משמעת

Lonly badger

New member
משמעת

עוד פאק בשפה או בתודעה שמחליפה את המשמעות המקורית במשמעות שונה לגמרי. משמעת עצמית - זה לא תכנות עצמי, אינדוקטרינציה או יכולת לשלוט על עצמך . המילה משמעת - מהשורש ש.מ.ע יש כאן הוראה על איזשהו סוג של תשומת לב, גם הביטוי שימת לב אם חושבים עליו הוא ההפך מכפיה או שימוש בכוח פיזי או רגשי כלשהו, זהו תהליך הומוגני סימולטני, אתה מניח את הלב שלך לעבודה - זה דבר טבעי. אם לוקחים את שתי המילים משמעת עצמית ומתייחסים אליה כהיכולת להיות ער, היכולת לשים לב למתרחש לא איפשהו מחוץ לך אלא בתוכך, attention to the self. העצמי - the self כולם מדברים עליו , ואולי הפעולה משמעת עצמית היא המדיטציה האולטימטיבית שכולם מדברים עליה. הפעולה הפסיבית החשובה ביותר יותר מכל פעולה או עבודה או משימה שאנחנו רוצים להגשים. משמעת עצמית היא אוקיי, אולי היכולת להחליף חשיבה או פעולה אקטיבית חסרת משמעות , בפעולה מלאת משמעות(שוב משמעות , ש.מ.ע) שלא מערבת חשיבה אלא הסתכלות שמערבת ריכוז בדבר אחד במקרה הזה - העצמי.

MetalSinagouge

New member
../images/Emo32.gif

בקשר לסרט Waking Life, מצאתי עליו במקרה 2 דברים מאוד מעניינים. בקשר לנושא, אני את מהבגרות בלשון נחלצתי ב90 (שזה טוב לעומת ה28 שהייתי מקבל במשך השנה)
2בעקבות ההתעניינות באלן וואטס, חשבתי לעצמי על דיון תאורטי: מה דעתכם על סמים פסיכואקטיביים, והתנסויות פסיכודליות באופן כללי?

Lonly badger

New member
אני תומך בעופות

אי אפשר לדפוק ל Lonly badger את השרשור, כי השרשור לא שלו והוא שולט בו. במיוחד עם מטאל סינגוג עושה דבר נפלא ומשתמש בקשר אסוציאטיבי. סמים פסיכואקטיבים. אלדוס התיחס אליהם בצורה כזו שבעתיד נצטרך למצוא תחליף יותר טוב לאלכוהול. אלן ווטס הוסיף לנושא בתחום האתי-פסיכולוגי. ככה שזה המקום הראשון שאני אלך להתעניין אם זה היה אקטואלי\חוקי. אבל לצערי זה לא חוקי להשתמש בסמים יותר טובים וזולים מאלכוהול כדי להרחיב\לשנות את התודעה שלך ובכך את החיים שלך. אל תבינו אותי לא נכון יש סמים נוראים שלהשתמש בהם לא יהיה חכם, אופיום, אקסטזי, קוקאין וכדומה. השאלה שלי , האם ילד שיקח סמים ויקפוץ מהחלון או יקלף את עצמו כי הוא בננה.. האם הוא יעשה את זה בגלל הסם? או בגלל שהסם פשוט משפיע עליו בצורה כזאת שהוא חושף מה שכבר קיים בתוך התודעה שלו בשכבות הלא גלויות, תת מודע וכדומה. אם ילד יקפוץ מהגג כי הוא יחשוב שהוא יכול לעוף או לא ידע איך להגיב לאורות בשמיים שאומרות לו שהכל הולך להתפוצץ אבל לא לפני שהוא יהרוג את ראש הממשלה ודרך אגב חברה שלו לא אוהב אותו .. וכדומה. האם הוא מוכן להגיב לדברים כאלה? מי הכין אותו ? מי נתן לו ידע בסיסי לגבי הנפש האנושית או הקיום האנושי? אף אחד בחברה שלנו לא נתן לו. נכון - גם אף אחד(אני מקווה) לא אמר לו קח סמים. הוא עשה זאת על אחריותו. אני שואל למה יש צורך בסמים משני תודעה או מדחיקי תודעה במקום הראשון? למה אסקפיזם? מה כל כך לא בסדר במציאות הכל כך נפלאה הזאת.(אין צורך בהברה לגבי הציניות או חוסר הדיוק החד משמעי) נראה לי שזה מאותה סיבה שאנחנו מחלקים דברים לשניים שלוש וכדומה (באופן לא מדוייק) ואז מתייחסים לזה ברצינות(ומוכנים למות עבור להוכיח מי צודק, ובשביל הילדים של אותו צדקן). נראה לי שזה מהסיבה שכל מה שמפחיד או לא מוכר לנו הוא כזה בגלל סיבה, וזה קצת מוזר שהדרך שבה אנחנו מסיגים סדר בכל המערכות הנפלאות שלנו הוא דרך 1. חוסר סדר, כאוס. 2. אלימות\פחד. חוץ מזה, חוק לא מונע מאנשים לקחת סמים. אנשים לוקחים סמים מכל הסוגים למרות החוק. אם תתן סמים לבן אדם לא רגיש לנושא או למציאות ועובדות מסויימות או "טיפש" , תהיה לזה בדיוק אותה השפעה אם תתן למישהו לראות סרט מסויים או ספר מסויים שאמור להשפיע עליו בצורה שהשפיעה עליך ועל עוד 10 אנשים שאתה מכיר, והוא יגיד שזה ספר טפשי. כמובן שזה טפשי, בשביל האדם ה"טיפש".

