משמרת מחאה להצלת חיים בדרכים

משמרת מחאה להצלת חיים בדרכים

שלום רב לכולם, ביום שלישי הבא, ה - 19.9 בשעה 07:45 תתקיים בת"א משמרת מחאה כנגד עסקת הטיעון בעניינו של עו"ד קלגסברד. עסקת הטיעון דנה לגבי האישום והעונש שיוטל עליו בגין התאונה בה גרם להריגת יבגניה וקסלר ובנה בן ה - 6. מן הסתם אם (חלילה) אחד מאיתנו היה במקום העו"ד האם הוא היה מקבל עסקה דומה ? למה שהעונש על כל אחד !!! מהאזרחים לא יהיה זהה ? למה שיקול הדעת אינו אחיד ??? אני מבקש לפנות אליכם ולבקש לפגוש אתכם באותה עצרת חשובה לכולנו. מצ"ב הזמנה. מודה לכם על תשומת הלב,

אלון 58

New member
צריך "לדעת" היכן להולד...,

ובאיזה מקצוע לבחור,כדי שהמדינה תעשה עמנו "עסקות-טיעון" כאלו.אילו אני כפועל תעשיה הייתי חו"ח מעורב בתאונה כזו,אף-אחד לא היה חושב לעשות לי עסקה כזו,בזה אין כלל ספק.

be_roo

New member
1. נכון להיות הודיעו שאין עסקת טיעו

2. קצת מוזר למחות על עסקה שאין לך מידע לגבי פרטיה ומהו העונש שהוסכם עליו. 3. עסקאות טיעון במקרים דומים הן דברים מקובל, גוגל ימצא לך עשרות כאלה בקלות 4. הטענה כי רק עו"ד ידועים מקבלים עסקאות ועונשים קלים היא פשוט אינה נכונה.

למה צריך עסקה ?

מקרים לא נעימים / טעויות / הסח הדעת עלולים לקרות לכולנו וכנראה שאי אפשר למנוע זאת. יחד עם זאת צריך לשים גבולות , יש מקרים בהם הגיוני לעסקה - כאשר התוצאה היא לא נוראית, עבר תעבורתי, נסיבות ועוד. במקרה כזה אתה מוכן מבחינתך לסלוח / לוותר / להתפשר ? ? ? כאשר המחאה "יצאה לדרך" היה סיכום על עסקת טיעון,מה גם שאיני צריך פרטים לגבי מהות העסקה - אני מוחה עליה מראש ולא מעוניין לחשוב על כך - מסיבה מאוד פשוטה - שני בני אדם נהרגו , ומשפחה שלמה נהרסו חייה , וממשיכה לחיות ללא "טעם וריח" ! לא מקובלות עלי עסקאות "תן וקח" במקרים כאלה, כאשר מדובר בעבירות קשות שפוגעות בנו ללא רחם חובה להתנהג בהתאם. האם אתה ואני , אם חלילה היינו במקום אותו עו"ד היו "סוגרים" איתנו עסקה כזו ? ? ? למה מה קרה ? מי אנחנו בכלל ? ומה דעתך לגבי עסקות דומות לעברייני תנועה סדרתיים ? ! ? ! ? זה מקובל עליך ??????

be_roo

New member
עסקת טיעון היא דבר מקובל בעולם

המשפט הפלילי ונועדה לחסוך בהוצאות ולהקל את העומס בבתי המשפט. אם זו תפיסה נכונה באופן כללי זה כבר דיון אחר. בנוסף, הצורך בעסקה עולה כאשר הוכחת התיק בעייתית בגלל מחסור בראיות. אומנם העובדה שקלגסבלד גרם לתאונה די גמורה, אבל הסיבות לשהביאו לסיטואציה חלקיות ובבית משפט לא רק השורה התחתונה רלוונטית אלא גם הלך הרוח של הנאשם וגורמים נוספים. היות ונשארו שאלות מהותיות פתוחות, יחד עם הסיבה הכללית שצויינה לעיל, מגעים לעסקה הם דבר מקובל, לגיטימי, והטענה שקלגסבלד זכה בכך ליחס מיוחד אינה נכונה. אתה אולי לא צריך פרטים למהות העסקה ומוכן למחות על דברים שאין לך מושג מה תוכנם, תהנה. כאשר המחאה יצאה לדרך לא היה סיכום על כלום, היו מגעים ודיונים. מעבר לכך, ששום שופט לא חייב לקבל את הסדר הטיעון גם אם הפרקליטות והנאשם הגיעו לסיכום. אתה מוזמן לעשות חיפוש קצר בגוגל או בארכיוני עיתונים או בתי המשפט ולגלות כמה נהגים שגרמו לתאונה הגיעו לעסקת טיעון, והם לא היו עורכי דין ידועים. אבל אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך, הצהרת שהעובדות אפילו לא מעניינות אותך, אז הדיון מיותר, מחאה מהנה.

