משמעות סטליום בשני מזלות ובשני בתים וחוסר ביסוד מים

משמעות סטליום בשני מזלות ובשני בתים וחוסר ביסוד מים
התבקשתי כתרגיל לנתח מפת לידה של אדם מסויים, שאינו מאמין באוסטרולוגיה. אני מכירה אותו זמן קצר ולא בצורה מעמיקה.

1. ברצוני לדעת מה אומר הסטליום הצפוף מאד ( בהפרשים של מעלה) ובולט אצלו במפה מוקד של המון זויות טובות בעיקר (אבל לא רק) במשולש הרמוני.
הסטליום: מרס צמוד לראש הדרקון, שצמוד לשמש שצמודה לוונוס שצמודה למרקורי.
המזלות: מרס, ראש הדרקון, שמש, ונוס בסוף טלה. מרקורי בהתחלת שור (שהוא מזל כלוא בתוך בית 12 )
הבתים: מרס בבית 11, ראש הדרקון, שמש, ונוס, מרקורי, בבית 12
2. לאדם זה אין אפילו פלנטה אחת ביסוד מים וגם לא אופק או מרכז שמים. הייתי רוצה לדעת מה זה אומר.
אודה לך יאיר על תשובה מפורטת וגם לשאר חברי הפורום שיש להם מה להוסיף מניסיונם.

רק רגע
לאיש אין אופק או מרכז שמים? אם כך, לא הייתי מזדרז לנתח מפה מורכבת כל כך וגם להיות חד משמעי, בלי שעת לידה מדויקת. אגב, אם אין לו אופק ומרכז שמים - איך אתה יודעת שאחד מהם לא נמצא במזלות המים? זה בהחלט משנה את התמונה. אם יש לו שעת לידה מדויקת את מוזמנת להעלות את המפה לכאן כדי שנתבונן בה: אי אפשר להתחיל לנתח מצב פלנטרי שכזה בלי לדעת בדיוק על איזה בתים שולטות כל אחת מהפלנטות, ובלי אופק מדויק נשמע בלתי אפשרי לתת לך ניתוח מדויק וגם לו, כל שכן שהוא מאלה שסקפטיים לגבי אסטרולוגיה..
אין שום סיבה שתכנסי עם הראש בקיר בלי נתונים מדויקים, בטח לא כדי להוכיח משהו למישהו.

דעתי..

המפה מאסטרו קום שונה: כל הסטליום בבית 12 ואופק שור
מרכז שמים בדלי. אין טיפת מים במפה. אשמח לפרטים על הסטליום הנ"ל ועל חוסר מים במפה באופן עקרוני.
לצערי הקישור נפתח למפה שחלקה הימני מוסתר, לא ברור לי למה. לכן צרפתי קובץ בוורד של המפה
הכתובת http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?
clang=e&rs=3&btyp=w2gw&fwnhor=1&cid=fwufilexG4DkM-u1416660709&nhor=1

נכון יאיר, כתבתי שהמפה שונה! הנה המפה הנכונה והשאלות מתוקנות
המפה באסטרו קום הן באתר והן בקובץ המצורף היא נכונה. המפה שהתייחסתי אליה היתה מפולריס ושם לקחתי זמן מוטעה מגריניץ' ולכן ההבדל. אני מתקנת את השאלות כך:

התבקשתי כתרגיל לנתח מפת לידה של אדם מסויים, שאינו מאמין באוסטרולוגיה. אני מכירה אותו זמן קצר ולא בצורה מעמיקה.
1. ברצוני לדעת מה אומר הסטליום הצפוף מאד ( בהפרשים של מעלה) כולו בבית 12 בולט אצלו במפה מוקד של המון זויות טובות בעיקר (אבל לא רק) במשולש הרמוני.
הסטליום: מרס צמוד לראש הדרקון, שצמוד לשמש שצמודה לוונוס שצמודה למרקורי.
המזלות: מרס, ראש הדרקון, שמש, ונוס בסוף טלה. מרקורי בהתחלת שור
2. לאדם זה אין אפילו פלנטה אחת ביסוד מים וגם לא אופק או מרכז שמים. הייתי רוצה לדעת מה זה אומר.
אודה לך יאיר על תשובה מפורטת וגם לשאר חברי הפורום שיש להם מה להוסיף מניסיונם.
המפה מצופרת בקובץ וגם בקישור. אצלי הקישור נפתח נכון .
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

יאיר הלינק נפתח בתאריך הנכון וגם יש קובץ מצורף!!
התאריך הוא 18 באפריל 49 וזה נפתח גם בקישור וגם בקובץ. איני יודעת מדוע יש בעיה.