MetalSinagouge

New member
העניין הוא..

שהתחלתי להתעניין בזה, בעיקר בנושא הליגליזציה, (בNRG יש פורום לצמחי מרפא חוקיים ד"א), וקראתי דברים של אנשים שלי נראים שפויים לגמרי. הפחד מסמים בחברה לדעתי הוא די הגיוני ומקובל, כי אנשים לא יודעים מה זה וגם כי יש מספיק אנשים שמשתמשים בזה שגורמים לזה להראות נפשע, אם נחבר לזה את התוכנית שהחברה שמה אותנו עליה, נראה שזה הגיוני לפחד, בדיוק כמו שזה הגיוני לחשוב שA הוא A ולכן וא לא B. יש הרבה מקרים של אנשים שמתו כתוצאה מסמים כאלה ואחרים (נטע פרנקל), אבל מה שהאגודה למלחמה בסמים לא מספרת לנו בבתי הספר זה שהיא לקחה 3 כדורים במסיבה, ואני לא אתפלא אם המושג "אקסטזי" זה כל מה שהיא ידעה בנושא. פשוט חשבתי לעצמי, הרי הפיטריות האלה למשל, אמניטה מוסכאריה לדוגמא נחשבו לקדושות, ומי יודע כמה מיתולוגיות נוצרו או התגלו בעזרתן. עכשיו מי יודע, אולי ניתן לייחס את כינוי המעמד שאמאן לטימותי לירי, אם כל הכתבים המדריכים שהוא כתב? יש כמובן דרכים אחרות כמו מיכל בידוד אבל אני לא בטוח עד כמה זה נפוץ. האמת שאני גם לא בטוח עד כמה אנשים עושים את זה על אחריותם, אם כל אופנת 'הלדפוק את הראש בהודו' אבל אסור להכליל. לי מה שאני קראתי מתיאור חוויות, זה נראה כאילו אתה מתמזג פיזית עם כל הסביבה וכתוצאה מכך אתה גם מבין שאתה מחובר עם הכל. כמו כן, תשומת הלב נתונה לכל פרט קטן, אם אני לא טועה גם הזן שואף להשיג את זה, אבל אני מניח שעמדתו בנושא תיהיה שלילית. באופן המעשי אני תוהה מה גורם לישראלים בהודו להפגע מהחומרים האלה כ"כ. לפי ההגיון שלי דווקא אנשים "משוחררים" כאלה וספונטניים אמורים להנות מהחוויה, לעומת אנשים מחושבים ורציניים, או שזו גם הכללה? באחד מאותם שיעורי הרשות למלחמה בסמים סיפרו לנו על אדם שלקח שחטה מקאנאביס והשתגע, והלך לטבוע בכנרת. יש כל מיני סטטיקסטיקות על כמה LSD פחות מסוכן מנהיגה במכונית, אבל לדעתי הן חסרות טעם כי בני אדם שמתעניינים בזה בטח יודעים שזה לא אקראיות. אף אחד לא רוצה להיות ה0.01% הזה שאצלו התפתחה שריטה לכל החיים (אם בכלל, אני לא חושב שקורה נזק סתם כמו שאנשים רוצים לגרום לנו להאמין). אלכוהול ע"פ הרבה מחקרים הוא יותר נוראי מהרבה סמים אחרים, וכך גם טבק.
פרובוקטור, אני לא ממש אוהב משום מה לפתוח שרשורים משלי, בטח שלא בפורום שלא היה פעיל 3 ימים- מה שגרם לכך שכל הודעה אחרת שהייתי מגיב לה הייתה שוקעת ללא התייחסות. עמך הסליחה, זה לא יחזור שוב.

