משפחה חורגת מה דעתכם ?

משפחה חורגת מה דעתכם ?

איזה דרמטיזציה......... אם זה לא היה אמיתי ועצוב זה היה מצחיק איך האנשים חיים ללא חשבון .

מוזר

כשאני חורגת אפילו קצת אני ישר מקבלת טלפון מהבנק, מחזירים לי צ'קים והוראות קבע, וחוסמים לי את הכרטיס אשראי. (גם לפני הרפורמה החדשה שאסור לעבור את המסגרת) אז איך יש אנשים שיכולים להיות במינוס 60,000 ש"ח ועוד כמה עשרות אלפים בכרטיס אשראי?! נראה לי תמוהה

מחשבות

New member
מאוד מאוד משונה. כנראה שיש כאן כמה עמים

וכמה בנקים. הבוס שלי אומר שהוא תמיד מקפיד להיות במינוס. זה המצב היחיד בו למנהל הבנק איכפת ממנו והוא מקפיד להתקשר ולשאול לשלומו.

אירוס2

New member
משפחה חורגת

לא אהבתי בתכנית אתמול את הטון של המאמן והביטויים המעליבים, אבל הוא בהחלט נתן להם ניעור . משהו תמוה- בפירוט הוצאות היה כתוב משכנתא אבל הוילה ברעות היתה מושכרת (לא ברור..). ממש עצוב שבגיל 50+ אנשים נאלצים לחזור לגור עם ההורים, מה שמוכיח שאסור להתפתות להרפתקאות כלכליות כמו פתיחת עסק, שאם נכשלים בו מדרדרים למטה את כל המשפחה ואפשר להישאר נטולי קורת גג. נקודת אור בתכנית הזאת- אפשר ללמוד ממנה המון איך להתנהל בעתיד ולהפיק לקחים ממקרים כאלה. עוד דבר- האנשים בתכנית מפסיקים לעשן בגלל הסיבה הכלכלית וטוב שכך.

goldy

New member
פתיחת עסק זו לא הרפתקאה

אים קודם לומדים את הנושא לעומק. הבעיה עים תוכניות טלוויזיה זה שאלה תוכניות טלוויזיה: קודם אנשים שם מתאימים לתוכנית, ובמיקרה של ערוץ מיסחרי הם קודם מוכרים פירסומות.

dify

New member
הם לא נשארו נטולי קורת גג בגלל העסק

אלא בגלל חוסר האחריות שלהם. איך יתכן ששנתיים שלמות אחרי שהם איבדו את הכסף בעסק הם המשיכו לחיות בוילה שהשכירות עליה היא 4600 שח? איך הם המשיכות להחזיק שתי מכוניות ומנקה? להוציא 35 אלף שח לחודש במשך שנתיים אחרי שהם ידעו כבר שהם נכשלו בעסק? הם נותרו ללא קורת גג, כי אחרי שהעסק נכשל הם לא רק לא יצאו לעבוד, אלא אפילו לא שקלו לצמצם בהוצאות שלהם ולהתחיל לחיות בהתאם להכנסות שלהם! יש להם מינוס של 800 אלף שח לא בגלל העסק שנכשל אלא בגלל שמדובר בשני בני זוג שיש להם יכולת לצאת לעבוד, ועם זאת שניהם ישבו במשך שנתיים תמימות בבית והמשיכו לבזבז בלי הגבלה. וכן, כשאדם לא לוקח אחריות ולא בודק ולא עוקב, באיזשהו שלב המציאות תשיג אותו. וזה מה שקרה להם. אז מילא זה שהם לא עשו השקעות בחוכמה, קורה, אבל לבחור להיות כל כך שאננים במשך שנתיים (לא חודש, חודשיים, קורה נניח שלוקח זמן להתאושש מההלם). איך לעזאזל שני שכירים שהרוויחו יחד 40 אלף שח הרשו לעצמם להפסיק לעבוד שניהם? ולא לעבוד שנתיים??? לא, זה לא קשור לעסק.... זה קשור לחוסר האחריות האישית שלהם....

goldy

New member
אני מוכן לנחש

כל פעם שהם היו צריכים כסף הם פשוט קיבלו הלוואה ממלווים שיש להם אלוהים (הבנק). מבחינתם היה מדובר ב"כסף חינם" כי הם *פשוט* קיבלו אותו וכל עוד פשוט קיבלו אותו בשביל מה ללכת לעבוד. צדקתי?

dify

New member
אין לי מושג

איך הם קיבלו כספים כל כך הרבה זמן בלי הגבלה. אפשר לראות את הפרק באתר רשת... אבל תכלס הם חיו שנתיים בלי שום הגבלה, עם הכנסה ממוצעת של 2500 שח לחודש (הם הכניסו פחות ממשפחת פועלים מירוחם! ועדיין הרגישו כאילו שהם מעמד בינוני+ ברור שמחזיק מנקה צמודה ווילה ושתי מכוניות חדישות... האבסורד הוא שהמנקה שלהם בטח הכניסה לחודש יותר כסף מהם... אבל להם לא היה נאה לרדת ברמת החיים...)

