משמעות שמות הא"ב

אסופית02

New member
משמעות שמות הא"ב

זוכרים שדיברנו על שמות הא"ב? מצאתי מקור שמביא את המשמעות של כל הא"ב, והופתעתי לגלות לדוג' שחי"ת פירושה הוא גדר: ראו בטבלה את הטור "Literal meaning". בחלק מהאותיות האסוציאציות למשמעותן נראית לי די רחוקה, כמובן שצריך לזכור שמדובר בעולם העתיק שם האסוצ' לקוחות מעולם הטבע.

rhbe

New member
לא הייתי ממהר לסמוך על זה...

על חלק משמות האותיות אין חילוקי דעות - למשל בתנ"ך, אלף (אלוף) היא מילה נרדפת לשור, וכך גם בציורים הקדומים של האות אלף. אבל בקשר לשאר שמות האותיות יש חילוקי דעות. למשל בטבלה רשום שהאות נ' מסמלת דג. אני מניח שהגיעו להשערה הזאת כי פירוש המילה נון הוא באמת דג. אבל יש גם דעות אחרות - למשל יש כאלו שחושבים שהנ' בא מהמילה נין, כלומר צאצא, ואחרים חושבים שדווקא הציור של ס' הוא ציור של דג, כי סומאכ בערבית פירושו דג. בקיצור, כנראה שאף אחד לא ממש יודע, אבל נחמד לשער השערות.

למיטב הבנתי

הרשימה לא באה לציין מה היה הציור שממנו התפתחה האות, אלא מה המשמעות המילולית של השֵם שלה. גם בעניין הזה, יש דברים ידועים ו"שקופים", ויש עלוּמים. במקרים הברורים אפשר למצוא בד"כ התאמה בין אותו ציור קדום לשמה של האות (למשל אלף, מם, שין, עין ועוד), במקרים אחרים מדובר בהשערה מה היתה המילה שממנה נגזרו צורת האות ושמה. בעניין ה-נו"ן רגילים לראות את המקור הציורי לאות הזאת בנחש דווקא. למה שמה הוא נון=דג (בארמית) ולא משהו הקרוב יותר לנחש?

למעלה