Lonly badger

New member
צריך נושא הנה כותרת

אני מצטט את ביל היקס. Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn't the idea of making nature against the law seem to you a bit... unnatural? You know what I mean? It's nature. How do you make nature against the fucking law? --- ואני אתייחס למילה פאק גם , הסיבה שמשתמשים בה כל כך הרבה היא שהיא silly ואין לה כל כך המון משמעות, אוקיי אז היא באה מהשפה הגרמנית frichen wich means to strike , סבבה אבל הסיבה שהיא כל כך פופולרית היא שהיא גמישה והיא לא נתקעת. בדיוק מה שחסר לתודעה של אנשים. פאק זה לא מילה גסה. --- למה אנשים בחברה שלנו צריכים לפחד? זה מה שמעניין אותי. לפני שנדבר על פחד מסויים - פחד מסמים, למה הם צריכים לפחד ממשהו שהם "לא יודעים מה זה" ועל פי שמועות או דעות של אנשים שמפיצים ידיעות כמו רכילות זה מתפשט כמו דלקת בעם. מתוך פחד. אני לא יודע מה זה אלוהים, ויש שמועות שאני אשרף בגהנום אם אני לא אלך לפי מה שכתבו עד עכשיו עליו - אנשים מאוד רציניים. אני לא מפחד. אז למה אנשים יותר מבוגרים ממני, עם יותר "תארים" ו"נסיון חיים" צריכים לפחד . באמת למה אנחנו צריכים לחיות בפחד , הרי פחד הוא הגורם הראשי לחיסול הגיון , לאלימות ולפשע, לחוסר סדר, לבריחה מהמציאות. חלק מהפטריות הללו מחברות אותו בחיבור יותר מהיר מT3 לאלוהים. אין ספק שההשפעה של פטריות מסויימות היא ללא עוררין, כתבו על זה ספרים, ויש לזה עדויות גם בתנ"ך (המן, the mana מי שלא מאמין - יפה). מיכל בידוד הוא בעל השפעה דומה לאלסידי, אבל זה בסך הכל מנתק אותך מהעולם החיצונים ומinput חיצוני ו"מכריח אותך" לשים לב לעצמך, מדיטציה ספונטנית. אותה השפעה , אם אתה לא מוכן זה יכול להיות טראומטי או לא נוח, או ממש מגניב. בסרט altered states הגיבור מנסה להגביר את חויית האלוהות שהוא מקבל מסם מסויים על ידי חוויה שהוא חקר לפני - מיכל הבידוד. ישראלים הולכים להודו או דופקים את הראש כי הם מצפים שזה יתן להם משהו שהם יוכלו להחזיק בידיים . אותו דבר לגבי חוויות זן או הארה, אתה לא יכול לתאר אותן, כל הקטע של החוויות הללו היא שתוותר על לתייג כל דבר ולקרוא לו בשמות, רק אם יש בכך צורך כלשהו. צורך בונה, צורך הומניסטי, שלא צריך לחשוב עליו - הוא טבעי.

MetalSinagouge

New member
אני חושב שיש 2 סיבות:

1. החומרים הפסיכואקטיביים נועדו בסך הכל לשמור על הצמח, יכול להיות שהאדם למד לפחד מהם כמו שהוא למד לפחד מחרקים. 2. החברה המערבית, בעיקר הנוצרית שלא אהבה התהוללות. אני צריך לראות את הסרט הזה, אבל יש לו מעט מדי מקורות בMule. אנסה להוריד שוב היום. אגב ראיתי את Maybe Logic של רוברט אנטון וילסון סרט ממש טוב. הרעיונות שלו על קצה המזלג וקצת על מריחואנה רפואתית.

