משעמם פה בזמן האחרון

בוקסה

New member
משעמם פה בזמן האחרון

אז הנה כמה תמונות לשיפור האוירה

ובפוסטוניה כבר היית ../images/Emo8.gif?

מערות יפות מאוד. לא חלילה שחסר בארץ.אך סדר גודל שונה.

יפה מאד!!!../images/Emo13.gif

איפה המערות? ומה אתה מוצא שם?

באמת מעניין

נשמח לשמוע קצת מה המחקר ומאיפה התמונות... יאללה, קשקש
ונראה לי שבקרוב יתחילו להגיע נבחני קיץ 2006 ואז ממש לא ישעמם. כל עזרה תתקבל בברכה.

בוקסה

New member
הסברים

נתחיל מהמערה האחרונה שנמצאת מתחת למבצר הורקניה והיא חצובה בידי אדם, לא ברור לי לאיזו תכלית, הייתה שם חפירה ארכיאולוגית שנפסקה באמצע, אני מאמין שהיא נחפרה לצורך השגת מים ממי תהום או באגירת מים. מערת הנטיפים שבתמונות נחשפה במהלך עבודות ההקמה של גדר ההפרדה בין מעלה החמישה לקטנה, המערה מופתה ע"י צוות מלח"ם הממצאים שבה תועדו והיא נאטמה, תוואי הגדר הוזז כך שלא יגרום עוד נזק למערה, מערה זאת אמנם לא גדולה במיוחד אך הנטיפים שבה הם מהיפים ביותר שראיתי ולא רק נטיפים גם אלמוגי מערות פגודות ועוד, המיקום הבעייתי של המערה הוא הגורם לכך שלא כולם יוכלו להנות ממנה. התמונה הראשונה היא של מערה מאזור המחקר שלי וכרגע אין לי עוד תמונות שאני יכול לפרסם כאן כרגע (בקרוב יהיו), מטרת המחקר שלי היא למצא את הסיבה לאנומליית איילון שהיא: המלחה נקודתית של מי התהום באקוויפר ירקון תנינים שהתגלתה לראשונה בקידוח איילון 1 ואח"כ גם בכפר אורייה, בראש העין ובנגבה. מליחות המים באקוויפר ירקון תנינים אפסית למעט נקודות אלו בהן ריכוז הכלורידים מגיע ל 550 מ"ג כלור לליטר ובין השאר במים אלה מופיע גז סולפיד (H2S). כל מי שעסק באנומלית איילון עד כה הציע שמקור המליחות בשכבות דרכן חיחלו מים מטאורים אל מי התהום. המנחים שלי מצאו שהאנומליה באה לידי ביטוי גם בטמפרטורת המים ובנוסף באזור איילון ישנה אנומליה קרסטית שבאה לידי ביטוי במערות שנוצרו תו"כ זרימת מים מלמטה כלפי מעלה, במערה שבתמונה אפשר לראות שהמערה מקושרת הידרולוגית ללמטה ולא ללמעלה, כך נולד הרעיון שמדובר במי תהום עמוקים, חמים, מלוחים ועשירים בסולפיד שעולים מהעומק ומתערבבים עם מי התהום הרדודים, הסולפיד נוצר במי תהום עמוקים בתנאים מחזרים (חוסר חמצן) בעקבות תהליכים בקטריאלים של חיזור סולפאט (SO4) שמשתמשים בחמצן של הסולפאט ע"מ לפרק חומר אורגני, כאשר מי התהום העמוקים עם הסולפאט פוגשים מי תהום רדודים עשירים בחמצן הסולפיד מתחמצן והופך לחומצה גופרתית (H2SO4) וכך נוצרות המערות, ומצאו מערכות כאלה במקומות שונים בעולם וכעת יש לי הזדמנות להראות שזה קיים גם בארץ, במערות אלה יש מגוון מינרלים מרתקים שנוצרו בעקבות תגובה של חומצה גופרתית עם הסלע המקומי עוד תמונות בקרוב

נעשה מחקר

שדומה למחקר שלך אבל הוא בדק נקודתית המלחה של מים תהום באקויפר החוף באזור באר טוביה, המסקנה שהעלתה מהמחקר שלך הועלתה גם במחקר זה, אך המנחים של אותו חוקר אמרו שההמלחה באזור המחקר היא כנראה לא כתוצאה מחדירת מלחים מעומק הקרקע אלה חדירת מלחים מבתי המטבחיים הרבים שנמצאים באזור ומשתמשים מכמויות מלח גדולת לשם הכשרת הבשר וכול זה נשתף לקרקע, אז שאלתי היא האם בדקתה גם אפשרות כאזאת שישנה איזושהיא חדירה של מים מבחוץ דרף אקויפר דולף לתוך אקויפר ירקון תנינים

בוקסה

New member
ההצעות הקודמות

לכל תמלחת אם היא נוצרה בתהליכים טבעיים או בהתערבות אדם יש סמנים כימיים שיכולים להסגיר את המקור כמו ההמלחה שאתה כותב עליה שצריכה להתבטא בעלייה בריכוז הנתרן והכלור במים ללא שינוי בריכוזי היונים האחרים, יתכן שמצאו שם גם תוצרי לוואי אחרים שמקורם בתעשיית עופות. במקרה של אנומליית איילון הציעו שמדובר בהמלחה של מי גשם שחילחלו דרך הסלעים הביטומנים שבחבורת הר הצופים, שמעל אקוויפר ירת"ן (אקוויפר ירת"ן זה האגף המערבי של חבורת יהודה) ואת הסולפיד הסבירו במעורבות של מי ביוב. אבל: 1. בדקתי את הנושא במכון לכימיה אורגאנית ולא סביר שמי ביוב יחזרו סולפאט לסולפיד. 2. את אנומליית איילון זיהו כבר בשנות ה 60 כאשר האזור היה הרבה פחות מיושב ולכן היה הרבה פחות סיכוי לזיהום. 3. במים אין סמנים נוספים למי ביוב כמו ניטראט או אמוניה. 4. בחלק מהמקומות בהם מופיעה אנומלית איילון חבורת יהודה חשופה על פני השטח ואין מעליה סלעים מחבורת הר הצופים. ההתאמה בין האנומליה לחום המים וגם המורפולוגיה היחודית של המערות באזור מרמזים על כך שמקור האנומליה בדליפת מי תהום עמוקים יותר ולא רדודים יותר. אני מנסה למצא קשר בין הכימיה של המים היום למינרלים שמופיעים במערות שחלקן נוצרו לפני אלפי שנים כאשר מפלס מי התהום היה גבוה ממה שהוא היום,

למעלה