משמר הלילה

HobbitGirl

New member
משמר הלילה

שלום
קראתי די הרבה פראטצ'ט, אבל איכשהו לא מסדרת השומרים (הרוב היה מהמכשפות, והיו עוד כמה). החברות שלי, שיודעות שאני אוהבת אותו, הביאו לי ליום-ההולדת את משמר הלילה, ועכשיו אני תוהה אם להתחיל את הסדרה מההתחלה, או לגשת ישר לספר. מה אתם ממליצים?

Greebo

New member
הספר עצמו הוא אחד מהיותר טובים..

בסידרה.. אני לא ממש זוכר אם יש שם יותר מדי ספויילרים לסידרה כולה.. את יכולה לקרא את הספר עכשיו, זה לא ממש יהרוס לך משהו.. אבל רצוי לקרא את כל הסידרה, זה עוזר לבנאדם להיקשר לדמויות ולהבין אותן יותר..

Athaclena

New member
ה ספר מ-ע-ו-ל-ה

אני חושבת שמאוד כדאי לך לקרוא אחד או שתיים לפניו, כדי לפחות להכיר את הדמויות. מספיק לקרוא את שומרים שומרים ו/או אנשים חמושים, והם ספרים טובים בכל מקרה... זה בהנחה שכרגע את לא תכירי (או בקושי) את נובי, קולון, ויימס, ווטינרי (דוגמא חלקית) אבל בכל מקרה תכייפי, ויום הולדת שמח!!!
גם אני קיבלתי את משמר הלילה ליומולדת אבל לפני שנה וחצי כשזה היה חדש ובכריכה קשה רק.

pini-pee

New member
הספר עצמו מדהים

אבל אני ממליץ בחום לקרוא את סדרת השומרים דווקא לפי הסדר. זה נחמד פתאום לגלות עוד דברים על הדמויות... הספר היחיד אי פעם שקראתי שלוש פעמים ברציפות... מרתק, מדהים וכו' וכו'.

Athaclena

New member
YO פנחס

אני אהיה בחשמונאים ביום ראשון, מקווה שיהיה לי זמן להחזיר לך את החתול הענדלורייטיד (לא יודעת מה זה בעברית תקנית ולא זוכרת איך לאיית באנגלית). ואני רוצה את האנשים הקטנים החופשיים, ויפה שעה אחת קודם!!!

pini-pee

New member
יום ראשון אני תקוע בבסיס

אבל אמא שלי תביא לך את שני הספרים (שלך ואת האנשים הקטנים). אם זה יהיה שעה אחת קודם זה תלוי במתי את מדיעה...

Athaclena

New member
טוב בסוף לא הספקתי להגיע אליכם בכלל

אבל החתול הוא אצל משפחת רון או אולי אצל פרידמן. פעם אחרת נתעלק עליכם לשבת או משהו (מואה הא הא!!!)

HobbitGirl

New member
תודה לכולם על התגובות

אני כנראה אקרא את השניים הראשונים קודם.

ויימס

New member
אבל האמת שמשמר הלילה הוא השישי

מספרי המשמר. !Guards! Guards Men at Arms Feet of Clay Jingo The Fifth Elephant Night Watch

merde

New member
תקראי את משמר הלילה.

רוב הספרים בסדרת עולם הדיסק עומדים בפני עצמם, מלבד כמה יוצאי דופן כדוגמת אחיות הגורל וצבע הכשף וכו', לכן אין סיבה ממשית להתעקש ולקרוא אותם אלא אם כן הם כבר כולם ברשותך. בכל מקרה אני בטוח שתיהני. משמר הלילה הוא אחד הספרים היותר טובים בסדרה.

למעלה