ילד בן 21 לא צריך לפרנס הורה כשיר
הסיפור שאת מספרת מאד יוצא דופן וראוי להערכה. וגם מיוחד- כי לא תמיד לילד יש את היכולת הטכנית לעמוד בכזו משימה. במקרה של המשפחה הזו אני מעריכה שהקטע עם המסעדה היה כבר אבוד, והבת הגדולה, גם אם היתה יוצאת לעבוד, בטח עשתה את זה בשכר מינימום (ואולי כך מממנת לעצמה את הטיסה לח"ול..) אני אישית מאמינה שילד לא צריך לפרנס בתחילת דרכו את הוריו. מילא אם ההורים מבוגרים ולא מתפקדים כראוי או חולים מאד. אבל כשאדם צעיר בתחילת דרכו צריך לקחת אחריות ולפרנס את הוריו במקום לדאוג לעתידו הוא- הוא פוגע בעצם גם בעתיד שלו עצמו. אם נניח, ההורים הללו היו מעבירים את האחריות לבת והחובות של ה800 אלף שח היו מתחלקים גם עליה, היה יוצא שהיא מתחילה את החיים במינוס מטורף, איך אפשר עם כזה מינוס בכלל להתחיל לבנות חיים? האם גם היא היתה עוברת לגור אצל הורי האמא לכל החיים (או כמה שנים שיקח להם עד שיגמרו להחזיר כזה חוב ענק?) בניגוד לסיפור שלך אני מכירה משפחה שאצלם הבת נפצעה כשהיתה ילדה, וההורים שבשלב מסוים שידרגו את ביתם מבית יפה וגדול לבית פאר מוטרף השתמשו בכספי הפיצויים (!) של הבת... הבת, בגיל 20, עם הפציעה, פירנסה את עצמה בכוחות עצמה על כל המאמץ שעולה לאיש צעיר להחזיק את עצמו (מגורים+לימודים) בזמן שההורים גרו בדירת הפאר על חשבון הפיצויים שלה! הורים בריאים בגופם ובנפשם שיכולים לצאת לעבוד צריכים לפרנס את עצמם. אם יש להם חובות, או אם הם החליטו לקחת חופשה אינסופית- זו אחריות שלהם בלבד. אסור אסור אסור לגרום לילד לדפוק לעצמו את בניית התחלת החיים בגלל חוסר אחריות, מפונקות, עצלות של מישהו אחר. כי את יודעת מה- הילד הזה יהפוך להיות חסר בית, חסכנוות וביטחונות משלו- והנה דפקו לו את החיים. אז השכן שלך שהצליח להרים את ההורים- כל הכבוד לו! אבל רוב הילדים לא מקימים עסק בגיל 21, ולכן זה תכלס לדפוק לילד את החיים.