משפחה או שמא משפחתיות

• פותח הנושא rolan
  • פורסם בתאריך

rolan

New member
משפחה או שמא משפחתיות

בעקבות שאלתה של נעומיק החלטתי להתעמק קצת יותר במושג "משפחה". במילון אבן שושן מצאתי הגדרה למשפחה - בית אב, שם שולל להורים ולבניהם ונכדיהם וכו' ובהיקף רחב יותר - גם לקורביהם. בנוסף, קיים מושג למשפחתיות - אינטימיות, פמיליאריות, קרבת לבבות. אם כך, על פי המילון, בפירוש היבש שלו אנחנו לא "משפחה" כל עוד איננו נשואים, אנחנו אכן מקיימים משפחתיות לשמה, שוב זאת על פי הפירושים הנ"ל. אמנם המושג "ידוע/ה בציבור" מתקיים בחוק לאחר שלושה חודשי מגורים משותפים. אולם או בנוסף, אני חושבת שלילדים חשובים הטכסים, הסמלים, לכן לדעתי יש לקיים מן טכס בו הילדים יפנימו את הקשר באופן כזה שקושר את בן הזוג למשפחה. הטכס הזה יעזור לילדים לקשור את המשפחתיות בה הם חיים למשפחה כהגדרתה. אפשר להתחבר, אפשר גם לא.

אפילו כאן יש לנו בעיות

עם ההגדרה המשפחתית. לגבי חשיבות הטקס לילדים. לפני כ -12 שנים הכרתי את התור,בניי היו בני 10 ו- 8 בערך. לא חשבנו להנשא ,רצינו להנות מכל רגע מבלי שחתונה תהיה חלק מהקשר. אחרי שנתיים בערך החלטנו להכנס להריון...במהלך ההריון אמר לי הגדול: אמא אני מעדיף שתתחתני,שאלתי מדוע? והוא ענה,לא נעים מהחברה....הוסיף ואמר שהוא מרגיש לא נוח שאני בהריון מתקדם ואני לא נשואה..... בחודש שבעי להריוני הרמנו חופה בביתנו המשותף לתפארת המשפחה ולהרגשתם הנוחה של הילדים בחברה.

blonda3

New member
מעניין...../images/Emo66.gif

אז המילון תומך בהרגשתי....שמשפחתיות זה ענין של הרגשה? תחושת הקירבה? אצלי-הבת הקטנה נולדה אל מחוץ למסגרת הנישואין. לבת הגדולה שלי היתה קצת בעיה עם המצב שהיה באמת לא הכי נוח מבחינה מסגרתית, אבל אני הסברתי את המצב והיא קיבלה. הבן לא הראה שום אי נוחות מצידו. לימים ראיתי שהקשר שלי ושל האבא לא מסתדר כפי שציפיתי והחלטתי שלא נהיה ביחד ולא נמסד את הקשר בינינו.אני לא אחיה את חיי לפי "מה יגידו השכנים" הילדה נולדה כשהייתי גרושה,(אז אין בעיה מבחינה הלכתית) והיות ואני משדרת בטחון מלא במצב אז כך גם הסביבה מקבלת אותנו. ילדים זה שמחה
(במיוחד כשהם ישנים
)

rolan

New member
משפחתיות לשמה../images/Emo70.gif

היום חגגנו בביתנו, ברוב עם ומשפחה, את יום הולדתה ה 85 של אמו של אוהי. הגיעו אחיו של אוהי, דוד ובניו ונכדים לרוב. אתמול אמרתי לאוהי שאני מרגישה לא כל כך בנוח שרק "אתמול" נכנסתי למשפחה וכבר אני יוזמת ומארחת כאן את כולם ליום הולדתה של אימו. אוהי ביטל דברי, כאילו כלום. כולם הגיעו לכאן, שמחו, זללו, התרגשנו ונהנו מאוד. גם הילדים שלנו - בנותיו של אוהי ושלי חברו והשתתפו באירוע כיתר הבאים. דודו של אוהי עובד על "עץ המשפחה" כבר למעלה מ 4 שנים, ניגש אלי וביקש את פרטי כדי להוסיפם לעץ - מוזר... לי זה היה מביך משהו, אולם לו זה היה אך טבעי להכניס אותי לרשימה. אוהי ואני לא נשואים כדת וכדין אולם - אנחנו מקיימים משפחתיות.

