משפחה חורגת-20/11/07 הפורום הלא מצונזר

משפחה חורגת-20/11/07 הפורום הלא מצונזר

אתם מוזמנים לצפות הערב בתכנית משפחה חורגת בערוץ 2 בשעה 21:00 ולהביע את דעתכם לחיוב או לשלילה, כל זמן שהטענות ינוסחו תרבותית הן לא תצורזנה כמו באתר הרשמי. הביטו בתכנית בנימה ביקורתית והתייחסו למה טוב ומשכנע ומהו גימיק לרייטינג הרחוק מהמציאות הנורמטיבית. מקווה שנילמד משהו.

da522

New member
משפחה חורגת

לדעתי אלון עשה עבודה נהדרת אך אותנו זה לא מלמד איך לנהל נכון את ההכנסות וההוצאות של משפחה אין ספק שבשביל לעשות משפחה כעסק שזה מה שזה בגלל הסכומים שמשפחה מגלגלת בשנה צריך שיהיו: חברות שיתוף ודבקות במטרה דרית

ה א, ב של ניהול

כלכלת הבית זה אמון בין השותפים ושיתוף פעולוה ....... ניראה לי יחד עם זאת שהמצלמה עושה משהו שם לנפשות הפועלות א. מנהל הבנק חביב ביותר ( למה אצלי הוא לא כזה כשי באים תוכנית פריסה וחיסכון והתיעלות .. לי הוא אומר אני עסק ואני צריך להוכיח ריוחיות לבנק) מערכת יחסי אמון מחודשת לא בונים בתוכינת אחת ויהיה מעניין להגיע לשם עוד שנה ...

לפי דעתי היה שטחי מידי

נתחיל מההתחלה: כשה' ראה שאכלו את התפוח, שאל את אדם: "מה עשית?" אז הוא ענה "זה לא אני, זה היא" וככה נלד הג'נטלמן הראשון הכל היא אשמה! אשה חכמה וחמה אבל מעבר לזה, יש הרבה דברים לא ברורים: על מה מוצעים כסף? (חוץ מהכביסות) מה הרגלי הקניה שלהם? על מה מבזבזים כסף? כמה כסף נותנים לילדים? לא ברור לכן לא יכולתי ללמוד מזה כלום חוץ מדבר אחד: גברים לא השתנו מאז קיום המין הגברי!

משרדית

New member
טלויזיה זה טלויזיה...

אפר ללמוד מעט, או הרבה, לפי היכולת... אבל בכל אופן, התוכנית מלמדת דברים בסיסיים שמשפחות שיוצאות לדרך לאחר החתונה, לא יודעותכלל. אם זו תוכנית שתעזור ולו למשפחה אחת נוספת בארץ, דיינו. כל אחד יכול לראות שעל הגבר להתנהג בכבוד לאשתו. היא לא חפץ כל אחד רואה כי לא קונים אוטו בתשלומים אם אין איך להחזיר את ההלוואה. ובכלל, מי צריך רכב עי הלוואה? אין כסף, לא קונים. אבל כל המשפחה התנהלה כל כך גרוע, היו חייבים יעוץ וחבל שיעוץ כזה לא ניתן לזוגות צעירים לפני החתונה או אחריה, כדי לדעת להתנהל , ולהתנהג האחד לשני. משפחה זה עסק במלוא מובן המילה. אנשים פשוט לא מבינים שזה עסק, לא יודעים לנהל עסק כזה או אחר ונקלעים לקשיים בגלל הבנקים שמפתים אותם להוציא כסף מהבנק כמה שהם רוצים או צריכים, ומכניסים אותם לתוך הבאר. ממש כמו המכשפה בסיפורים, אבל כאן זה באלגנטיות "עלק". אנא, שימו לב כולכם להתנהלות שלכם, תעשו לעצמכם "reset" כמו במחשב, ותתחילו מהתחלה. אם אתם במצב ממש קשה, לא בושה לעשות עבודות נוספות מזדמנות (כגון נקיון בתים, איסוף בקבוקים, ביביסיטר, עבודות לילה וכד')ולהרוויח עוד כמה מאות שקלים בחודש. לאחר יעבור זעם, יש לקבל יעוץ ולהתחיל להתנהל נכון. היום בימינו יש אין ספור אפשרויות ללמוד להתנהל. פעם אכן לא היה, והבנקים (המכשפות) שיחקו בנו כרצונם. אז אנא, שימו לב מי הטוב, ומי המכשפה, והזהרוווווווווווווווווווו !!

dify

New member
התוכנית נגעה בדיוק בבעיה האמיתית!!!!

