משעמם

משעמם

טוב חצי שנה שאני צמחוני ורציתי לדעת אם ומתי כדאי לעשות בדיקת דם? לאיזה רופא לפנות אם לא למשפחה?ומה להגיד לו? בתודה מראש עמרי

Neta558

New member
מזל טוב! (צמחונות זה רק שלב...)

ממליצים לעשות בדיקת דם כל חצי שנה-שנה. אני מניחה שהכי פשוט יהיה לבדוק עם רופא המשפחה מה,מתי, איך, כמה, איפה, למה וכו´. להגיד לו-אני צמחוני כבר חצי שנה מטעמים מוסריים, אך מעונין לשמור גם על בריאות תקינה של גופי, התוכל לעזור לי? :)

רופא משפחה = רע!

תגש לקופת חולים, תגיד לרופא שאתה צמחוני ומעוניין לעשות בדיקת דם כללית והפנייה לתזונאי. אחרי בדיקות הדם גש לתזונאי, תזונאים יכולים לתת לך עצות טובות למדי לגבי ברזל, סידן, חלבונים ושאר דברים שכאלו... אך! אלא אם נתקלת בתזונאי ממש נדיר שהוא בעצמו טבעוני/צמחוני ולכן מבין בענייני בי-12 אל תקשיב לעצות שלו בנושא בי 12, פשוט אל!

lifegirl

New member
אלון, ילד שלי מוצלח...

חמוד שלי, אני לא יודעת על איזה רופא משפחה נפלת, אבל שלי פשוט מקסים. בגלל זה אני מסרבת עד היום לעבור לרופא המשפחה, ונשארת אצל רופא הילדים (ולעזאזל, אני תיכף בת 17...). כן, הרופא הנחמד שלי קורא מאמרים על טבעונות ועל תחליפי מזון מאז שנהיתי טבעונית... ! (וגם מעודד בהתלהבות את הפעילות הפוליטית שלי.. אבל מילא...). ובנוסף, אני לא יודעת על איזו דיאטנית נפלת, אבל שלי היתה נוראה. נטשתי אותה לאנחות בדיוק בשלב בו היא הזמינה את אמא (!) שלי לשיחה וצעקה על שתינו. או- בקיצור- באיזה קופת חולים אתה? אולי מישוה יוכל להמליץ (וגם לי.. אני במכבי..) לילה טוב. שני

למעלה