עוד עסקה

מן הסתם במקרה הנ"ל לא מדובר בעבריין סדרתי, אבל עסקאות רבות הן במקרים של עבריינים קשים (ראה את המציאות שיש בה עסקאות רבות כאלה) שהעסקה "סוגרת את התיק" , המשפט מסתיים, ותקופה מסוימת לאחר מכן שוב תאונה שוב עסקה ושוב משפט בו הנאשם "יוצא כמו גדול" , ביצע עבירות קשות פגע באנשים, וכך המעגל ממשיך להסתובב ואנו ממשיכים להיפגע. אז מה הרווחנו מכך ? ? ?

be_roo

New member
אתה נכנס לדיון אחר, רחב בהרבה

שנוגע לתפקידן של עסקאות טיעון במערכת המשפט. זה דיון רחב בהרבה ממה שניתן לקיים כאן, ולדעתי מתאים יותר לאנשי משפט, כך שאין לי כוונה להכנס אליו.

אהובה.א

New member
גיא , כואב לי הלב

על גב' וקסלר ובנה הקטנטן שעדיין לא הספיק לראות חיים. מאידך , אני לא מקנאת בעו"ד מה שמו שגרם לתאונה. לא נראה לי שניתן לדעת מה קרה באותן שניות גורליות. 1. אולי משהו בבלם "נתקע" לו , וזה קורה לא אחת. 2. אולי השמש סינוורה אותו ממול... ואז הוא לא ראה את הרכב שלפניו. 3. אולי היו לו מחשבות עמוקות באותן רגעים קשים... מן ורטיגו יבשתי כזה..? 4. אולי איזה צמיג נתקע..? אי אפשר לדעת מה קרה שם. הדבר הודאי הוא ששני בני משפחה נהרגו. הנהג הפוגע לא עבר עבירת תנועה חמורה שעלולה לגרום תאונה ובכל זאת קטל שניים. כל העניין קיבל תאוצה דווקא בגלל שהוא עו"ד. אם הוא היה נהג פוגע שאין לו מקצוע בכיר ושכולם מכירים - זה לא היה מגיע כלל לתקשורת. על כמה תאונות קטלניות אנחנו שומעים מידי יום ביומו ואחרי יומיים שוכחים מהם כי אין עניין לציבור? פה דווקא עשו הרבה רעש מעבר לנורמה ותאמין לי שזה פגע בעתידו יותר ממה שהשופט יקבע לו בגזר הדין.

be_roo

New member
ודאי שנעברה עבירה חמורה

הנה הפוגע כנראה עבר עבירה מאוד חמורה. לאחר שנשללה האפשרות לכשל טכני, נשארה האפשרות של טעות אנוש, כנראה (כנראה, שום דבר לא הוכח) החטא החמור ביותר שבו חוטאים רוב נהגי ישראל ומה שהופך אותם עבורי לנהגים הגרועים בעולם, חוסר תשומת לב. עבירה חמורה זה לא רק לחצות צומת באדום או לעקוף על קו לבן, גם חלקיק שניה של חולמנות, לא לשים לב למה שקורה מסביבך, הפניה קלה של הראש, נסיון לחייג בסלולרי שבדיבורית, לכוון את הרדיו, לתת מוצץ לתינוק או סתם להרהר באפשרויות קידום בעבודה, בשביל לסטות לנתיב ממול או להכנס ברכב שלפניך. נכון שב-99.99% מהפעמים חולמנות לא מסתיימת בתאונה, אבל אנחנו פוגשים אותה כל יום בדרכים, נהג שלא שם לב שהרמזור התחלף (מירוק לאדום או להפך), נהג שסוטה לאט לאט מהנתיב ומאלץ אותך לבלום מאחוריו, נהגים שברגע האחרון שמים לב שהם צריכים לפנות וחותכים נתיבים.... זכורה לי שיחה עם דוד שלי, איש מכובד, סבלני, סובלני, נעים הליכות, נהג רגוע שהסביר לי שבנהיגה הוא לוקח את הזמן ונהנה להעביר את הזמן במחשבות. לא עלה על דעתו לרגע שבנהיגה צריך להיות מרוכזים בנהיגה ולא לנצל את ההזדמנות לנתח את דרכך בחיים או הויכוח שהיה לך עם אשתך אתמול. זה נכון שהמקרה נופח בגלל העו"ד המעורב, אבל לא רק. בשביל להכנס במהירות הזו ברכבים שכבר עומדים ברמזור, בכביש ישר עם ראות מצויינת, צריך להיות מנותק מהסביבה לזמן כל כך ארוך שקשה לי לתפוס. לא הצטרפתי לעליהום שנעשה, אבל צריך להכיר בעובדות. הוא נגרמה בגללו ובאשמתו בלבד. הרכב תקין, התשתית במקום טובה. הוא עשה טעות כלשהי, ושני אנשים שילמו בחייהם. או שמחשבותיו נדדו, הטלפון צלצל, או שנתקעה לו הרגל בשטיחון כי הוא לא דאג לסדר אותו נכון. הסיכוי שהתאונה הזו תוגדר ככח עליון ושלא ניתן היה למנוע אותה הוא אפסי (אם יתברר למשל כי קלגסבלד סובל ממצב רפואי כלשהי שהתבטא דווקא באותו רגע, או כל צירוף נסיבות נדיר אחר).