כלכלת הבית מתחילה מהחלטות. במקרה הזה לא רק שלא היתה יחידה כלכלית מגובשת של שני ההורים אלא שהיה שם רגשות שליליים שהובילו לכאב. נורא יפה לקרוא לזה מלודרמה טלוויזיונית אבל הסיבה האמיתית לבזבוז הכסף וחוסר האחריות היה נעוץ בדיוק במה שאלון גל הביא לתוכנית- בזוגיות גרועה, התעלמות, ה עמדת פנים. זה מה שהפעיל שם את הזוג וגרם לדרך ההתנהלות שלהם שכללה כמובן התנהלות כלכלית. קשר קלוש?! קשר הדוק!!! זה משנה אם בזבזו את הכספים על מסעדות או על בגדים? לכל בעיה כלכלית יש שתי רמות: 1. הרמה הראשונה היא ההחלטה העקרונת לנהל את החיים באופן יותר מחושב ואחראי. אם הרמה הזו לא קיימת אין בכלל מה לדבר על הרמה הבאה, וזו הרמה שבה אלון גל טיפל. 2. הרמה השניה- שלה ציפית... זו הרמה של הטיפים הכלכליים, איך לחסוך פה ואיך לחסוך שם. אבל השאלה איך לחסוך היא כמו השאלה איך להרזות. כולם יודעים שאם נאכל פחות ונעשה יותר כושר- נרזה, ועדיין המוטיבציה לעשות את זה תלויה בהחלטה פנימית! אז מה שאלון גל, בכל תוכנית, עושה, זה מביא גם את הצד של הדינמיקה בתוך הבית, כדי להראות שאם אין יחידה זוגית עובדת והחלטות משותפות ואין החלטה פנימית מגובשת אז לא יתקדם כלום. בעיני מי שמתעלם מהחלק הזה הוא אדם שאו שבעיותיו הכלכליות מאד קטנות והוא אכן נזקק רק לעזרה שיטחית ברמת טיפים. או שבעיותיו כל כך גדולות שהוא מעדיף לא להתמודד עם הבעיות האמיתיות שלו וחושב שאיזה טיפ קטן מהטלוויזיה יעזור... עצם זה שזוגות שונים עם אותה הכנסה יכולים להגיע למצבים כלכליים שונים מוכיח שהבעיה לא במדינה ולא בהוצאות החיים ההכרחיות אלא ברמת ההחלטות של הזוג. המסר של התוכנית הזו היא: קודם כל צריך להגיע לגיבוש זוגיות ולמקום רגוע עם עצמך, ורק אז אפשר יהיה לפעול ברמה הכלכלית. קשר קלוש? בחירת מילים תמוהה!

YULI9

New member
אני הייתי מזועזעת../images/Emo46.gif

היה שם קטע שבו הילד השאיר את אמא שלו בתחנת הדלק ונסע כי היא הגבילה לו את שיחות הפאלאפון. הקטע נשאר ללא תגובה. משפחה שעוברת בשתיקה על התנהגות כזו לדעתי אין לה סיכוי לשקם את היחסים. לדעתי התגובה היתה צריכה להיות חמורה ונחרצת, לפחות לאסור עליו להשתמש ברכב לתקופה ארוכה.

אכן היה מזעזע

ולא רק זה אלה כל ההתנהלות גם בין ההורים בכלל דמעתי המון בתכנית הזאת כתבתי כבר בעבר זאת יותר תכנית בטיפול מאשר בכלכלת בית אבל אני מהתמימות אולי רוצה להאמין שהם הבינו מה היו הטעויות ויצאו לדרך חדשה

נכון היה מזעזע

אני נחרדתי ורציתי לבכות. על זה לא אמרו כלום! אני הייתי מנתקת לו את הנייד כהתחלה

ק א סי

New member
לדעתי לפרק הזה היה מסר שהועבר בצורה חזקה

הפוקוס כאן לא היה איך לחסוך, אלא הדינמיקה הזוגית והמשפחתית. וזה טוב שכל פרק מתמקד בבעיה אחרת. כך מכל פרק אפשר ללמוד עוד נושא. ואני חושבת שהוא הדגים בצורה מאוד חזקה עד כמה הבעיות הכלכליות קשורות קודם כל בבעיות המשפחתיות, ושאי אפשר להפריד ביניהן.

למעלה