משפחה חדשה בנתניה

• פותח הנושא jole
  • פורסם בתאריך

jole

New member
משפחה חדשה בנתניה

דיברתי עם הסבתא, הבת נכנסת לניתוח ביום רביעי הבא והנכד מתגייס באותו היום. הסבתא עם כוחות מופלאים מחפשת עבודה בעיקר בטיפול אישי בקשישים או עבודה בבית אבות יש לה ניסיון בזה גם בארץ וגם בארה"ב. היא תשלח לי קורות חיים בימים הקרובים. לא רצתה כלום עבור עצמה או הבת שלה רק לארגן את הנכד לגיוס כי ממש אין להן מאיפה לקנות לו את הדברים הבסיסיים שהחייל צריך: גופיות, תחתונים, גרביים, כלי רחצה וגילוח, שמפו, דאודורנט ו...מכוון שהגיוס שלי כבר היסטוריה והבנים שלי קטנים אז הגיוס שלהם נראה לי כמו מדע בדיוני אז מי שיוכל לעזור בעוד רעיונות של מה חייל מתגייס צריך אודה לכם מאד. הזמן קצת לחוץ כי הגיוס ביום רביעי הבא (10/11/04) ואני צריכה להעביר אליה את הדברים לכל המאוחר יום קודם. תודה

יובל2

New member
יש לי לתת לו,,,

שמפו מברשת שיניים דאודורנט קצף גילוח אפטר שייב גרביים תחתונים (תלוי איזה מידה הוא) והכל חדש דנדש ומגבת רחצה גדולה (לא חדשה הייתה בשימוש פעמים בודדות) אם צריך תגידי לי ואני מארגנת לו חבילה.

jole

New member
אוי נהדרת את!! בטח המידות שלו-

חולצה L תחתון M גרביים 45

Springy

New member
jole - האם הוא יודע לאן הוא מתגייס?

אופי השירות משפיע במידה משמעותית על רשימת הציוד. אם יודעים ואם לא, אני אברר עם חברים שעדיין משרתים את המדינה ואחזור אלייך.

Springy

New member
רשימת ציוד צבאי ../images/Emo101.gif

אוקיי, אני לאחר שיחה עם חבר שהוא קצין קרבי, ועשינו את המיטב על מנת לארגן רשימת ציוד לטירונות. בעיקרון, יש הבדל בין טירונות רגילה לקרבית, ויש גם הבדל בין חייל שמשרת בעורף אבל בבסיס סגור לבין חייל שיוצא הביתה כל יום. אז שווה לבדוק איתו אם הוא יודע, זה יכול לחסוך קניות. הערה חשובה: להתרחק במידת האפשר מחנויות הציוד הצבאי למיניהן. הכל שם יקר יותר, והם דוחפים ציוד מיותר. קודם כל: תיק לציוד. לא כדאי לקנות אם הוא הולך לבסיס פתוח כי לא יהיה לו שימוש אח"כ, עדיף להשאיל. גודל התיק תלוי ביציאות הביתה – אני אישית יצאתי הביתה פעם בשבועיים – שלושה והסתדרתי עם תיק של 70 ליטר. הקרבי מוסר שעדיף תיק של 80 ליטר, כי לפעמים לא יוצאים הביתה המון זמן... מנעולים לציוד – קצר וארוך (הארוך טוב לתיק גב, אפשר לנעול איתו כמה רוכסנים יחד) (מקבלים בבקו"ם: מנעול מסכן שלכל מי שמתגייס איתך יש מפתח אליו) ביגוד והנעלה גופיות בצבע לבן או חאקי גרביים (שכחתי לשאול אותו, בזמני מותר היה שחור לבן ואפור. זמני לא היה כזה מזמן, זה בטח עוד בסדר.) תחתונים (עדיף בוקסר מטעמי שפשפת) מכנסי ספורט למד"סים נעלי ספורט בגדים לשינה כפכפים למקלחת לבעלי נעל כבדה: מדרסים – זה דווקא עדיף בחנות של ציוד צבאי ולא מדרס מוכן. לקנות אחרי שמקבלים! (מקבלים בבקו"ם גרביים (5 זוגות, 9 לקרביים), 3 תחתונים ו3 גופיות. כדאי להגיע עם גופיות ולבנים שיספיקו לפחות לשבועיים.) היגיינה תיק רחצה – לדעת שנינו עדיף תיק פלסטיק שלא יקרה לו כלום אם יירטב, ולא התיק הנפרס ה"אופנתי" והיקר רצח. סבון נוזלי שמפו (החבר טוען שבנים חופפים עם הסבון או מתקלחים עם השמפו. אטמתי את אוזניי...) משחת שיניים + קופסה (הקופסה לא חובה, אפשר שקית ניילון פשוטה) מברשת שיניים קצף גילוח תער מסרק או מברשת שיער אסלוניות (לא נעים להודות – כמעט ולא פגשתי חייל או חיילת שמשתמשים בזה. בואו נגיד שמפתחים שרירי ירכיים לא רעים בצבא). וזלין לשפתיים נייר טואלט – בטירונות ובבסיסי ההדרכה תמיד יש, בבסיסים הרגילים זה לא המצב. לטירונות מספיק 2-3 גלילים. דיאודורנט קיסמים לאוזניים (לא הבנתי למה, אבל הוא הדגיש) עזרה ראשונה: פלסטרים, אקמול, משחה נגד שפשפת, טלק, משחה נגד פטריות אם הוא קרבי: אקילן לחיטוי נעליים ורגליים (מקבלים: תיק רחצה קטן ומצ'וקמק, מברשת שיניים, ותיק שי מהאגודה למען החייל שיש בו ציוד היגיינה. אבל אי אפשר לסמוך על זה, קורה שאין.) שונות מצעים מגבות – 2 לגוף ו-2 לפנים משחת נעליים שחורה כפפות חד פעמיות לתורנויות מטבח טוש סימון בלתי מחיק לציוד מצית לשפצורים עט אולר שעון מעורר (מקבלים מגבת אחת (2 אם הוא לוחם)) לא חובה אבל כדאי: שק כביסה – אלא אם הוא ישרת בבסיס פתוח, ואז את תקופת הטירונות אפשר לעבור עם שקיות זבל כיסוי לדסקית תופסן לחיבור הכומתה לכותפת – אפשר עם סיכת ביטחון

