משמעות מעבר דירה עבור אדם חולה

צביצב3

New member
משמעות מעבר דירה עבור אדם חולה

הורי גרים בדירת 3 חדרים. אבי (חולה) בחדר, אמא בחדר וסלון פתוח למטבח. כרגע כל הטפול נופל על אמא. אין ספק שבקרוב נצטרך להכניס עובד זר. אמא דוחה את זה כל הזמן כי לא נוח לה שיסתובב מישהו זר בבית. אבא הולך למעון יום כל יום וחשובות לה השעות האלו לבד. היא מדברת על כך שבבוא הזמן (אני חוששת שזה קרוב) הם יעברו לדירה גדולה יותר. אני חוששת שלאבא יהיה קשה להתרגל למקום חדש. מצד שני אני מבינה את אמא שרוצה את הפרטיות שלה וגם חשוב לה לשמור שהבית יראה טוב ושיהיה לה נעים בו (עלתה הצעה לסגור חלק מהסלון לטובת חדרון לעובד/ת). הייתי שמחה לשמוע את דעתכם. תודה מראש

ענתי44

New member
זו בדיוק הבעיה שלי

אנחנו גרות בדירת קרקע שלושה חדרים חדר לאמא עם כל מה שנחוץ לטיפול שלה, חדר שלי וסלון. אחת הסיבות שאני עדיין נאבקת בהבאת עובדת זרה, אם כי לא העיקרית, זה מה שאמא שלך חשה. מעבר דירה עבור חולה דמנטי, עלול להיות קשה ומסובך, אבל יש מקרים שביצוע המעבר עובר כמעט ללא תקלות. אני ממליצה להתייעץ עם הצוות שעובד עם אבא שלך, עו"ס מטפלת ומנהל המרכז יום שאבא הולך, וגם עם הרופא המטפל. בכל אופן זה הזמן להתחיל להערך לשינויים. אני למשל ממלאה ניירת לעובד זר שיהיה רישיון למקרה שנצטרך. אנחנו בעצמנו בוחנים מה לעשות האם לעבור דירה, או לשפץ מרפסת ולהתאימה למגורים.גם אם לא במיידי אנחנו נעשה את השינוי. אני ממליצה לך ולאמא, אחרי ההתייעצות עם הצוות המטפל באבא גם להתחיל לחפש דירה. לא בלחץ, ככה תוכלו לבחון את כל הצדדים, למשל שתהיה מעלית או קומת קרקע למקרה שמצב אבא ישתנה, קירבה לקופת חולים או קניות, וכל מיני שיקולים כאלה. אם החלטתם על שינויים בדירה תתחילו לגשש כבר אצל קבלנים.

zs1957

New member
ענתי אל תוותרי על הפרטיות שלך.

אפשרת להלין את המטפלת במרפסת לסדר לה מאורר ותנור להכניס ארון לתלות תמונות ומראה כדי שיהיה חדר אסטטי ונעיםלמגורים. בשום פנים ואופן אל תתני לה את חדרך. גם את זקוקה לפרטיות שלך. מה שלום אמא? אני מקווה שמצבה השתפר ד"ש לאמא והחלמה מהירה. שנה טובה לך ולאמ ולכל המשפחה. זהבה שחם