יש לי הרגשה

שלא רצו לריב עם הבנות לכן נתנו לחיים לזרום מעלהם...שימו לב לחינוך הלא טוב: הבת הגדולה בורחת לחו"ל.אני מבינה שקשה לה, היא חייבת לבנות את חייה... אבל שנה של עבודה כדי לעזור להורים, למה לא? הבת הקטנה היא לא תינוקת, למה היא לא מבינה? לי קרה הרבה פעמים להשאר בלי עבודה, אז לא נחתי יום אחד ועבדתי בכל דבר כולל נקיון ורחיצת זקנות.השכלה? שני תוארים.אז מה?

dify

New member
איך העובדה ששני הורים לא עובדים קשור לבנות?

ומה פתאום שבחורה בתחילת דרכה תפרנס שני הורים מתפקדים לגמרי שלא מזיזים את ישבן שלהם? אם היה מדובר בהורים חולים או באסון שקרה למשפחה מילא- אבל כשמדובר ב"ליידי" שלא מוכנה לעבוד ובגב שמרגיש כישלון וכל זה מצדיק שהם ימיכו להוציא 35 אלף לחודש בלי טיפת חשיבה קדימה, אין מצב שהבת היא זו שצריכה לפרנס אותם. ולהגיד שהם עשו את זה בשביל הבנות זה עדיין להגיד שהם ילדותיים, מי לעזאזל נכנס למינוס של 800 אלף שח שיקח לו כל החיים להחזיר "בשביל בנות?? איזה מין תירוץ זה? איפה האחריותההורית?

לא הסברתי את עצמי נכון

נכון ההורים הדהימו אותי בהתנהגותם. אני אומרת שכנראה כדי לא לריב, המשיכו ברמת חיים שלהם. אני פשוט רואה מצב אצל שכנים: האמא עבדה יפה עצמאית . האבא ניהל את העסק לא נכון ובזבז את הכסף.אז הבן אחרי הצבא לקח את ניהול החברה במקום האבא...בחור בן 21 ששיקם את המשפחה

dify

New member
ילד בן 21 לא צריך לפרנס הורה כשיר

הסיפור שאת מספרת מאד יוצא דופן וראוי להערכה. וגם מיוחד- כי לא תמיד לילד יש את היכולת הטכנית לעמוד בכזו משימה. במקרה של המשפחה הזו אני מעריכה שהקטע עם המסעדה היה כבר אבוד, והבת הגדולה, גם אם היתה יוצאת לעבוד, בטח עשתה את זה בשכר מינימום (ואולי כך מממנת לעצמה את הטיסה לח"ול..) אני אישית מאמינה שילד לא צריך לפרנס בתחילת דרכו את הוריו. מילא אם ההורים מבוגרים ולא מתפקדים כראוי או חולים מאד. אבל כשאדם צעיר בתחילת דרכו צריך לקחת אחריות ולפרנס את הוריו במקום לדאוג לעתידו הוא- הוא פוגע בעצם גם בעתיד שלו עצמו. אם נניח, ההורים הללו היו מעבירים את האחריות לבת והחובות של ה800 אלף שח היו מתחלקים גם עליה, היה יוצא שהיא מתחילה את החיים במינוס מטורף, איך אפשר עם כזה מינוס בכלל להתחיל לבנות חיים? האם גם היא היתה עוברת לגור אצל הורי האמא לכל החיים (או כמה שנים שיקח להם עד שיגמרו להחזיר כזה חוב ענק?) בניגוד לסיפור שלך אני מכירה משפחה שאצלם הבת נפצעה כשהיתה ילדה, וההורים שבשלב מסוים שידרגו את ביתם מבית יפה וגדול לבית פאר מוטרף השתמשו בכספי הפיצויים (!) של הבת... הבת, בגיל 20, עם הפציעה, פירנסה את עצמה בכוחות עצמה על כל המאמץ שעולה לאיש צעיר להחזיק את עצמו (מגורים+לימודים) בזמן שההורים גרו בדירת הפאר על חשבון הפיצויים שלה! הורים בריאים בגופם ובנפשם שיכולים לצאת לעבוד צריכים לפרנס את עצמם. אם יש להם חובות, או אם הם החליטו לקחת חופשה אינסופית- זו אחריות שלהם בלבד. אסור אסור אסור לגרום לילד לדפוק לעצמו את בניית התחלת החיים בגלל חוסר אחריות, מפונקות, עצלות של מישהו אחר. כי את יודעת מה- הילד הזה יהפוך להיות חסר בית, חסכנוות וביטחונות משלו- והנה דפקו לו את החיים. אז השכן שלך שהצליח להרים את ההורים- כל הכבוד לו! אבל רוב הילדים לא מקימים עסק בגיל 21, ולכן זה תכלס לדפוק לילד את החיים.

goldy

New member
../images/Emo32.gifשאלה חשובה

אים היה ניתן לאתר היתנהגות הורית שכזו מראש; האים ההיתומכת במניעת טיפולי הפריה כלשהם לרבות אימוץ לאותם הורים לעתיד?

dify

New member
ממממ...

