משמר הלילה

The West Star

New member
משמר הלילה

מה מותר למשמר הלילה ומה אסור? האם מותר להם להשתתף בטורנירים? מה נחשב עריקה אצל המשמר?

mysterious V

New member
כמה תשובות

אסור למשמר הלילה להתחתן, ולהקים משפחה, אני חושב שגם לעשות סקס, ואסור להם לעזוב את משמר הלילה. משמר הלילה לא מתעסק בעניינים ובפוליטיקה של שבעת המלכויות, כך שאני לא חושב שהם גם משתתפים בטורנירים. עריקה מהמשמר זה כבורחים מהמשמר ולא חוזרים... הייתה בדיחה בקשר לזה כשג'ון רצה לנקום את מות אביו, אז הוא עזב עד בערך חפרפריתא, ואחרי שהחזירו אותו, אז אמרו לו שלא יוציאו אותו להורג בכלל, כי אם כל מי שבילה בחפרפריתא היה מוצא להורג, היו במשמר הלילה רק רוחות רפאים.

הלדין

New member
מה פסול בתרגום הזה?

אני מניח כי הייתה אמורה להיות איזה עקיצה קטנה של מרטין בשם הזה, עקיצה שלא הייתה עוברת טוב אם זה היה נשאר במקור האנגלי. מדוע אתה מניח שהשם לא מזעזע גם באנגלית?

הלדין

New member
ומה אצילי במקור?

אנגלית אינה שפת האם שלך, אאל"ט. אתה שולל את התרגום רק מכיוון שמול טאון נשמעת יותר מ-"חפרפריתא" למרות שמדובר בתרגום של משמעות המילה באנגלית. מה התרגום שהיית מציע?

Ergil

New member
כשמישהו ישלם לי כדי לתרגם

את שיר של אש ושל קרח, אתה תהיה הראשון שישמע את התרגום שלי לMole's town.

La Gamba

New member
קח שקל על כל מילה

בינתיים יש לך תקציב של שני שקלים, תתרגם את Mole town.

אם אין לך משהו אחר להציע-על תתלונן

חפרפריתא זה אולי גרוע, אבל זה הכי טוב שיש לנו בנתיים.

nedisrael

New member
בקשר לטורנירים

אני לא חושב שיש בעיה עם השתתפותם של אחים שחורים בטורנירים. השתתפות בטורניר אינה פוליטית והיא בשביל ההנאה בלבד, לכן מתירים לפשוטי עם (שיש להם סוס ושריון וחרב ומוכנים לסכנם) להשתתף בחלק מהמקרים. העניין הוא שלאחים השחורים אין רכוש משל עצמם וכאשר מפסידים בטורניר, הסוס והשריון של המפסיד עוברים למנצח. השתתפות בטורניר של אח שחור מסכנת רכוש שאינו באמת שלו.

mysterious V

New member
כן. כך שבעצם אסור להם

מילא הם די חסרי אמצעים, וזקוקים דחוף לגיוס של עוד אנשים וציוד.

עוד כמה דברים...

1) טורנירים, בין אם בהיסטוריה של אירופה שלנו או בספרי שאוש"ק כן היו בעצם קשורים מאוד לפוליטיקה ולמשחקי הכח בין בתי האצולה השונים. 2) לחברי המשמר אסור לעזוב את החומה (למעט משימות מסויימות), אז ליסוע לטורנירים? הרי רוב חברי המשמר היו פושעים שקיבלו הזדמנות שניה, אצילים שירדו מגדולה, או בנים שניים לבתי אצולה גדולים שכדי לחסוך במלחמות ירושה נשלחו לחומה.

nedisrael

New member
אני לא מסכים

דבר ראשון, טורנירים היו אולי מאבקי כוח מוסווים (או אפילו גלויים לעין) בין האצילים, אך גם פשוטי עם או אבירים לא משוחים היו יכולים להשתתף בהם. זו הסיבה שמבחינת השתתפות אין מניעה לחברי משמרת הלילה להשתתף גם כן. לא כל אנשי משמרת הלילה הם פושעים ועריקים, חלקם בני אצילים. כמו כן, חלקם נשלחים לפעמים בבקשות מסויימות למלך ולאצילים מסויימים, זו יכולה להיות סיבה לכך שחבר משמרת הלילה יגיע לטורניר. הנה לדוגמא, הגיע חבר המשמר לטורניר בהארנהול מה שכנראה גרם לבנז'ן לרצות להצטרף.

The West Star

New member
או קיי, תודה..

ועוד כמה שאלות: 1. אז למי שייכת בעצם ארך-טפר? 2. מדוע נשבע ג'ורה מורמונט למשמר? ואם יש בזה מרוח הספוילריות, אז עדיף שלא...

תשובה ותיקון

1.לבית מורמונט.הדוב הזקן שם אותה באיזה מקום ומצא אותה בחורבת השרפה-ונתן אותה לג'ון. 2.ז'ורה הוא האביר עם דאני.אביו, ג'אור, הוא זה שנשבע למשמר.לפי מה שהבנתי-מבחירה חופשית.

למעלה