ronnyw

New member
כמו תמיד, קשה ליעץ,

כי כל מקרה לגופו, אבל בכל זאת כמה הגיגים שאולי יסייעו לך לחשוב: א. המחלה לא עוצרת ולא סטטית. המצב היום איננו המצב שיהיה בעוד חודשיים. עליכם להערך היום (אולי אתמול !!) למצב של אביך והחיים המשותפים בבית כמה חודשים קדימה. ב. אינני יודעת מה מצב אימך ומה גילה. אבל גם היא, כנראה, לא צעירה וזקוקה - או שתזדקק - לסיוע. ב. לגבי עובדת זרה. בלעדיה יהיה לאמא שלך קשה מאוד, וילך וייעשה קשה יותר ויותר. איתה - יהיה לה קשה במובנים אחרים. תמיד אמרנו פה בפורום, שאין לנו פתרונות "טובים", אלא משתדלים ללכת על ה"פחות רע". לי נראה שהתועלות שיהיו לאימא שלך עשויות לעלות בהרבה על ההפסדים. מעבר לברור מאליו, שזה הטיפול באביך ואחזקת הבית, שייעשו על ידי העובד הזר - היא תוכל לצאת מהבית, לפגוש חברים, לשאוף אויר... אולי לא יהיו לה בקרים ריקים בבית, אבל יהיו לה שעות אחרות של חופש ופנאי, והרבה יותר. אם היא במצב טוב, אם היא אוהבת לצאת, לפגוש, לבלות - היא יכולה לפרוח מחדש. ג. כל כובד הנטל הוא אחר, כשיש מטפלת. בסדרי גודל. אחרי כמה ימים אי אפשר להבין איך אפשר היה בלעדיה. ד. המעבר לדירה חדשה יהיה אולי קשה לאביך, אבל אם הוא בלתי נמנע, וחייבים לעבור אותו מתישהא - מוטב מוקדם. (אגב, יש מטפלות שישנות בחדר החולה. זה לא טוב, אבל לפעמים אין ברירה. אם החדר קטן מידי, מחליפים את המיטה הזוגית במיטת חולה, שהיא מיטה בודדה במימדיה, ומשיגים ככה יתרונות אחרים. מובן שחדר נפרד למטפלת עדיף.) ה. מעבר דירה (אגב, אפשר לשכור ולהשכיר, ואז הבעיה התקציבית מתמתנת) יכול לפתור גם בעיות אחרות: אולי לעיר אחרת, קרוב לילדים, אולי מעלית שלא היתה קודם, אולי קרוב לחיי חברה עבור אימא, למוסדות סיעוד, לוותר על גינה שגוזלת זמן וכסף וכו'. כמי שנהנית משרותי עובדת זרה, אני חושבת שתחילת העסקתה היוותה לגבינו (החולה, בן הזוג שלו וכל המשפחה מסביב) שדרוג ענק באיכות החיים, בביטחון, ברמת הטיפול ובשקט הנפשי.

ענתי44

New member
רוני שאלה בקשר למגורי עובדת

יש לנו שני חדרי שינה וסלון. בקצה הסלון יש מרפסת סגורה עם יציאה של תריסול לחצר האחורית שלנו. ויש דלת במרפסת המקשרת לחדר של אמא שלי. המרפסת נורא חמה בקיץ. יש בה מיטה מלאה בכל מה שלא צריך וזורקים עליה וכן המחשב שלי. אחותי אומרת שניתן לתת לעובדת לגור במרפסת, אחרי שננקה ונכשיר את המיטה, נעביר את המחשב לחדרי ובמקומו נתקין לה ארון לבגדים. אני חשה שזה לא מספיק. זו מרפסת קטנה. בצורת מלבן. אומנם בזמנו אחי התגורר בה כשהיה רווק אבל מדובר באישה שתזדקק לפרטיות ולמקום מנוחה. אני חשבתי לעבור לסלון ולתת את חדרי אבל אחותי מתרגזת עליי ואומרת לי שגם לי מגיע פרטיות. מה את חושבת על מגורים במרפסת ( סגורה)?

שריוש2

New member
לפי דעתי.....

אסור לך לוותר על חדרך וועל הפרטיות שלך. אמנם הבית של סבתי קצת יותר גדול, ויש בו חדר מרווח לסבתא, חדר של דודי עם יציאה מלרפסת (הוא מתגורר עם סבתא), סלון מרוחח מטבח וכן חדר לעובדת. אנ'לא חושבת שהעובדת צריכה חדר ממש גדול או ענק. לפיליפינית שלנו, יש חדר קטן היוצא מהחדר של סבתי. יש לה שם מיטה קטנה, ארון בגדים די מרוחח, ושולחן קטן על גלגלים, למנורה לתמונות ולכל מיני דברים אחרים שרוצה לשים על השולחן. לי זה נראה מספיק בהחלט. לכן, אני לא חושבת שאת צריכה לוותר על הפטריות שלך לטובת הפרטיות של העובדת. גם אם המרפסת קטנה, זה לא משנה. העיקר שיש לה מיטה, ארון בגדים ועוד דברים הנחוצים לה. מהרבה מקרים ששמעתי, וגם מקריאה פה בפורום, יש עובדות שנמצאות בתנאים הרבה יותר גרועים, נאלצות לישון בסלון מחוסר מקום, או במקומות אחרים, שזה ממש לא נוח ואין להן את הפרטיות שלהן. לכן אני חושבת שבכל אופן עדיף חדר קטן מאשר כלום. זה מאוד טוב לפי דעתי שיש יציאה מהמרפסת לחדר של אמא. ככה אם אמך מתעוררת בלילה, או שיש בעיה כלשהיא בלילה, העובדת קרובה לאמך ויכולה לשמוע אותה ולגשת אליה במקרה הצורך. יום טוב!