מזל טוב לאמא של אוהי../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

בכלל לא מפתיע אותי שכבר הכניסו אותך לעץ המשפחתי....

blonda3

New member
בהחלט משפחתיות ונשמע שיש גם../images/Emo23.gif

המון אהבה....אז אולי הם התאהבו בך ממבט ראשון? לגבי יום ההולדת רק רציתי ליידע אתכם שהבחור שאיתו ערכתי את הסרט לבר מצווה הראה לי עבודות שהוא עושה ובין השאר גם סרטים לארועים מהסוג הזה, ימי הולדת מאוחרים, ימי חתונה וכו'-אני מאד אהבתי את מה שהוא עושה והבטחתי לו שאמליץ עליו....אז למי שירצה הטלפון אצלי.זה פשוט מאד מרגש ומוסיף הרבה לארוע כזה. לרולן ואוהי-הרבה מזל טוב ושיהיו עוד הרבה ארועים משמחים במשפחתיכם .....

rolan

New member
../images/Emo51.gif על הברכות

ועוד משהו.... שבלולית, לא ממש התחברה לאירוע היום, עשתה לי קצת מצב רוח לא נעים בטלפון. מאוחר יותר הם הגיעו (היא והחבר שלה) וניסו, באמת ניסו להתחבר, רק שלא ממש הרגישו, אך כיבדו אותנו בנוכחותם. דבר אחד אני יודעת, היא הבינה וגם אמרה שהיא יודעת שזה גם הבית של אוהי!!! וואוווו, הלב קפץ לי משמחה למרות כל שאר הדברים שאמרה. זה חלק מתהליך, בו היא מפנימה את כניסתו של אוהי לחיינו ולבית שעד לפני שנה היה רק שלהן ושלי.

blonda3

New member
כל הכבוד לשבלולית

שלמרות הכל כן הגיעו ... אל תשכחי שזה גיל שארועים כאלו קצת מביכים עבורם.... אבל עצם העובדה שהם באו מראה המון לדעתי. שאתם בכיוון הנכון.

רק אישה

New member
אז אני כנראה זאת

שלא מתחברת
ברמת ההיגיון אני לא מבינה את הקשר בין הגדרת המשפחה לפי אבן שושן" בית אב, שם שולל להורים ולבניהם ונכדיהם " לבין משפט "אנחנו לא "משפחה" כל עוד איננו נשואים"... ההגדרה (לפחות לפי איך שהיא מופיעה כאן) לא מתייחסת לטקס. גם ההגדרה של המילון צורמת לי משהו. אז זוג שאין לו ילדים הוא לא משפחה?? אם לזוג יש ילדים- הם משפחה?? רק הרהור על המשמעות המילולית ודיוקים מילוליים. אישית אני טוענת שמשפחה לא מחייבת קשר דם או דת.

yaeli4

New member
רולן ואוהי החמודים, אין ספק

שאתם משפחה. אחלה משפחה. ההגדרות של אבן שושן כל כך לא מעניינות אותי לצורך העניין. משפחה זה מה שבלב. משפחה זו אהבה, משפחה זה נתינה, משפחה זה מחויבות עד אין קץ ומכאן, שאין ספק שאתם משפחה. מה שכן, נכון, ילדים אוהבים הגדרות ומסגרות. אוהבים לדעת את הקשר באופן מדויק ולכן צריך להיות מאוד עדינים עם ההסברים, אבל בעיקרון של הדבר, אין משהו יותר משפחתי מהאירוע שעבר עליכם אתמול. ועל כך תבורכו. וזה ששבלולית לא התחברה כל כך, זה לא נורא. וזה טבעי וזה לא צריך לחרב שום מצברוח, העיקר שבנימוס ובכבוד היא כיבדה אתכם בנוכחותה וזה יפה מאוד מצידה. יש ילדים שלא היו יוצאים מהחדר... שיהיה לכם שנים רבות של אושר עד אין קץ,

blonda3

New member
לרק אשה....

זוג שאין לו ילדים הם רק זוג.... אבל הם יכולים להחליט שהם המשפחה אחד של השני כמו במשפחה חד הורית-הורה וילד הם שניים והם יכולים להיות משפחה..... וזוג שלכל אחד יש ילדים מבן זוג אחר והם מתחברים-גם יכולים להיות משפחה.... זאת החלטה שלהם...ולגבי ההרגשה- כל אחד מרגיש אחרת.... ולדעתי זה גם ענין של זמן.....

*יערית

New member
משפחה../images/Emo49.gif

אוהי ורולן
שמחה שעבר לכם שבת ניפלאה בקרב המשפחה המורכבת שלכם
עד 120 לאמא והרבה הרבה בריאות , לגבי ההגדרה משפחה,לא יודעת אבל לי יש הגדרה משלי לגבי מהי משפחה.... כל מי שנמצא בחזקת רגש עמוק כלפיי ואני כלפיו הוא אחד מהמשפחה שלי,יש לי חברה כבר למעלה מ29 שנים היא יותר מאחות לי ואני לה, יש בני משפחה שלא חשים רגש כלפי הקרובים להם מקשר דם ובכל זאת ניקראים משפחה..לצערי הם משפחה ע"פי אבן שושן.....אבל לא ע"פי הקריטריונים שלי. שיהייה רק בשמחות

למעלה