משעמם
עם הטופו

ismeralda100

New member
משעמם ../images/Emo201.gif עם הטופו

היה מבצע לפני די הרבה זמן, חבילת טופו ב 1$. אז קניתי. אבל מה? עוד מעט מגיע התאריך האחרון לשיווק, ואני פשוט משועממת ממה שבד"כ אני מכינה עם טופו (-אורז מלא בסגנונות שונים, כנ"ל קינואה וכו'). חשבתי אולי משהו מוקפץ? הבעייה היא שאני ממש לא טובה בזה. מה עוד יש לי בבית? אז ככה: רצועות עוף ירקות (ותמיד אפשר לקנות עוד כמובן) חלב קוקוס המון תבלינים אולי איזה סוג של מאפה? אם יש למישהו רעיון מקורי עם טופו, אשמח לשמוע כל המלצה! תודה
 

Rebeccan

New member
איך היה בסרט "עגבניות ירוקות מטוגנות" ?

הסוד הוא ברוטב אם מכינים מרינדה טובה אפשר להקפיץ, אפשר לצלות על הגריל או על מנגל וכו' האפשרויות כמעט אינסופיות
 

ismeralda100

New member
ok - דווקא יש לי כמה בבית

כמה זמן להשרות את הטופו? 24 שעות? במקרר או לא? מה את ממליצה? המון תודה ואשמח גם למתכון מלא.
 

noa scotland

New member
נראה לי שעתיים-שלש יספיקו. לא חובה במקרר.

האם הטופו רך מאד או יחסית מוצק? אני מאד אוהבת צלי פטריות שלתוכו אני מוסיפה קוביות טופו, חביתה עם בצל ירוק (לא קצוץ, חתוך ל"מקטעים"), טופו ורוטב סויה מוקפץ עם שומשום ונבטים כמרכיב במרק (עם או בלי רצועות עוף כרעיים או מירכיים - לא חזה!) עם בצל ירוק, ג'ינג'ר, רצועות חסה ואפשר גם עם נבטים. ולא מסוגלת לחשוב כרגע על עוד אפשרויות (המוח נרדם לי)........
 

ismeralda100

New member
מוקפץ עם שומשום ונבטים

נשמע מצויין - את יכולה להסביר לי איך את עושה את זה בדיוק? ואיזה סוג איטריות לקנות? יש פה כל-כך הרבה סוגי נודלס.... ואני אף פעם לא יודעת מה הכי מתאים. בכל-אופן התשובה היא מוצק. קניתי את ה FIRM כי בפעם הקודמת קניתי את הפחות קשיח ונורא התפורר לי... המון
!
 

noa scotland

New member
מצטערת שלא עניתי עד עכשיו

לא התכוונתי בהכרח למוקפץ עם נודלס, אבל בהחלט אפשר להוסיף אותם - או לא, לפי החשק ולפי מה שיש במזווה. אין לי מתכון מסודר. אני חותכת ירקות לרצועות (בצל, בצל ירוק, גבעולי סלרי, גזר, פלפלים צבעוניים, ברוקולי מופרד לפרחים קטנים), מוסיפה נבטים, אפשר גם שעועית ירוקה או אפונה (sugar snap peas/mange tout), מרתיחה בווק מעט שמן חם, מוסיפה לשמן שום וגי'נג'ר קצוצים ושבבי צ'ילי, מוסיפה ומקפיצה את הירקות (עם או בלי נודלס), מוסיפה את הטופו ומתבלת ברוטב סויה, או ברוטב צ'ילי מתוק, או בדבש/רוטב רימונים/רוטב מייפל וקצת חומץ, מוסיפה סוכר, אבקת ג'ינג'ר וצ'ילי (אם לא שמתי מלכתחילה בשמן). אפשר להוסיץ גם כוסברה קצוצה, או פטרוזיליה. כשמוכן - מזלפת מעט שמן שומשום מלמעלה ומפזרת שומשום שקליתי במחבת יבשה. זהו - יותר מהר להכין מאשר להקליד....
לגבי נודלס אני לא יודעת, יש לי עדיין כמה שקיות מהמזווה הקודם (מסקוטלנד) ואין לי מושג מה המבחר בארץ.
 

noa scotland

New member
אוף, טעויות....