אסתרס

New member
מגורי העובדת

כפי שאת מתארת זה יהיה בסדר גמור אם המטפלת תישן במרפסת סגורה שמבודדת מקור בחורף. חברה שלי עשתה סידור שונה : המטפלת נמצאת עם ההורים במשך היום ובלילה ישנה בדירה עם עוד מטפלות אחרות. כמובן שסידור כזה יכול להתקיים אם האמא ישנה במרבית הלילה. אסתרס .

ענתי44

New member
זה הסידור שאני מחפשת

עובדת ליום בלי שיהיה צורך בלינה היות ואמא ישנה מצויין ואני במילא רוב הלילות בבית

רותי57

New member
ענתי הרי יש מטפלות

מה שנקרא live out הן כל היום אצלכם ובסביבות 8 בערב הולכות לישון במקום אחר. ובבוקר מוקדם מגיעות. זה סידור לא רע אם מטפלים רק בחולה אחד ויש משהו נוסף היכול להשגיח על החולה.

שריוש2

New member
אצלנו קטן הסיכויי שזה יתאים כי.....

סבתא לרב מתעוררת בלילה. אבל החדר של העובדת הנמצא ממש בתוך חדרה של סבתא. ז"א מחדרה של סבתי יש יציאה אליו. ופעם אפילו חשבנו, על המזל שהבית של סבתא מתוכנן ככה. כאילו מישהו ידע שתהיה לסבתא את המחלה הזוף והבית תוכננן ככה כדי לאפשר להביא עובדת זרה בבוא הזמן בעת הצורך.

ronnyw

New member
מגורים לעובדת

אני חושבת שבמקרה זה הגודל לא קובע... אם תהפכו את החדר לחדר נעים (לא "מחסני") שתהיה בו אפשרות לסגור הרמטית את החלונות והפתחים (רק תריסול אינו מספיק. האם יש גם דלת זכוכית? אני חושבת על החורף) עם תמונות או עציץ או שולחן עם מפה נחמדה, אולי מדף לספרים ולתמונות של המשפחה שלה - כלומר פינה אישית חמה ונעימה. תוסיפו פריטים קטנים של איכות חיים (מאוורר כשחם, תנור קטן - בלאואר - כשקר, אולי רדיו, מראה על הקיר -- על פי הנסיבות. אפשר מערכת מצעים נחמדה, כמובן שמיכה חמה לחורף) אם יש דלת זכוכית בין החדר של אימא שלך למרפסת - שימו עליה וילון יפה או משהו שיסתיר אותה ויתן לה באמת פרטיות. אני מקווה שאת מבינה את הראש. מה שבטוח - את נשארת בחדר שלך !!! (סליחה על הסגנון, אבל כתבתי בבוטות כדי שתביני עד כמה אני משוכנעת בכך !!)

טילי2

New member
יש אופציה שהעובדת תגור בדירה ותעבוד

מהבוקר עד הלילה. הבחורה שעובדת עם אמא שלי גרה עד לפני שנה ומשהו בדירה ליד תחנה מרכזית והייתה מגיעה כל בוקר והולכת באזור השעה שמונה בערב. אז אבי עוד היה בחיים ולא חולה. הוא היה צריך גם זמן שאין אדם זר בבית. כשאבי חלה (בסרטן) ואושפז לניתוח העברנו אותה לגור אצליהם ומאז היא שם. עברה את התקופה של מחלת אבי ושיתפה פעולה עם מטפל שהיה לאבי חודש לפני מותו. אם האמא לא זקוקה לטיפול בלילה ואת ישנה בבית, אין שום סיבה שהמטפלת לא תגור בדירה. תשלום השכר דירה לא נופל על המעסיק, קונים לה חודשי חופשי וזהו.

zs1957

New member
יש אופציה כזאת

עלייך לסגור את הדברים עם המטפלת הזרה. ידוע י עלח עובדות זרות הבאות לטפל בחולי אלצהיימר בבתי אבות במשך היום ואינן ישנות בדירה של הקשיש. זהה שחם