Lonly badger

New member
הידד לנושאים וכותרות

1. האם ידעתם שישנם פחדים שמקורים פיסיולוגי לחלוטין ולא פסיכולוגי? למה אני מתכוון? הם מקודדים בדי אן איי שלנו , ונובעים מטראומה או דבר מה שהתרחש בעבר האנושות? למה אני מתכוון והאם אפשר להאמין לי... אממ... 2. החברה המערבית מתה על התהוללות (רק לחשוב על היוונים עם כל האורגיות .. והשחזור של זה בכל התקופות כולל הרנסאנס שאמור כביכול לחדש משהו. סבבה. ) מה מגניב? באה נצרות ומדחיקה את זה, אומרת זה . תשלטו על הרצון שלכם להתהולל. זה יוצר לחץ. שיוצר בתורו כאוס ואלימות, מה מגניב? מתוך כאוס ואלימות ופחד יוצרים סדר. איזה סדר? שאל התלמיד התמים את המורה החכם. רק תציצו בכל התהליכים ההיסטורים. רק תציצו. (רמז, היטלר. לא זה לא רמז טוב, אני יודע שזה לא רמז טוב בגלל זה נתתי אותו.) בשביל הסרט תנסה www.mininova.com סרט נפלא, משקף את הפלא שיש ברעיונות ובאינטיליגנציה והרגישות שברוברט אנטון וילסון. אני לא יודע עליו הכל אבל זה מה שהשתקף ממה שאני נחשפתי לגביו.

MetalSinagouge

New member
דווקא שמעתי על זה..

בכלל הרבה דעות מתבססות על הקשר בין הDNA והמהלך הרוחני של האנושות, עד כדי כך שקבוצות נאו-פגניות שקשורות לדת של העמים הגרמאנים העתיקים מנמקת את המורשת שלהם על ידי כך שיש להם את הארכיטיפים של האלים בDNA. ניתן גם להוריד את RAW explains everything or old Bob exposes his ignorance. הוא מדבר קצת על דת, פוליטיקה על עצמו, אבל מה שנשמע לי הכי מעניין זה ה90 דקות על שינוי תודעה. בקשר לסרט, הוא הרי מבוסס על הניסויים של ג'ון לילי. איזו מוזיקה
אהמממ... לשחות עם בובספוג.

Lonly badger

New member
בכל התרבויות

ונפתולי המיסטיקה, כולל הנאצים , ייחסו חשיבות לדם. דם=DNA

MetalSinagouge

New member
כן, גם ביפן יש לזה עדיין חשיבות.

(אפרופו אנימות) גם להלו קיטי יש סוג דם. מצחיק שהתאוריה על דם גרמני שמתאפיין בסוג מיוחד די מופרכת אם להתחשב בזה שלי ולהיטלר יש אותו סוג.

אהבתי את מה שכתבת

זה רעיון מעניין שמשמעת עצמית, משמע, הקשבה עצמי, היא למעשה מדיטציה (אם לא סילפתי את זה קצת).

Lonly badger

New member
לא סילפת

מדיטציה , מאותו "שורש" בשפה האנגלית שנותן לנו medication -------- אני חושב שזאת המדיטציה הבסיסית ובעצם הכי חשובה, כי היא מקשרת אותנו למציאות. לעובדות. ואני חושב שעל זה הצביעו כל הדתות היותר עתיקות, כתבים מיסטיים, מדעים ותגליות פסיכולוגיות בשנים האחרונות, נפשות רגישות "גאונים" ומשוררים. זה הכל נמצא שם. אבל אתה או אני לא יכולים לזהות את זה אלא אם כן אנחנו כבר יודעים על מה הם מדברים איפשהו כבר בתוכנו.

AnnabeI Lee

New member
רק כי אני מנהלת שני פורומים על השפה

האנגלית. meditate ו medicate סתם נשמעים דומה. אין להם שום הסטוריה משותפת.

