גם אני מכירה משפחה שזקוקה לטלויזיה. נכון, זה לא אוכל או בגדים. אבל גם זה דבר שמשפר את איכות החיים כשהוא נמצא. אם יש לך דבר שנראה לך צורם, פשוט תחשבי על עצמך עם המשפחה (כלומר הילדים) יושבים בבית בחופש הגדול או סתם בערב ביחד ללא טלויזיה בכלל (ואל תגידי לי שיש אנשים שזו דרך החיים שלהם, זה לא רלוונטי). אף אחד לא ביקש תרומה של טלויזיה פלסמה 49 אינץ' חדשה. די כבר עם הביקורת הזו. את חושבת שזה לא ראוי, אל תתני ותדלגי על ההודעה הזו.
את הטלויזיה שלי. יש לנו טלויזיה של חיברנו לחשמל כבר 6 שנים מסיבות חינוכיות עקרוניות, ככה שקל לי "לדמיין את עצמי עם המשפחה בלעדיה", וכן, כתורמת זכותי גם להחזיק בעיקרון שעל פיו אני מוכנה כן לתרום למטרות מסוימות ולא לאחרות. אבל את יודעת מה, הוצאת לי את החשק להתקרב לפורום הזה בכלל...אז אם אלו האנשים ממש תודה, אבל לא תודה. ואגב, אני עובדת המון עם תורמים ויודעת שתורמים שואלים שאלות שבבסיסן העקרונות חינוכיים והחברתיים המנחים של התורם הקובעים בסופו של דבר למי הוא מוכן או לא מוכן לתרום. ממש לא הבנתי את ההתנפלות שלך, אבל לא צריך, בהצלחה ושבת שלום.
חבל שאת מנסה לחנך אנשים על גבי הפורום. אני לא "מתנפלת" על אף אחד, וזו הפעם הראשונה שאני מעירה למישהו כי בד"כ כשמשהו לא מוצא חן בעיני אני פשוט עוברת הלאה. את לא מצפה שיפרשו בפנייך את כל מצוקות העולם עד התחתונים. אותי לימדו שכאשר מישהו מושיט יד עוזרים לו, גם אם הוא לא באמת נזקק. מה לעשות, חינוך שכזה... וככה זה כאן בפורום, לא מחנכים ולא שופטים. אם יש לך רצון לתת, תתני. יש לך שאלות, תפני במסר - לא הכול חייב להיות גלוי בפני כולם.
מצטערת אם פגעתי בך. כנראה אנחנו חושבות שונה, זה לא מרצון לפגוע
נכנסתי אתמול לפורום ומיד התנדבתי במסר לתרום משהו ולא על גבי האתר, אני לא מבינה מה פסול בעקרונות ומאמינה בנתינה מושכלת, מה הבעיה שזה יהיה גלוי? מה כל כך נורא בלספר שאני יכולה לדמיין בקלות חיים למשפחה ללא טלויזיה? מה כל כך נורא בלומר שלקשיש /חולה/מרותק למיטה נראה לי רלוונטי לתת ע"פ עקרונותי ולמשפחה לא? זה כן בסדר לפרסם פה מקומות שתורמים ע"פ קריטריונים ולא בסדר כתורמת פרטית? זה לא עושה אותי פחות תורמת, רק יותר חושבת, וכמה שיותר אנשים חושבים יותר טוב, לא? קצת כמו, שתמיד אעדיף לחבר אנשים ל"פעמונים" מאשר למלווה או תורם חד פעמי, נראה לי שמאחורי האידיאולוגיה יש רצון לעזור. אין רע באידיאולוגיה.
כאן בתרומה,,,וראי מה נעשה עם זה?? אם ברצונך לתרום בשמחה,,זכותך לדעת גם למי,ועד כמה זקוקים, ואגב,ארגון פעמונים לא מלווה כספים,אם התכוונת לזה. שבת שלום,,שוב.