ברית 10

New member
ענתי יקרה

ענתי, בבקשה אל תעברי חדר ואל תוותרי על הפרטיות והמקום שלך. המירפסת שאת מתארת, כפי שכתבו לך אחרים, תוכל להתאים לאחר סידור שלה. הגודל לא משנה. מניסיוני,(2 מטפלות), לנו היה יותר חשוב שיהיה להן נחמד והן לא השקיעו בסידור של החדר. שמנו גם מראה על הקיר ותמונה והצענו להןלתלות תמונות של המשפחה שלהן. הן לא שינו כמעט דבר בחדר. כל אחת מהן בתורה, דבר ראשון הסירה את השטיח. גם בחורף. הן מעט מאוד מנקות את חדרן (לא רוצה להכליל אבל כך היה אצלנו, כשהבית כולו מתוחזק טוב מאוד). יש שם שולחן זעיר לקוסמטיקה ובצד יש לפיליפינית ארגז גדול שבו היא אוספת דברים ואח"כ שולחת למשפחה. כמובן שיש ארון וכסא מאוורר ותנור חימום. ממילא במשך רוב היום המטפלת עם אימי, בסלון הממוזג. בחדרה היא רק ישנה. כפי שאת יודעת לכתוב לאחרים, חשוב שתשמרי על סדר החיים שלך על מנת שתוכלי להמשיך לטפל באמך כפי שאת עושה, ומהווה דוגמא לכולנו. ולא ממקום קורבני. לא היית ממליצה על כך לאף אחד אחר. שרק יהיה לך כוח ושאמא תמשיך להיות שמחה לרוב. ברית

ענתי44

New member
צריך לראות את המרפסת

כדי להבין את החששות שלי. היא באמת צרה בצורת מלבן ולמעט ספה וארון לא יכנס כלום. היא פתוחה לסלון ואם נסגור אז החום יהיה בלתי נסבל. בקיצור אני צריכה להתייעץ עם בעל מקצוע ולבדוק מה ניתן לעשות. ובמקביל לחפש את האופציה של עובדת עד הערב שתסכים להשאר במידת הצורך. בתשלום נוסף, כמובן. תודה רבה על האיחולים לאמא. היום היא אמרה לי בוקר טוב וזה שימח אותי כל כך

שריוש2

New member
יכולה להבין אותך..

אבל תסכימי איתי שהפרטיות שלך לא פחות חשובה מזו של המטפלת. גם למטפלת שלנו יש חדר נורא קטן שלמעט ארון מיטה ושידה קטנה, לא נכנס בו כלום. אבל אני בטוחה שהמטפלת שתביאי תודה לך על כל חדר שתתני לה. גם אם הוא ממש קטן. העיקר שיש לה פינה משלה להניח את הראש ומקום מסודר לחפציה. אני רואה את המטפלת הראשונה שהיתה לנו, מצאו לה עבודה לטפל בזוג קשישים בבית ממש צפוף וקטן, ואני חושבת מה היא הפסידה טצלנו. אמנם החדר הוא קטן, אבל יש לה את הפרטיות שלה מקום מסודר להניח את הראש. יש כאלו שאין להם את היכולת אפילו לתת את החדר הכי קטן למטפלת והיא נאלצת לישון בסלון. תאמיני לי שמטפלת טובה ולא חמדנית, אפילו שהחדר ממש קטן כפי שאת מתאר, תאמר לך תודה.

אסתרס

New member
חדר למטפלת

הדאגה שלך לסידור למטפלת מראה שאת עדינה ואנושית. חדר ללוא הקטן ככל שיהיה מקנה פרטיות, ואת לא צריכה להתלבט בגלל הגודל ,אלא היהיה חם בחורף ומקורר סביר בקיץ. שכנה שלי גרה בשני חדרים והול ,והמטפלת גרה בסלון וכל בוקר צריך לקפל הכל, ומסתדרים מצוין,למרות שהסלון פתוח כל היום. וכמובן שאני מכירה סידורים פחות נעימים. עצתי לך לא לוותר על חדרך !!! המטפלת תשמח על הפרטיות הקטנה שלה.

ברית 10

New member
שיתפתי את המטפלת של אימי

ענתי יקרה סיפרתי על ההתלבטות שלך למטפלת של אימי וגם היא אמרה שהגודל לא חשוב אלא מיטה וארון, מאוורר ותנור חימום קטן. אצלנו היא ממילא ישנה עם דלת פתוחה על מנת שאמא לא תרגיש בודדה וגם על מנת שתשמע אותה. כיון שאמא ישנה במיטה סיעודית בסלון, לפעמים המטפלת עוברת לישון על הספה בסלון כדי שאמא תירגע ושתיהן תוכלנה לנוח. מה שכן, היא אמרה שמראת הגוף ששמנו, כןחשובה לה..היא הוסיפה שמטפלת שישנה מחוץ לבית זה סיפור לא זול כי בחוזה כתוב שיש לשלם לה את שכר הדירה, נסיעות ואוכל מחוץ לבית. זה יוצא לא מעט. בנוסף הן לא אוהבות את זה גם במקרה שהמטופל לא ישן טוב בלילה (אני זוכרת שאמך ישנה מצוין בניגוד לאמא שלי) קשה להן לקום מוקדם בחוקף וישר לצאת מהבית וכו'. המטפלת סיפרה לי שזה מה שעולה בשיחות של המטפלות. שיהיה בהצלחה ברית

למעלה