוי. הוא היה רוצה להיות טוב ומפני יצרים שונים הוא חוטא. ואף בזמן שהוא חוטא הוא מצהיר על כך שאינו מרוצה מחטאו אלא רוצה להשתפר. אדם כזה אין ספק שבידו לעשות תשובה. ובדומה לכך המענה לשאלה ששאלתי בהתחלה- אנו חיים בעולם שאינו מושלם. לא הכל כאן טוב. אך רצוננו להיות טובים ושיהיה טוב. וכיוון שכל מעשה טוב חשוב כ"כ, עד שעבורו בלבד כדאי היה לבוא לעולם. וזה ריאלי לצפות שבשנה הבאה נעשה לפחות מעשה טוב אחד ושנמנע ממעשה אחד שאינו טוב. על כך אנו מתפייסים ועל כך אנו אומרים. "תכלה שנה וקללותיה תחל שנה וברכותיה" שנה טובה ומתוקה
[בפתח דברי אבהיר מה הכוונה, 'יהודי כמוני' ? ובכן- אני, כידוע לחלקכם, יוצא בשאלה. ובכל זאת היהדות ומושגים יהודיים הם ממהות האישיות שלי. ובעיני, כפי שזה מן הסתם בעיניכם, יש חשיבות רבה לעשיית טוב. טוב עם עצמנו טוב עם אחרים וטוב עם הסביבה - כל אחד כפי הבנתו ומושגיו. ועל הרקע הזה אמורים דברי הבאים.] ===== מתחילים שנה חדשה. אומרים, "תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה". מתפייסים עם אנשים שהתנהגנו כלפיהם בדרך שאינה ראוייה. וכל זה, במבט מתבונן, נראה קצת כאשלייה נאיבית ואולי אף כסוג של צביעות. הרי גם בשנים קודמות אמרנו והתפייסנו והשנה שוב היו גם דברים שאינם ברכות וגם התנהגנו כלפי אנשים בדרך שאינה ראוייה ? מה פתאום שנצפה לשנה הבאה לטוב יותר מכפי שהוכח בשנים הקודמות
![](https://timg.co.il/f/Emo35.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo70.gif)