משמעות שם משפחה

משמעות שם משפחה

שלום לכולם בפורום. אני עוקבת אחריכם כבר הרבה זמן ורציתי להתייעץ האם מישהו מכם יודע או שמע מאין מקור שם המשפחה "רחמוט". אבי שנשא את שם המשפחה הזה הגיע מבוקובינה אבל יש חילוקי דעות בקרב משפחתנו בקשר למקורו.חלק טוענים שזה שיבוש של שם תורכי כל שהוא מאז שלטון התורכים ברומניה ובן דודי טוען שזה שם של עיירה בגרמניה. לא מצאתי לצערי בשום מקום איזכור לפירוש השם. אנא האם יש מישהו מהפורום שיכול להאיר את עינינו!

יעקב 1948

New member
מה זאת אומרת כנראה???

אני מניח שיש ברשותך איזשהוא תיעוד שבו אפשר לראות איך אביך רשם שמו בלועזית.אנשים מוכנים לעזור לך אז סייעי להם בבקשה. יעקב רוזן

אני אבדוק היום עם אחות אבי

אחותו של אבי שהיא בת 96 חיה עדיין ואני אבדוק איתה איך הם בדיוק כתבו את שמם. כתבתי "כנראה" כי בכל מיני תיעודים השם היה כתוב בצורות שונות ובעברית בכלל יש הכותבים את השם עם ט ויש הכותבים עם ת.

ובכן בבירור שערכתי היום עם דודתי

שהיא מה לעשות בת 96 ואני לא מבינה מה צורם פה! היא היתה כותבת את שם המשפחה שלה לפני הנישואים כך: RACHMOUTH . גם היא לא ידעה להוסיף לי פרטים נוספים כי לא היה הרבה קשר עם המשפחה מצד האבא.

יעקב 1948

New member
RACHMUTH או RAHMUT

לסבתא שולה שלום רב, ובכן,האיות של השם הוא כנ"ל.אם תכנסי לגוגל האנגלי תגלי 1270 HITS אם תדפיסי RACHMUTH.אם תחפשי ביד ושם לפי האיותים כנ"ל תגלי גם הרבה דפים.אם תכנסי ל JGFF אשר בג'ואישג'ן תגלי כמה חוקרים המתעניינים במשפחה כולל חוקרת מרחובות בשם מגדה רחמות-לכיש. עכשיו את צריכה להתחיל לכתוב אימיילים ואני מניח שלמישהו מהם יש מושג לגבי השורשים והמשמעות. במדריך הטלפון של ארה"ב יש גם לא מעט רחמוטים. בהצלחה. יעקב רוזן

friend9

New member
משמעות השם רחמוט

לפי הספר
Dictionary of Jewish surnames from the Russian Empire / by Alexander Beider​
השם הוא שינוי קל של "רייכמוט", בשינוי הסדר של חלקי השם "מוטרייך": מוט = אומץ לב. רייך = עשיר. מוט-רייך = בעל אומץ רב. נשמע קצת מתפלפל, אבל אני נוטה לתמוך בגרסה זו. מוטרייך >> מוטרך >> רכמוט.

izr

New member
משמעות השם

האמת שעד היום חשבתי שמשמעות השם הוא אומץ-נקמה rache-נקמה mut-אומץ שניהם בגרמנית אבל הייתי מעדיף כמובן לקבל את הגרסה שלכם

מצאת משהו מעניין על המשפחה?

ניסיתי לדלות פרטים מאחות אבי אבל היא לא זוכרת שום דבר ואמרה שהקשר עם המשפחה מצד האב והסב היה די רופף. האם אתה במקור מראשון לציון?

למעלה