זה לא נפתח אצלי בקישור ובקובץ בתאריך שאת מדברת עליו עדיין
אולי תנסי להכניס א הקישור למטה, או פשוט להכניס את כתובת השורה המקורית של המפה

הקישור הוא http://www.astro.com/cgi/chart.cgi
עוד ניסיון . אצלי הכל נפתח מתוך הקישור שהדבקתי ב מכתבים אליך וגם מסמך ה-וורד כקובץ מצורף נפתח יפה
[URL]http://www.astro.com/cgi/chart.cgi[/URL]
כשאני מדביקה את הכתובת למטה כמו שצריך לאייקון האמצעי, אני מקבלת הודעת שגיאה שיש שגיאה בכתובת, אבל אין שגיאה בכתובת!!!
אני מצרפת את המפה לאחר ששמרתי אותה כתמונה. מקווה שהפעם זה יילך.

ווליס- זה לא נכון!
גם עכשו הצלחתי לפתוח יפה את הקישור מתוך המכתבים שלי!! מה שכן, השמירה של המפה לא עלתה יפה והמפה מן האתר, נשמרה בחלקה.. הצד הימני של המפה היה חסר ( קטוע).

אני מצליח לראות את המפה
אבל.. זו דוגמת המפות שיוצרת שיטת פלסידוס שאני לא נוהג להשתמש בה, ובה אנחנו פוגשים בתים ענקיים ובתים זעירים. נסי לבנות את המפה עם קוך, ואשמח להתייחס כיון שאז הפרופורציות יהיו שונות וגם דרך ההסתכלות עליה, מבחינתי.

יאיר לא הצלחתי להגיע לבתי קוך, גם כששיניתי זה נשאר פלסידוס
מה יהיה??
&nbsp
אולי מישהו יהיה מוכן לתקן את המפה? או להגיד לי איך "לקבע" את שיטת קוך שלא תברח?

ניסיון נוסף- מפת לידה בשיטת קוך בית 12 עמוס
אודה לך אם תוכל לענות על כל שאלותי מהמכתבים הקודמים בשרשור זה .