Lonly badger

New member
רק כי לא סיימתי בגרות ואני בתול

כן , זה סתם נשמע דומה, צירוף מקרים. מסכים לגמרי. אה ו התורה- Torah לא מבוססת על ה טארוט - Tarot

Lonly badger

New member
סליחה על החוצפה

אבל אני לא חושב שתארים יכולים לעזור בחקר העובדות. ושילמתי על החוצפה בכותרת הפוסט הקודם, אני מקווה. בכל מקרה מאותו ה"שורש" האנגלי: Mediterranean mediation meditation medication - medics --- זה לקוח מmichael tsarion הוא טוען שהמקור הוא גם במילה The "Media or - ובעצם כאן המקור : The "Medes שהיו קוסמים אותם היית מזמין שלא הייתה ברירה , שלחימה לא הייתה עוזרת או אם אמצעים משפטיים\חוקיים לא היו אפקטיביים כדי להפטר מאויב , או שלא היית רוצה להתגלות ולהוודע בשאיפה שלך מלהפטר מאוייב, היית מזמין את ה medes והם היו מכשפים את האוייב ופותרים את הבעיה. אם חושבים על זה זה בדיוק הכוח שיש היום לתקשורת. ומאז ומתמיד לאורך ההיסטוריה, לקבוע מי אשם ומי זכאי, ברגע שהעם ישמע את המילה או השפיטה הראשונה מפי "המומחה" שנותנים בטלויזיה או ברדיו הם יגבשו את דעתם, אני מדבר על רוב האוכלוסיה לא על אינדוידואלים. אז זה טרנספורמציה של ה medes ל media. עדיין , זה קונספירציה... וו...

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo6.gif

"מדי" לפי שלושת המילונים שלי זה חלק שמסמל מעבר, תיווך או אמצע. כשמדובר ברפואה זה תיווך בין חומרים לבעיות, כשמדובר במדיטציה זה מעבר לחלל מחשבתי אחר, וכשמדובר בים התיכון, כשמו כן הוא.. באמצע בין שלוש יבשות. זה כמו להגיד: automatic autodidactic ו autonomous לכולם משמעות דומה. אין להם.

Lonly badger

New member
=]

זה לא משנה לדעתי אפילו אם נמצא לזה משמעות. ברור שיש לכל אחת מההסתעפויות בשפה משמעות, אי אפשר להכניס אותן למילון, וחלק זה בגלל סיבות היסטוריות. מה שכן עוסק במציאת המשמעות וחקר השפה הוא תחום האטימולוגיה. אז זה תיאוריה כמובן, אבל לפעמים לתיאוריה יש הוכחות ברשומות וכתבים מהתקופה או שיש קשר לוגי. לדעתי זה יכול להיות לגמרי מתאים שמדי מסמל מעבר תיווך או אמצע. כמו שיוגה מדבר על union ואיחוד. למרות שלא כל אחד מדבר על זה ולכל אחד יש את הפירוש שלו למילים, יש בדרך כלל פירוש יותר קרוב לאמת , או המשמעות המקורית, בדרך כלל המשמעות הזו מאפשרת למשתמש to be more intelligeble אמורה להיות הסתעפות מאוד לוגית או לפחות בעלת סדר , אלה מילים מסרסות אבל אמור להיות הגיון פנימי, לא יכול להווצר מצב שיהיה נתק בשפה, ואם כן - כמו שנוצר וקיים ברוב המקרים בראש של כל אחד מאתנו , זה רק פוגע בנו וביכולת שלנו לתקשר אחד עם השני. נראה לי שאנחנו מפצים על כך ב nonverbal communication \intelligence , שדרך אגב הרבה יותר אפקטיבית ממילים או תבניות.

Lonly badger

New member
עוד הקשר למדיטציה

The English word meditation is base on the Latin root "med" which is, "to measure אז לפי הפירוש הזה , הולכים ללטינית ומוציאים את המקור. אבל מה המקור של השפה הלטינית? ואם מוצאים את המקור, מה היחס וההשפעה , ממה הם נוצרו. התשובה היא תודעה, תודעה יצרה צורה, שפה, תבנית כדי לפתור בעיות מסויימות , ככלי. נכון שכלים , שפות משפיעות על התודעה, אבל זה לא המצב הטבעי - המצב הטבעי איננו שליטה של הכלי על התודעה , להפך.

למעלה