מרתיחה שמן - המילה "חם" מיותרת. מוסיפה סוכר - הכוונה "מלח". זהו, נדמה לי.
 

ismeralda100

New member
זה בסדר - +המלצה: "ברוקוליני"

עשיתי ויצא נחמד אגב - "ברוקוליני" יש לכם שם? הוספתי את זה למוקפץ. נחמד מאוד דומה לברוקולי רגיל אם כי הטעם הזכיר לי קצת.... כרוב ניצנים
 

המרחפת

New member
הכלאה בין אספרגוס וברוקולי? בארץ נקרא

נגמר לי המקום בכותרת.... בארץ נקרא ברוקומיני.
 

ismeralda100

New member
כן. באמת הטעם שלו הזכיר לי קצת

אספרגוס (שאגב זול פה מאוד יחסית. ככה זה במקומות קרים: אספרגוס ופירות יער בשפע, ועגבניה בהמון
)
 

taliF454

New member
טופו מוקפץ- אצלנו מחבבים שני מתכונים

אחד של אהרוני עם פטריות,בצל ירוק, ורוטב שמורכב מרוטב סויה ,שום,שמן שומשום ויין לבן (אפשר גם בלי הפטריות) השני של טליה מוואי נט שמתובל ברוטב סויה,יין לבן,מים,שום חרדל ודבש-תיכף מחפשת לך... הדבר הכי טעים שטעמתי מטופו-קציצות שהביא פעם גיל חובב במדור שלו,עם שומשום גזר ובצל
 

taliF454

New member
טופו מוקפץ לפי השף אהרוני

*אחד המתכונים שלו שדוקא כן מצליחים לי
מנסיון-טעים גם בלי הפטריות... יוצאת מזה כמות לא קטנה ואף אחד לא אוכל פה טופו חוץ ממני,אז מה שנשאר אני שמה במקרר בקופסה ואוכלת למחרת כמו שזה,בלי לחמם... 8 פטריות פרוסות 250 גר' טופו קשה חתוך לקוביות קטנות 6 בצלים ירוקים פרוסים אלכסונית לחתיכות גדולות (לא קצוצים דק,למרות שאני שומרת חלק מהחלק הירוק לשים לקישוט בסוף קצוץ דק) כמה שיני שום פרוסות חתיכה קטנה של שורש זנגביל (לא חובה אם לא אוהבים את התבלין הזה) גם כאן לא רצוי לגרר לא ולקצוץ דק כי זה נשרף מהר לרוטב- 2 כפות רוטב סויה 2 כפות יין לבן 4 כפות מים 1 כפית שמן שומשום כהה אופן ההכנה: מטגנים את קוביות הטופו להזהבה שמים בצלחת מרופדת במגבת נייר לספיגת שמן עודף מחממים 2-3 כפות שמן בווק,מוסיפים שום,בצל ירוק וזנגביל-אם רוצים אחרי שהתערובת בווק מתחילה להריח מוסיפים טופו ופטריות מקפיציםעד שהפטריות מקבלות צבע חרוך ומוסיפים רוטב נותנים להכל להתבשל כמה דקות הרוטב צריך להספג היטב במרכיבים וכאמור-זה מאד טעים אחרי לילה במקרר...
 

ismeralda100

New member
באמת??? קציצות מטופו?נשמע פשוט ../images/Emo3.gif

יש לך את המתכון?< המון תודה
 

taliF454

New member
הדף מהעיתון נמצא אצל אמא שלי,אבל מזיכרון-

במתכון יש טופו,גזר, בצל חי,בצל מטוגן,ביצה (לצערי) וחופן בזיליקום (שלא היה לטעמי אז לא שמתי) מערבבים הכל לעיסה אחידה,מכינים קציצות טובלים בביצה ואז בשומשום (כמו שעושים שניצל או קציצה בשרית) ניסינו להכין עם טופו רך כדי לחסוך את השימוש בביצה אבל הקציצות התפוררו בטיגון... (אם למישהו יש רעיון במה להחליף את הביצה שלא יתפורר וגם לא ייתן טעם דומיננטי-שמחה לשמוע רעיונות!)
 

שרי 55510

New member
טופו ,משהו זריז וטעים,,

שניצל טופו:
לפרוס את גוש הטופו לפרוסות עבות ,(בעובי של אצבע ,בערך. )
לטבול כול פרוסה בקמח, ב-ביצה בלולה עם תבלינים, מלח פלפל אבקת שום ,וכו',
ולאחר שטובלים בבלילת הביצה ,לטבול בפירורי -לחם ,(או קמח מצה.)
לטגן במחבת עם שמן מחומם ,עד להזהבה יפה ,ולהפוך לצד השני,(שיהיה מטוגן ומוזהב.)
מתקבלים שניצלי - טופו חמימים וטעימים.
ועוד משהו:
אפשר לחתוך א פרוסות הטופו לקוביות בגודל של קרוטונים,ולטגן עד להזהבה קלה מכול הצדדים,ולהוסיף למרקים ,כמו מרק -אפונה או מרק -דלעת,מרק בטטה .
קוביות הטופו יוסיפו טעם מעודן למרק.
 
למעלה