הממ..
ראשית, הבנה נתחיל מחוסר במזלות המים. יש כאלה שיפרשו זאת כמחסור בביטוי רגשי, אבל האמת הפוכה לחלוטין: האיש סופר רגשי! 6 פלנטות - 60 אחוזים מכל הפלנטות - נמצאות בבתי הרגש - 4 8 12 - מה שאומר שהרגשות מופעלים בעוצמה רבה, מה גם המצאות גם השמש וגם הירח בבתים האלה. בנוסף בתי הרגש נפתחים ביסוד האש, אלמנט שמוסיף להם נופך דרמטי מאוד, אבל פה יש קטש מסויים יש זויות הרמוניות בין כולם, מה שאומר במקרה הזה שההרמוניה עלולה לפעול נגד האיש: במקום להתמודד עם הדברים, עם המשקעים הרגשיים שהחיים הותירו בו ועם האלמנטים הקשורים לבית ולהורים - הזויות ההרמוניות והמשולש ההרמוני גורמים לו או להדחיק הכל, או להרגיש שהכל בסדר גמור, ואין לו שום סיבה לפתוח את זה לעומק או להרגיש רע. התוצאה בגדול היא שמרס אכן פעיל מאוד בבית ה 11 בכל מה שקשור לעשייה לא אישית מוסדות חברות וארגונים ומענק תחושה של שליטה - אם כי לא רגועה במיוחד - אבל רוב המפה כאמור נמצאת בבתי הרגש התת מודע, וככזו הוא מתקשה לנצל את הפוטנציאל הרגשי הענק הטמון שם. מבחינתו הוא עשוי לומר כמובן שהכל בסדר ואין בעיות, אבל האמת היא כמובן שונה, אלא שגם אם לא יתמודד עם הדברים הוא יכול להסתדר לא רע כי ההרמוניה שדיברתי עליה לא גורמת לצורך לשנות לפעול או לגרום לדברים להתנהל אחרת. זה אופייני למשפחות בהם לא דיברו על הדברים האמיתיים אלא השאירו אותם מתחת לפני השטח והכל היה חמוד ונעים בחוץ, או למשפחות שבהם היתה המנעות מלגעת ברגשות 'שליליים' כמו כעס, תסכול וכו אלא להחליטק את הכל ולהשאיר את הכל בפנים. אלמנטים כאלה עשויים להגיע לפעמים גם במקרים למשל של ילד מאומץ או ילד שלא היה לו קשר משפחתי אמיתי עם הוריו מסיבות כאלה ואחרות אבל לא נוצר בו זעם עקב כך. בגדול, אין פה לגיטימציה לחוות את האב את נושא הרגשות בכלל וגם את האם כגופים שאפשר לנהל איתם דיאלוג אמיתי בגובה העינים אלא יותר ככוחות הנמצאים מתחת לפני השטח מסיבותיהם שלהם - לפעמים זה נכות רגשית של ההורים שעברו חוויות קשות שנטרלו אצלם את הצורך לבטא רגשות או להרגיש בכלל - ולפעמים גם הורים שלא היו באמת נוכחים עבור הילד - ולפעמים גם עבור עצמם - או לפחות לא נוכחים ברמת נגישות גבוהה שממנה יוכל להשתחרר מהם או מהרגשות הקשורים אליהם בהמשך, ולבנות בהצלחה גם חיים מלאים משלו. כאמור הוא עשוי להרגיש ש'הכל בסדר' ורק מדי פעם כשמגיע משברון שעלול לסדוק את הקליפה שמתחתיו הוא עלול לחוש בהלה ואז להחליט אם לפתוח את הכל - אפשרות לא קלה ולכן גם עלולה להגיע אחרונה בסדר העדיפויות שלו - או להמשיך כרגיל עם סיבות ותירוצים שונים שהוא מסביר לעצמו.

לדעתי. וזה - על קצה המזלג..

ועוד משהו
פעמים רבות אפשר למצוא אלמנטים כאלה מסוג ההרמוניה שבמפה הזו אצל משפחות עשירות שגידלו את הילד כנסיך מבחינה חומרית או רגשית, ונתנו לו כל מה שרצה בלי לדרוש ממנו להתמודד עם הדברים. לכאורה הכל בסדר והרמוני, אבל.. העוצמה האמיתית נשארת מתחת לפני השטח, ולא נחווית באופן ישיר. גם זה לאורך זמן עלול להתגלות כסוג של נכות רגשית מסויימת.

הי יאיר תודה, משוב ובקשה
אכן בקשר להוריו של האיש, איני יודעת הרבה. הוא נולד לאימא מבוגרת ולאבא קשיש, כבן יחיד. מן הסתם גדל כנסיך שלא היה חסר לו כלום, אבל גם כנראה פער הגילים היה גם לעכריו מבחינת הקשר וגם לטובתו מבחינת החופש. עדין לא החלטתי אם מרס הוא באמת בבית 11 או בבית 12. לא ידוע לי על ארגונים גדולים שהוא פעיל בהם, לפחות לא יותר מכל אחד במעמדו ( מרצה במכללה). מה שכן ידוע לי שהוא עובד קשה מאד ומת לצאת לפנסיה. (מה שהוא לא יודע, זה ביקור אורנוס על כל הפלנטות, אבל זו כבר שאלה חדשה)
&nbsp
אבל גם אם מרס בבית 11 הוא דיסהרמוני לנפטון וצמוד לראש הדרקון, מה שנותן לו אופי סגור וחשאי יותר המתאים לבית 12 ומזכיר מרס בנסיגה, פגוע וחלש. כאן המרס שליש השמש ונפטון שליט טבעי של בית 12 שולח קרינה דיסהרמונית לבית 12.מה אומר מרס כזה לבן מזל טלה? מה שהיה לי חסר בתשובתך זה החלק של הלימוד. אני הבאתי את המפה הזו כדוגמא של סטליום גדול בבית 12 מצד אחד אבל גם בקרינות הרמוניות מצד שני. הייתי רוצה לדעת מה אומרות הפלנטות באופן עקרוני בבית 12 המופנם אבל בטלה שקופץ בראש: מרס צמוד לראש הדרקון שצמוד לשמש שצמודה לונוס שצמוד למרקורי, חד גדיא ממש.דווקא מרקורי הקליל האוורירי, הוא כבר נכנס לשור הכבד ועדין בבית 12. מה זה מראה ?
ובכלל- בית 12 הוא מסתורי עבורי. אני לא מצליחה לחוש מה הוא אומר ומה הוא עושה לפנלנטות שבו.
&nbsp
&nbsp

