הסברים
נתחיל מהמערה האחרונה שנמצאת מתחת למבצר הורקניה והיא חצובה בידי אדם, לא ברור לי לאיזו תכלית, הייתה שם חפירה ארכיאולוגית שנפסקה באמצע, אני מאמין שהיא נחפרה לצורך השגת מים ממי תהום או באגירת מים. מערת הנטיפים שבתמונות נחשפה במהלך עבודות ההקמה של גדר ההפרדה בין מעלה החמישה לקטנה, המערה מופתה ע"י צוות מלח"ם הממצאים שבה תועדו והיא נאטמה, תוואי הגדר הוזז כך שלא יגרום עוד נזק למערה, מערה זאת אמנם לא גדולה במיוחד אך הנטיפים שבה הם מהיפים ביותר שראיתי ולא רק נטיפים גם אלמוגי מערות פגודות ועוד, המיקום הבעייתי של המערה הוא הגורם לכך שלא כולם יוכלו להנות ממנה. התמונה הראשונה היא של מערה מאזור המחקר שלי וכרגע אין לי עוד תמונות שאני יכול לפרסם כאן כרגע (בקרוב יהיו), מטרת המחקר שלי היא למצא את הסיבה לאנומליית איילון שהיא: המלחה נקודתית של מי התהום באקוויפר ירקון תנינים שהתגלתה לראשונה בקידוח איילון 1 ואח"כ גם בכפר אורייה, בראש העין ובנגבה. מליחות המים באקוויפר ירקון תנינים אפסית למעט נקודות אלו בהן ריכוז הכלורידים מגיע ל 550 מ"ג כלור לליטר ובין השאר במים אלה מופיע גז סולפיד (H2S). כל מי שעסק באנומלית איילון עד כה הציע שמקור המליחות בשכבות דרכן חיחלו מים מטאורים אל מי התהום. המנחים שלי מצאו שהאנומליה באה לידי ביטוי גם בטמפרטורת המים ובנוסף באזור איילון ישנה אנומליה קרסטית שבאה לידי ביטוי במערות שנוצרו תו"כ זרימת מים מלמטה כלפי מעלה, במערה שבתמונה אפשר לראות שהמערה מקושרת הידרולוגית ללמטה ולא ללמעלה, כך נולד הרעיון שמדובר במי תהום עמוקים, חמים, מלוחים ועשירים בסולפיד שעולים מהעומק ומתערבבים עם מי התהום הרדודים, הסולפיד נוצר במי תהום עמוקים בתנאים מחזרים (חוסר חמצן) בעקבות תהליכים בקטריאלים של חיזור סולפאט (SO4) שמשתמשים בחמצן של הסולפאט ע"מ לפרק חומר אורגני, כאשר מי התהום העמוקים עם הסולפאט פוגשים מי תהום רדודים עשירים בחמצן הסולפיד מתחמצן והופך לחומצה גופרתית (H2SO4) וכך נוצרות המערות, ומצאו מערכות כאלה במקומות שונים בעולם וכעת יש לי הזדמנות להראות שזה קיים גם בארץ, במערות אלה יש מגוון מינרלים מרתקים שנוצרו בעקבות תגובה של חומצה גופרתית עם הסלע המקומי עוד תמונות בקרוב