jole

New member
תודה רבה רבה. אנא הכנסו לבדוק מה

מי מכם יכול לתרום לרשימה המפורטת הזו. הרבה תודה.

יובל2

New member
אוקי דוקי אז יש לו גם חבילת תחתונים

או שתיים אני לא זוכרת בדיוק כמה נשאר לי. וגרבים יש לי כמה זוגות לתת לו. אגב,,,את זה הוא גם מקבל בגיוס אבל תמיד טוב שיש עוד והרבה
מתי להכין קפה

יובל2

New member
ישששש הללויההההההה../images/Emo9.gif

לגבי הארון, אם תרצי אז רק תגידי לפני כדי שאפנה אותו

Springy

New member
תיק רחצה מתקפל של חיילים

אותר בארון שלי בבית הוריי בנתניה. זה דווקא הסוג שלא המלצתי עליו כי לוקח זמן עד שהוא מתייבש אם הוא נרטב, אבל הוא חדש לגמרי (השתמשתי בטירונות ועברתי לפלסטיק אחריה), ובצבע ירוק שיהלום גם גבר. יש מספר אופציות לאיסופו: אני נמצאת בבית הוריי מחר בלילה ועד יום שבת כולל. אם מישהו מנתניה יכול לאסוף, אחלה. מיום ראשון אני שבה לחיפה, יכולה לקחת איתי,ולתת לנירה שלפי מה שראיתי בפורום יש לה קשר לקו חיפה-נתניה, אבל זה קצת חלמאות... או שמישהו שיכול לאסוף יהיה בקשר עם הוריי במהלך השבוע הבא ויבוא לקחת? אני פשוט לא יכולה להתחייב לגבי הזמינות שלהם במהלך השבוע, אז הכי טוב אם אפשר לאסוף ממני בסופ"ש.

Springy

New member
ומשם יש קשר הרצליה-נתניה, לא?

אבל בכל מקרה, זו חלמאות מאחר והתיק בנתניה ואמור להגיע לנתניה. (Springy, שמגישה מחר הצעת מחקר ועושה ה-כ-ל חוץ מלעבוד עליה...)

jole

New member
תוכלי להיות איתי בקשר כשאת בדרך לחי

לחיפה ואולי אוכל לחבור איתך בדרך לקחת אותו? שולחת לך את הנייד שלי לכל מקרה

Springy

New member
האם הכוונה אליי?

אם כן - יש לי את הנייד שלך. אני נוסעת ברכבת של 06:30 בבוקר ביום א' מנתניה לחיפה, כך שאין לי איפה ומתי לפגוש אותך... אם המשפחה באזורי במקרה, אני חושבת שאני יכולה לשים את התיק בתיבת הדואר שלהם. אם זה לא באזור, אני בספק אם יהיה לי מתי ואיך להגיע - אין לי רכב ואני מאוד עמוסה בעבודה. האם אפשר לשלוח לי מסר עם כתובת המשפחה? אם זה באזור אשים להם את התיק בתיבה עוד מחר בלילה. אם לא - נראה איך ממשיכים מכאן...

joleיקירתי אז מה שכבר הועבר

אליך אמש, וחברה בעלת חנות בגדים מאזור המרכז מכינה לו (אמש הייתי שם עד מאוחר ואולם היא ליוותה חברה שגלו לה גידול סרטני והייתה לא מאופסת) בכל אופן בתחילת השבוע תוכן חבילה לחייל של 2 גופיות חמות 2 זוגות גרבים 2 תחתונים ואימונית , אדאג שהחבילה תגיע בדואר אליך. בנוסף אקנה היום עוד תחתוני בוקסר ואשלח אליך. פנינה

jole

New member
יקירתי קיבלתי את מול את הדברים

הרבה תודה. המכנסיים הארוכים עבור המשפחה ליד חדרה מדליקים ביותר רק שהם יהיו קטנים כי הנער אומנם בן 16 אך הוא לובש מידה 44 ומה ששלחת הוא מידה 16
לא נורא אין לי ספק שגם להן נמצא דורש. מבחינת הדברים לחייל אני חייבת לנסוע אליהם ביום שלישי לכל המאוחר אז תראי איך אפשר להעביר אלי הכי מהר שאפשר.

jole

New member
שלחתי לך מסר

בכל אופן אנסה למצוא משהו אצלי. לא הייתי רוצה להשאיר להם רק את התיק ומעדיפה להביא הכל ארוז ומוכן יפה לגיוס
בכל מקרה נהיה בקשר.

למעלה