ובכן..
בית 12 מייצג בעיקר פוטנציאל של אדם שלא קיבל לגיטימציה ישירה להפעיל אותו, והוא פועל באופן לא מודע מאחורי הקלעים. בדרך כלל זה קשור לחוויית הלידה, להורים שלא מתקשרים טוב אל ללגיטימציה חברתית כזו או אחרת, ועל האדם למצוא דרכים כדי למצות את הפוטנציאל הזה באופן ישיר אך הוא עצמו חייב לתת לגיטימציה ל..עצמו, כלומר, ללמוד להיות האב או האם של עצמו באופן מסויים, ולשבור את המחסום הזה. מצד שני, דווקא במיקום הזה האיש ניחן בהרבה מאוד דמיון ויצירתיות אך גם בלא מעט פחדים שמקשים על הוצאתו לאור, וחלק מהמאבק שלו בחיים בכלל יהיה אכן על הכרה בכשרונותיו, ביכולותיו, ובפועלו. לפעמים דווקא המיקום הזה מדרבן רבים לצאת לאור בכל מחיר, והם פורצים בסופו של דבר את הדלת הזו אך לעיתים משלמים מחיר לא פשוט.

לגבי מרס כאן - מרס מייצג את הצורך של האיש להשתלב בחברה גדולה ולהיות חלק ממנה. זה לא אומר שהוא חייב להיות בעל חברה או משהו כזה. אפילו המקצוע שלו - מרצה בארגון או בחברה כזו, כמו אוניברסיטה למשל, מממש את הצורך הזה, אם כי לא ברמה גבוהה. עובדה שלא בחר בעצמאות מקצועית, אלא העדיף בסופו של דבר להשתלב בחברה גדולה שמשתמשת בשירותיו.

מרס מאוד עוצמתי בהמצאותו בבית 11 כשליט השמש בבית 12 אך נפטון כאמור עושה עבודה לא רעה, ומכריח אותו לשאול שאלות זהות משמעותיות מאוד כשהוא מקשה על תחושת השייכות והאפקטיביות שלו, והופך כל נושא מעשי לרגשי מאוד. אולי משום כך גם מתקשה בעל המפה להיות אפקטיבי בעולם באופן משמעותי כפי שיכול היה להיות בלי הנפטון הזה - הוא ללא ספק בעל ידע ויכולות שכאלה - ועולמו הרגשי בסופו של דבר מכתיב לו את מיקומו: אדם בודד בתוך מערכת, לעיתים מרגיש קרבן שלא מיצה את הפוטנציאל שלו (ובזה הוא יכול להאשים רק את עצמו) ומרגיש כמו גיבור טרגי לא ממוצה, בלי להבין שלא פיצח נכונה את סודותיו של הבית ה 12 ואת נפטון שמקשה על הצד הפרקטי שלו בגלל תחושת חוסר השייכות.

אגב, לא אתפלא אם דווקא בתור מרצה, דרך ההרצאה ההרצאה שלו הוא זה שמסביר לאנשים אך למצות את היכולות שלהם, אם בנושאי ההרצאה או בדרך שבה הוא מרצה..

יאיר, הסאליום עוד גדול ואתה מנתח את חלקו הקטן
נראה לי שחסרים פרטים על שאר הפלנטות הצמודות. למרס שהוא לדעתי כן ב-12. הקדשת הרבה מלל כאילו הוא ב-11. מה עם שאר הפלנטות ? בקרוב אורנוס המטלטל יעלה על אחת אחת ומה יהיה?

למעלה