משעמם לכם?

משעמם לכם?

אז תעזרו לי... אם מישהו יכול לרשום לי שמות של תרגילים ולתאר לי אותם אני אשמח מאוד. לדוגמא- מילואה דפראנצ' (או איך שלא קוראים לזה) בעיטה מימין לשמאל ומשאל לימין בצורת קשת. אפשר להתבטאות באופנים כמו- רגל פשוטה לפנים. רגל פשוטה לאחור. רגל מכופפת לאחור וכו'. אשמח מאוד זה יעזור לי בגלל שאני חדש וחבל לי על הזמן שלוקח לי לקלוט את השמות. אז כמו שאמרתי... אם משעמם לכם. ואגב מחר הודה גדולה. תאחלו לי בהצלחה...

תתחילו עם הבסיסים כמובן...

אל תתארו לי אלף סלטות באוויר כי יקח לי זמן להגיע לזה... חחח

סורי עכשיו ראיתי בטאגליינס כמה

אבל זה עדיין לא מספיק. חח אני צריך שם לכל תרגיל קיים ): למשל איך קוראים להגנה הבאה-רגל אחת מכופפת רגל שנייה משוכה לאחור. יד אחת תומכת ויד אחת מגנה.

ailag

New member
הוא מסתכל ימינה בציור או שמאלה?

אם שמאלה, esquiva baxia (סקיבה באשה) אם ימינה, אולי זאת בעצם ההכשלה rasteira (הסטיירה) ואז גם בהזדמנות הבנאדם מגן על עצמו, אבל בעצם הרגל נמתחת כדי למשוך את הרגל של השני. הבנאדם עושה ככה סיבוב שלם כשבאמצע ההכשלה.

שמות שונים בקבוצות שונות יקירתי...

לא בטוח שככה קוראים לזה אצלו. סקיבה באשה לא קיים באבדה, והדבר שהכי דומה נקרא אחרת לגמרי. (ואל תשאלי אותי איך, תמיד נתקעים לי השמות שאני כבר מכירה ואני לא מצליחה לחשוב)

ailag

New member
טוב, דיסקליימר:

הנ"ל נכון ל CDO ומוגבל לרמת ידע של פז"מ חצי שנה :) פשוט זכור לי שבפז"מ מאוד נמוך (2-3 שיעורים) חיפשתי באינטרנט וגם מצאתי, אז הנחתי שזה שם "אוניברסלי" כמו מיה לואה חביבתנו. נ.ב. איך?

דווקא עלולים רק לבלבל אותך

כי בקבוצות שונות יש שמות שונים לאותם תרגילים (ולפעמים גם דגשים שונים מבחינת מצב הידיים, הרגליים, אגן וכו').

באיזו קבוצה אתה מתאמן?

ואם אתה לא בטוח - מה כתוב לאנשים על החולצות?
או, איזה צבעי חגורות אתה רואה מסביב? כי יש כמה קבוצות בארץ, ובכל קבוצה סדר חגורות אחר. אז לפני שעושים לך בלאגן, תגיד איפה אתה כדי שנעשה לך גם סדר

אני מתאמן בקפוארה שואו פתחת תקווה.

ולמורה שלי יש כל מיני חגורות על הקיר. יש לו לבנה צהובה. אני חושב שיש שם גם כאלה עם שני צבעים. ואני חושב שהחגורה השנייה היא ירוקה.

ailag

New member
אז ככה

בשביל תרגילים: http://www.capoeira4all.com/movies/?pid=8 מאוד נחמד. במיוחד לבסיס. יש גם אתרים שנותנים הוראות מילוליות, אבל מצאתי שהם לא כ"כ נוחים. ובהמשך לשרשור על הפציעות, שים לב : לא מומלץ לנסות אף תרגיל שהוא לפני שמלמדים אותך בשיעור. למשל בנגצ'יבה יש את הדגש שאסור שהטוסיק יגע בעקב, ומהסרטים זה לא ברור; כלומר מי שילמד נגצ'יבה רק מהסרטון יגרום לעצמו נזק ארוך טווח וחזק. גם אם יכתבו לך תיאורים, יכול להיות שמישהו ישכח לכתוב משהו קריטי או יניח שהמשהו הקריטי ברור מאליו. רק באימון, כשרואים אותך מתאמן, יכולים לתקן לך את כל הטעויות. מה שכן אולי אפשר להתאמן עליו מהאינטרנט בלבד זה סיקוונסיות. לקרוא הוראות, לצפות בסרטונים בהחלט יכול לעזור לך להתאמן נכון, אם אתה כבר מתאמן על תרגיל שלמדת בשיעור ומחפש הבהרות. למשל "איפה בדיוק לשים את הידיים במיה לואה ג'י קומפסו". צפיה בסרטונים בלי יישום/תרגול שלהם יעזור לך גם ללמוד את התרגילים: כשיגידו בשיעור שם של תרגיל תקלוט אותו ותדע לאיזו תנועה לשייך אותו, תדע למה לצפות כבר.

אתר ענקקקקקקקקקקקק!!!

ואוווווווווווו תודה!!!!!!! יש שם פשוט הכל!! זה מושלם!! תודה תודה תודה תודה!!

למעלה