גם כשתורמים וזו דעתי,ובמיוחד טלויזיה ,כל אחד רואה את זה ממבט עינו,כלומר, היו כאלה שכתבו לי גם ש"בעיניהם" טלויזיה זה לא חינוכי בחדר לדוגמא.. ואני לא באה לחנך כאן אף אחד ולא מעוניינת בהרצאות משלהם, טלויזיה זה דבר חשוב בבית,לא משמש כבייבי סיטר וכאלה,אך,יש תוכניות שבני הבכור צופה בהם וגם הקטנצי'ק ויש לפעמים שרק מוזיקה שקטה בוקעת והם משחקים, בקיצור,,לתרום באהבה====בלי תנאים למי ולמה. אילנה
כאן בפורום?? לפעמים יש פה תגובות שאני נמנעת מלהגיב אבל זה גובל בחוסר רגישות, למה כל אחד לא יכול להתעסק בעינינו שלו ??? ולחשוב על ילדים בחופש ובכלל בלי טלויזיה,,ממש כואב הלב, פה בשכונה שלי יש ויש,,ויש כאלה שלא יודעים מה זה כבלים,, זה פורום של נתינה מהלב == ללא תנאים!!
הפורום אינו פונה אך ורק למשפחות נזקקות, ואינו מתבסס על תרומות, אלא על העברה הלאה של דברים שלא צריכים. זה הכל. אני לא חושבת שקיים האדם שחייו עומדים על קוצה של טלויזיה, בזה את צודקת, אבל כל אדם יכול לבוא לפה ולבקש טלויזיה, או DVD, או מצלמת וידאו או מחשב לפטופ קומפלט עם מדפסת... רוצים נותנים, לא רוצים לא נותנים. טלויזיה היא מותרות? ביחס לאוכל וביגוד - כן, ביחס לשאר הדברים - ממש לא. מקווה שהבהרתי (ברוח טובה, ובלי טיפת כעס), בכדי שנדע על מה מדובר פה. את מהות הפורום אפשר גם לקרוא בהודעת המנהלת - קישור למעלה. שיהיה סופ"ש נעים.
זה דבר בסיסי שאמור להיות בכל בית (שרוצה את זה כמובן). הכי חשוב זה שזה לא יבוא על חשבון מזון וביגוד וחינוך. לכן מי שאינו זקוק לטלויזיה הישנה תורם אותה ולא תורם מזון ולכן טלויזיה לא באה (במקרים כאלה) על חשבון אוכל. מה בא על חשבון אוכל ? סיגריות,סיגריות וסיגריות. הכסף (הרב) על סיגריות בא ישירות מתקציב המזון (וחלקו נלקח מתוך קצבת הילדים עצמה). פרט לנזק הבריאותי שהמעשנים גורמים לעצמם ולסביבבתם (ילדיהם.הדבר החשוב ביותר בעולם),העישון שורף כסף אדיר. בסכום של חפיסת סיגריות ליום (20 סיגריות) ניתן לצאת לחופשה משפחתית באילת או בתורכיה , ניתן לשלם ביטוח רכב חובה פלוס מקיף פלוס טסט לשנה שלמה וכמובן אפשר לאכול עוף כל יום. טלויזיה זה לא מותרות. ומה שנכון נכון. כל אחד רשאי לבחור למי לתת. כאן עובדת שיטת ה"מיחזור". במקום לזרוק ולזהם את כדור הארץ ניתן לעשות ברוב המוצרים שימוש חוזר. ואם יש מיותר ואם יש מישהו שרוצה (רוצה,לא צריך) , אז למה לא להעביר? מזון וביגוד זה חרום . טלויזיה : יש ,יש ,אין,אין. יום טוב לכולכם ותמשיכו בנתינה. נ.ב. מאחר שאני אשדודי וקצת מרוחק מרובכם (שינועים) החלטתי ללכת למחלקת הרווחה בעיר ולהתנדב שם.איך שקפצו על המציאה. אמשיך להציע לעזור גם כאן (ובפורום השכן) ואתם יכולים להמשיך לבקש עזרה באשדוד ובסביבה. תמיר.