משנתי אמונתי:

oisin

New member
משנתי אמונתי:

זה זמן רב שאני מכהן כדרואיד, אך להכל הגעתי מתוך הפילוסופיה שהתעמקתי בכל נבכיה ובעיקר באפלטון שפירשתי את כל כתביו. מאז ואילך כתבתי עשרות ספרים ומסכתות,עשרות תיאוריות ואלפי טיוטות שאת כולם קיבצתי למערכת אחת כוללת, מקיפה ואוניברסלית. מתוך כל מה שעברתי אני יכול להצביע רק על מילה אחת-הגיון. ההגיון הנחה אותי במשך כל הדרך ולא מדובר כאן על הגיון יחסי כי אם על לוגיקה טהורה ורציונאלית. אני חושב שהרבה דתות ומסורות נעלמו מן העולם ברגע שחדלו להשתמש בהגיון ובמקום זאת קיימו את דתם בצורה אוטומטית וחסרת משמעות. הכי קל לצוטט את מה שנכתב ובלי להגיע לבד מתוך הבנה לדברים שקיימים. הכי קל לדמיין, זה מה שנהגנו לעשות כל ימי ילדותינו, החכמה היא לחשוב. רבים מהאנשים שקוראים לעצמם פגאנים מתוך הצורך להיות שונים מהמונותאיסטים, חולמים בהקיץ ומשלים את עצמם בדיוק כמו הרבה מונותאיסטים אחרים שלא אמיתיים מספיק עושים. ואכן תופעות רבות,מראות וחזיונות מגיעים לעתים קרובות לסף הסכיזופרניה. למי שבאמת רוצה להגיע לשמץ מן האמת אני מציע לעזוב את כל הידע שרכש עד עתה ולהתחיל ללמוד את תורת ההגיון,החל מריבועי הקסם של אריסטו וכלה בביקורת התבונה הטהורה של קנט, לאחר שנהיה בקיא בלוגיקה יחזור לנקודה שבה הפסיק ויפשפש בתפיסתו החדשה. קיימת הבעיה שאנשים חושבים שהגיון זה דבר קר, מצומצם, מנוכר ומרוחק, ההיפך הוא הנכון ההגיון הוא רוח הדברים-הלוגוס, הוא האינדקס של נשמתינו-שכלינו ובלא אינדקס קשה להתמצא באינסוף של המיקרוקוסמוס שקיים בתוכינו והמאקרוקוסמוס שקיים בחוץ. אני מקווה שכולכם מבינים את ההאנשה היחסית שאנו עושים בנושא האלים, ובאמת מנסים להגיע לפשרם האוניברסלי. ואני מקווה שאתם מבינים את פשר המילה אונברסליות שפירושה מיוונית-דבר אחד (אונו=אחד,ורס=דבר) הכל הוא בסופו של דבר נצח אחד שבתוכו קיימת מערכת אידיאות, כוחות, קבוצות וכן הלאה, שהם בעצם מקור המיתולוגיה שניסתה לתפוס אותם מזווית ראייה אנושית בכדי לתפסם בצורה פשוטה ועממית יותר,החכמה היא לעשות טרנספורמציה הפוכה למה שעשו מחברי המיתולוגיה. אני מקווה שדבריי יפתחו לכם זווית ראייה חדשה ויש עוד הרבה על מה לדבר והרבה מה לאמר, אך בינתיים אסתפק בדברים אלו. אני מוכן לכוון ולהדריך כל אדם שמעוניין באמת לאמיתה

Justin Angel

New member
קוראים: השקפת עולם - פילוסופיה

זה הבסיס של פאגאניות כדת וכאורח-חיים. זאת הפעם הראשונה שבאמת מעלים בפורום דיון בעל אופי-דתי.

Justin Angel

New member
בשם האלים, תהיה מנומס.

אז מה אם אני, אתה ושאר הדרואידים יודעים שהיגיון היא הדרך לההארה, זה לא סיבה להתחיל להטריד את שאר הפאגאנים. בכל מקרה, מאמר נהדר, רואים שאתה לא כותב יותר מדי בפורומים (רמת הדקדוק וכך הלאה), אבל בהחלט תוכן מקסים :) ורק הערה, כמישהו שכל צעד ואספקט בחייו מנומק ע"י היגיון, אני אומר לך שהיגיון הוא כן דבר קר ומנוכר. מבסיסו הוא פועל על התעלמות מרגשות ודחפים וליישום שיטה חשיבתית שמנמקת כל צעד וצעד. והיות ואנו מחשיבים רגשות כרק עוד שיקול אחד להכניס למערכת ההגיונית ולא רצים ישר אחרי התשוקות והדחפים האנושיים, זה באמת דבר קר. מהיגיון צומחת הבנה ובא ידע, היגיון יסביר כל פעולה, וכל צורה מוכתבת ע"י היגיון.

oisin

New member
לכתיבתי קוראים ישירות

אין לי טעם להשקיע במאמר חפוז זה את כללי האסטטיקה הספרותית(למרות שאני חוטא בכך לפעמים), בעוד שאני ממהר למס´ טקסי לילה ואני לא חושב שישירות זה חוסר נימוס. רק רציתי להזכיר שאני דרואיד שמרני שדבק פחות במערכת הכתיבה, אך המאמר הבהול הנ"ל ממש לא משקף את דרך כתיבתי בסיטואציות המתאימות. בהבנה אושין

TheBlueOne

New member
ג´אסטין יקיר..

סתם בשביל ההארה.. כשרוצים לציין מס´ אנשים כותבים את עצמך אחרון.. בשביל הנימוס (אם כבר מדברים על נימוסים..
)

Justin Angel

New member
דווקא לא...

בגאלית אתה מציין את האנשים לפי סדר הקרבה ממך, שאתה כמובן ראשון :)

misty10x

New member
oisin אם מותר... ../images/Emo39.gif

אני לא מעבירה ביקורת על אמונתך, זכותך להאמין כרצונך, וללכת בעקבות לבבך אחר אלוהיך. אבל לפסול את הדימיון ולההדיר את ההגיון, אתה מכניס את עצמך לתוך כלוב ללא סורגים! שים לב, מה ההגדרה הדתית עושה לך. כל טוב

Cath

New member
תשמע..

אומנם אני לא חושב שצריך לעזוב את כל הידע שעזבנו, ולא בגלל אגו כלשהו, אלא משום שמיותר הדבר. ולא אצל כולנו הצורך בפאגאניזם נובע מרצון להגדרה עצמית שונה מזו של מונוטאיסטים בלבד. ויותר מכך אין אני מקבל את הביטוי "להגיע לאמת", משום שאמת היא דבר סובייקטיבי, וכמו שנאמר, "בעין המתבונן". הגעתי לדרואידיזם ולפילוסופיה קלטית, מ-"דאיזם" של וולטר, ואם הינך מכיר את הגישה, היא נוצרה משום שישנם דברים בלתי ניתנים להסבר על ידי "הגיון", לפחות לא בשלב הזה. פרט לכך אני בהחלט מסכים למה שאמרת, גם בקשר לריבועי הקסם וגם בקשר לתבונה טהורה, משום שהטרקטים הללו עוזרים להבין את החשיבה האנושית, ולוגיקה בפרט. שאלה לא בנושא.. אוכל לקבל קצת מידע עלייך, משום שנראה לי קצת קשה לעמוד מאחורי הגרוטסקיות ויהירות של שורות הראשונות... ואם הינך אכן, אשר מתיימר להיות, יש לי שאלות אחרות בנושא. אודה לך אם תוכל לפתור לי את הדילמות..

למעלה