משער העמקים לציפורי

barnea1967

New member
משער העמקים לציפורי

שלום לכולם, אני ואבי (אחרי שני צינתורים, אבל מדווש כמו שד) חזרנו לפני כשעה מטיול מ-ד-ה-י-ם באזור טבעון ונחל ציפורי. התחלנו מקיבוץ יגור ורכבנו לכיוון שער העמקים. נכנסנו לקיבוץ ובעזרת הכוונה של אחד התושבים הגענו לדרך הטמפלרים אשר עולה בוואדי יפיפה אל טבעון. מטבעון בנסיעה על הכביש ירדנו לכיוון אלוני אבא(ירידה מדהימה על הכביש). אחרי הפנייה לאלוני אבא ולפני בית לחם הגלילית פנינו מהכביש לשטח ועצרנו למנוחה. לצד הדרך השתרע שדה יפיפה, בסופו השתרעו בתיה היפים של המושבה בית לחם הגלילית (מומלץ לצם עם עומק חדות) וממש הרגשנו כאילו אנחנו מטיילים בחו"ל. שלפנו חטיף אנרג'י לכל אחד ונהנו מהנוף וממזג האויר הנהדר. המשכנו בדרך עפר לכיוון הכפר חלף טבאש, כפר נחמד של בדואים, שם עצרנו למילוי מים וזכינו לאירוח קטן בצל. משם על הכביש דרך כעבייה הדרומית ירדנו לציפורי. משם המשכנו למעיין הסוסים(שם פרטי אם לא מוכר לכם). במעיין הסוסים התרחצנו בכיף, שתינו קפה, פגשנו אופנוענים, ג'יפאים, עוד זוג נחמד על אופניים (שהגיעו מבאר שבע, כמובן שלא ברכיבה) וחברה צעירים שהיו באמצע טיול חוצה ישראל. מהמעיין חצינו פעמיים את הנחל(לא תמיד בהצלחה - יש ממש זרימה טובה שם) והגענו לטחנת הקמח. עוד עצירונת קטנה להנות מהנוף ומהמקום ומשם לחוולד וחזרה לאורך הכביש בדרך עפר כמובן, עד לכביש שנכנס לתוך איבטין. המשכנו לכפר חסידים ומשם ליגור. לסיכום, היה אחלה טיול אני ממליץ עליו בחום ואל תשכחו להביא מצלמות! (כמו אבא שלי - משוגע לצילום שהפעם התעצל לקחת את המצלמה והצטער כל הטיול).

איתי נ

New member
התפרסם פעם טיול דומה

מאת אלי סט בעיתון "אופניים". לפני שנתיים בערך. יופי של מסלול ומתאים היטב לעונה, לפני שהרבה שבילים באזור מתכסים בבוץ. ד"א. השם הרשמי של "בריכת הסוסים" הוא "עין יבקע".

liorca

New member
מקום לרכב על הכביש ...

בין טבעון לאלוני אבא..יש שתי אפשרויות: האחת לרדל לואדי שבין רמת טבעון לבוסמת (פונים ימינה אחרי ה"הפארק" בכניסה לבוסמת.גיסה מקוצרת שמובילה לציפורי בין טחנת הנזירים למעיין הסוסים. אפשרות שניה: לחצות את בוסמת טבעון עד לחטיבת הבניים ושם לפנות ימינה ליד מגרש הכדורגל. אפשרות זו מובילה לאותו שביל שמגיע מכיוון בית לחם ואלוני אבא. בנוסף פעם הבאה במקום לחצת את הנחל סע דרך אמת המיים הממוקמת צפונית לנחל.(הכרתי אותה באדיבותו של שחר שטייף "בעל הבית של הנחל").

למעלה