לא קרה לך פעם ש....

נשכת את הלשון שלך במהלך ארוחה (כמובן בלי כוונה)? אתה חושב שעונש כזה או אחר למי שהוא אדם נורמטיבי, (לא עבריין סדרתי) משיג את מטרתו? לדעתי, אדם שהוא נורמלי ונורמטיבי במובן החיובי של המילה יכול לטעות בכל דבר, גם בנהיגה! יש משמעות אחת בלהעניש אדם כזה, נקמת המערכת! אין בזה שום דבר חינוכי! לא למי ששגה ולא לסובבים שאמורים להפנים ולהזהר בגלל העונשים שאחרים מקבלים! . אני אישית למדתי לקח מתאונה שנגרמה על ידי מהחלקה על כביש רטוב. תאמין לי, שהאגו שלי נפגע קשות ואת הפקת הלקחים עשיתי לבד. לא הייתי צריך את מערכת החוק והמשפט כדי להסיק מסקנות. המשפט שנערך לי אחרי שנה וחצי היה "נקמת המערכת" ולא יותר מכך! ולגבי נסיבות התאונה מבחינתי, חוסר נסיון וזה הכל. אין עונש שנותן נסיון. לא נסעתי מהר ולא השתוללתי והיו עדויות לכך. . במקרה של העורך דין המדובר, אם הוא לא עבריין סדרתי ומדובר באמת בטעות אנוש ומדובר באיש אמיד, פיצוי כספי נכבד (ולא קנס למדינה) לקורבנות לעונש על תנאי. יותר מזה זה סתם נקמה שלא משיגה כלום! . דוגמאות אחרות, נהגים שהשתוללו ו/או שיכורים, להעניש בכל חומרת הדין! זה חינוכי, מהווה דוגמא ויכול למנוע תאונות.

be_roo

New member
ודאי שקרה. גם בנהיגה טעיתי

ולכן לא הצטרפתי לעליהום שנעשה כנגד עו"ד כלגסבלד שבלי קשר למעמדו, הוא אכן אדם נורמטיבי שכנראה פשוט טעה, כמו אלפי טעויות שנהגים עושים כל יום ובדר"כ לא מסתיימות בתאונה. אבל מה לעשות, הפעם זה כן הסתיים בתאונה, קטלנית. ולכן אי אפשר להתעלם מהטעות ולהתיייחס רק לאופיו של הנאשם ולעובדה שהוא כמובן לא התכוון שמישהו יפגע. לכן זה לא רצח, וגם לא הריגה, אבל אם עשית טעות וצירוף המקרים קבע שהיא תגמר רע, תאלץ לשלם עליה. מערכת המשפט לא מענישה כדי לחנך ולא מענישה כדי שאנשים יפיקו נסיון, היא מענישה על העבודה שמעשה מסויים הוביל למותם של שני אנשים. אי אפשר לפצות אנשים מתים.

אהובה.א

New member
אתה צודק

הנהג צריך להיות מרוכז כל כולו בנהיגתו. שום דבר חיצוני מעבר לנהיגתו לא אמור להשפיע על נסיעתו. מה שהתכוונתי בדבריי שהנהג לא חייב לעבור עבירת תנועה בכדי לקטול אנשים בכביש. וזאת דוגמא מצוינת לכך. תראה , למשל , לגבי התאונה שהיתה עם 5 הצעירים בזורעים בשבוע שעבר. 5 חבר'ה שיכורים , והנהג עוד יותר. כל הרכב היה מלא בבקבוקי בירה. עבירה חמורה מאוד לכל הדעות שדינה כלא. במזל יצא שהוא פגע "קל" במשפחה שלמה. תאר לך שהם היו נהרגים במקום השיכורים? פה לא היתה שום טעות אנוש ושום בטיח. היתה עבירה נוראית. אני רק מרחמת על המשפחות שלהם. רק תשים לב איך השתיקו את העניין אחרי יומיים. אם הם היו בנים של.. או דמות ציבורית מוכרת (ולא למשטרה) היה יוצא כאן הד רציני ביותר.