חייבת להגיד לך שאני כל כך לא מצליחה למצוא שום קשר בין השניים... 1. לא חושבת שיש איזשהי דרך לחזות כזה מצב או הורות (ראה את הזוג מהתוכנית- 18 שנה הם פרנסו והכניסו כסף ואפילו היתה להם הכנסה גבוהה!) 2. לא חושבת שזה הדבר הכי נורא שיכולים הורים לעשות, מתעללים-פיסית,מינית,ריגשית, מזניחים וכו נראים לי בעיה הרבה יותר ראשונית לטפל בהם. 3. למה רק טיפולי הפריה ואימוץ? וסתם להיכנס להריון? האם אתה בעצם אומר שאנשים שצריכים עזרה להיכנס להריון אפשר להתערב להם בזכות ההורים בזמן שסתם זוג שנכנס להריון יכול להיות הורה מתעלל ומזניח אבל להם לא מתערבים?! חושבת שזה עניין של מה מקובל תרבותית. בתרבות שלנו הרעיון שילד יעזור להוריו זה מקובל ואפילו חלק מהציפיה לגבי ילדים (בעיקר כשההורים כבר בגיל מתקדם ובמצב לא כל כך כשיר). ילד שלא עוזר להוריו נחשב ילד לא טוב והרבה אנשים ממש חיים בתפיסה שילד מביאים כדי שיהיה מי שיטפל בזוג לקראת זיקנה. כשהתפיסה הבסיסית היא כזו אפשר לצפות שאם המשפחה במשבר כלכלי הילדים צריכים להתגייס. הייתי אומרת שיש מיקרים שאני מסכימה עם הקונספט הזה אלא אם כן מדובר, כמו במקרה הזה, בשני הורים צעירים, מתפקדים, שלא רק שבחרו ביודעין לא לצאת לעבוד שנתיים אלא מבזבזים על רמת חיים (לא על תרופות ואוכל). אם היתה הוקעה תרבותית של התנהגות כזו- זה לא היה מגיע לציפיה של ההורים שהילד יפרנס אותם. לצערי אני מכירה אנשים צעירים בגילאי ה20-30 שאכן "עוזרים" להורים. הורים חסרי אחריות שמרשים לעצמם 1000+ שח על טלפון נייד בחודש ואז מצלצלים לילד ובוכים שאין להם כסף והילד/ה שעובדים בדר"כ בשלב הזה של חייהם בשכר מינימום מכסים את ה"גלישות" של ההורים. ילד/ה כאלו לא יכולים להרשות לעצמם לחסכוך כסף ללימודים, חיסכון ראשוני למשכנתא, או כל מטרה משמעותית אחרת והרבה פעמים מתחילים בעצמם את מסלול חייהם בלחיות על השקל האחרון או גרוע מזה- במינוס. למה צריך להתחיל ככה בגלל חוסר אחריות???

goldy

New member
מי אמר שצריך?

הילדים חייבים להיות בעלי אופי מגובש והיגיון קר: כל ניצול שהוא יכולהיתקיים אך ורק אים יש מי שתומך בו. אים אין תמיכה הנצלן יחפש לנצל במקום אחר או יכחד. אים הילדים לא יתמכו בביזבוזי ההורים המציאות תבלבל אותם עים עובדות: עכשיו כי אין מימון או אח"כ ביגלל הלוואות. 'סתם' הריון זה לא בעיה. לדעתי כל אלה שיש להם בעיות פריון הם אנשים שהטבע החליט שלא מגיע להם להיתרבות, ואים יעזרו להם בכ"ז הילדים שיצאו מהם יהיו בעלי מאפיינים עבריינים.

dify

New member
דבריך כל כך אבסורדיים

ואני כל כך לא מסכימה עם הפיסקה השניה. שאני אפילו לא אתחיל את הויכוח. זכותך לחיות בדיעותיך.

נועם@בת

New member
אני יכולה לחשוב על זוג הורים אחד

שהטבע פספס ולא עצר להם את הילודה
. בתיה ~שתוהה אם אתה אמיתי בכלל~

goldy

New member
נכון

בתור בן לפולניה אני עד לכך שאת צודקת. (אגב הטבע לא פיספס אותה - טיפולי פוריות ארורים) אפשר ליסגור את הנושא או שאת רק בהתחלה?

למעלה