be_roo

New member
את שוב מפספסת

אם נשלים את הדוגמה שלקחת, גם נהג שאינו שיכור, לא משתולל ולא עוקף בכוונה על פס לבן, אם הוא יאבד לרגע את הריכוז יסטה לנתיב הנגדי ויתנגש ברכב ממול, הוא עבר עבירה וגרם לתאונה. לא צריך התנהגות מודעת כדי לעבור עבירה. לך אולי חמור יותר המקרה שבו הנהג עקף בכוונה על פס לבן, לדעתי המקרים של חוסר ריכוז גרועים בהרבה בגלל שכיחותם ובגלל מה שאת עושה וכולם עושים, מגמדת את חומרתם, מושכת בכתפיים, כי הרבה יותר קל לכעוס על מי שעושה עבירה בכוונה, מאשר להכיר בעובדה שאולי כולנו לא הנהגים הכי טובים בעולם ומועדים לטעויות. נהגים בריונים ושיכורים קיימים אולי לא מעט והתופעה מתרחבת, אבל כל הנהגים האחרים, הנורמטיבים עולים עליהם במספר אלפי מונים, והם מועדים לאותם רגעי חוסר ריכוז כך שפוטנציאל התאונות שלהם הרבה יותר גדול. זו הרעה החולה הגדולה ביותר של נהגי ישראל. מאות אלפי נהגים נורמלים שרוצים להגיע ליעדם בשלום, אבל שוכחים שכדי לעשות זאת הם צריכים להכיר בעובדה שהם לא מורמים מעם, שאם הם יסטו ויגרמו לתאונה, התוצאות שלה יכולות להיות גרועות בדיוק כמו של הנהג הבריון שחתך אותם. כמו שברפואה מתייחסים ל"רוצח השקט", כך בנושא התאונות. חוסר הריכוז מקביל ללחץ הדם הגבוה שלכולנו קל להתעלם מקיומו ומעדיפים להתמקד במקרים הבולטים שתופסים לנו את תשומת הלב.

wil

New member
../images/Emo45.gifחוסר הריכוז בנהיגה קטלני.

ומעטים האנשים (ועוד יותר מעטים הגברים) שמסוגלים לבצע 2 פעולות בו זמנית, ועדיין לבצע אותן היטב. חייבים להחדיר לאנשים את העובדה שנהיגה היא עבודה במשרה מלאה. חייבים.

אהובה, קראי את התגובה של be roo

"ודאי שנעברה עבירה חמורה" הוא התייחס לנושאים השונים שהעלית.

ddhhkkhh77

New member
כולכם צודקים אבל...

נהג שרצח - כן גב' בירו נהג שרצח במצח נחושה אחרת היה לו הסבר למעשיו - לפחות תירוץ מטופש, אבל לא אינני יודע מה קרה צריך לשבת כל החיים בכלא ולא לעשות עיסקאות טיעון! אין עיסקת טיעון על רצח, נקודה! אני מכיר את כל הסוגיות למיניהן מהו רצח - בתאונה הזו כמו בתאונות רבות נרצחו אנשים רק בגלל שהם היו שם! דינו של מר עו"ד קלסברג חייב להיות מאסר עולם! הגיע הזמן שבתי המשפט יחמירו ויתנו את מירב העונש שניתן ללא עיסקאות טיעון - כל ההסברים נכונים אבל מצד שני אנשים נהרגים ללא עוול בחפם רק בגלל שהם היו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון, ועל כך מגיע לרוצח לשבת בכלא. סליחה על ההיתלהמות אבל די נמאס, אם אינני טועה אז טרם הוכנס נהג = רוצח למאסר עולם על רצח בכביש, אולי נתן למערכת צ'אנס וננסה את הרעיון הזה על מנת של מר קלסברג לא תינתן היזדמנות נוספת לטעות, טעויותיו עולות בחיי אדם, כך זה גם אצל נהגים = רוצחים אחרים, אולי ננסה שיטה חדשה? שנה טובה ונסיעה בטוחה.

ddhhkkhh77

New member
למה לא הוא רוצח בדם קר!

רעיון נפלא,כדאי לנסות, לריסה וביתה כבר לא יחזרו לחיים - אולי באמת כדאי להרוג אותו ואז נציל אחרים, מה דעתך גב' בירו? שנה טובה

ofir_y

New member
אם כבר להוציא להורג מישהו,

אז את האנשים עם הדעות הקיצוניות שמרשים לעצמם לשפוט אחרים בלי שמץ של ידע בנושא וספציפית על המקרה. אלה האנשים הכי מסוכנים.

Sea Urchin

New member
מה דעתך לפנות לפורום "חוק ומשפט"

ולשאול שם מה ההגדרה של רצח? כי אני בטוח שלא היתה לו כוונה לקחת חיים, והיעדר הכוונה כבר פוסל רצח.

למעלה