משפחה חורגת

ita101

New member
משפחה חורגת

צפיתי בתוכנית האחרונה והתרשמתי מהמאמן שם (אומרים שיש לו איזה חברה לניהול). קודם כל הוא מרשים בנוכחות שלו (פיזית - גבוה ובעל נוכחות). מקרין אמפתיות ועם זה חד משמעי, החלטי והוא לא התפשר, חתר למטרה. מצד שני כמה נקודות לבדיקה - האם האימון הספציפי הזה אכן הצליח? (לדעתו הוא עשה שינוי) 1. אימון מאוד מקוצר 2. השינויים שנעשו שם הם יותר שינויים בסביבות ההתנהלות (צמצום בחוגים, רפורמה במסעדה, מכירת רכב וכו'). כאלה של "זבנג וגמרנו" שאכן יש להניח שישפיעו על חייה של המאומנת ועם זאת מה מעבר לזה? 3. חלק קצר ממה שהראו היה מעין טיפול פסיכולוגי מזורז שהוא עשה לה (יחסים עם המשפחה שלה, תדמית עצמית, הרגשות וכו'). נראה לי קצת לא רציני. זה היה חצי בירור, חצי קביעת עובדות לגביה. האם באמת זה היה רלוונטי? חוץ מזה היה מעניין לצפות ב"אימון"...

קודם כול..

על המאמן אלון גל, הוא בעל חברה לאימון "תות" ובקשר לשאלות תבדוק בעצמך , כלומר... 1. האם אימון יכול להיות קצר? האם הוא תהליך קצר או ארוך צאוד כמו טיפול פסיכולוגי? 2. האם השינויים הללו בהתנהגות יצרו שינוי בחיים של המתאמנת? אם כן כנראה שזה עובד לא? 3. מה שהראו לא היה טיפול פסיכולוגי אלא חלק מהאימון, אימון עובד בעיקר על מע' היחסים בחיינו והגישות שלנו אליהם ודימוי עצמי, לא תדמית. זה אימון. כדאי לברר מה אתה חושב שאימון צריך להיות ולהשוות למה שקורה בפועל. רציני לא רציני תקבע אתה, האם ראית אישה שיצרה שינוי בחיים שלך? האם ההתנהלות שלה והשליטה באיכות חייה השתפרו? האם היא חשה יותר טוב עם עצמה? האם היא לקחה אחריות על חייה והפסיקה להיות קורבן של הנסיבות? אתה תשיב... אור ואהבה

ita101

New member
אני מודע שאימון שונה מטיפול פסיכולו

גי באופן מהותי. זה מה שלא הסתדר לי כשראיתי את הקטע הניתוחי (אנליסטי) שהיה באמצע. לא שניתוח לא יכול להועיל אלא שזה היה נראה טיפה לא במקום בצורה שבה זה נוהל. אין לנו ממש יכולת לראות את ההשפעה של האימון הנוכחי לטווח ארוך. זה משהו ש"נחיה ונראה".

ita101

New member
עוד משהו מוזר לי

זה החשיפה למצלמות. מאוד הגיוני שהנוכחות שלהן השפיעה על האימון - אם זה קשור להתחייבות המאומנת, התנהגותה והתנהגות המאמן עצמו. בלי קשר, בפרק הבא נדמה לי שהוא צועק על אחד מהמאומנים "נקניק" וזה מפחיד אותו. מעניין לראות... ממה שהתרשמתי הגישה שלו היא מאוד ישירה "מסתכלת ישר לעיניים" (זאת אחת מהטכניקות שלו, כאילו "להסתכל על המציאות המרה בעיניים" או משהו כזה). לפעמים זה נראה "יותר מדי" וזה אולי גם יתרונה - בכך נראה שהוא מאמין שהוא מצליח להעביר את המאומן מעל המשוכה.

נקניק...

האם לקרוא למתאמן נקניק , זו פגיעה בו? לא בטוח בכך. לפעמים אפשר להשתמש במילה "פוגעת" על מנת לעורר את המתאמן שנאטם. לא לכל אחד, לא בכל מצב, מאוד תלוי בסגנון התקשורת של המתאמן . במקרה הזה סגנון התקשורת של המתאמנת איפשר לדבר איתה בצורה מסויימת שאיתה אי אפשר לדבר עם אחרים... יכול להיות שאתה זוכר קטע שהיא הלכה לחלק סנדוויצ'ים ברחוב על מנת לפרסם את המסעדה ואלון "ירד עליה" " אני חייזרית... עזרו לי... אני רוצה למות..." אם שמת לב היא רק צחקה והבינה מה הוא מתכוון. יש אנשים עם סגנון תקשורת אחר שהיו נפגעים מאוד ונאטמים, היא קיבלה את זה אחרת לגמרי... האם יכול להיות שאתה חושב מה יקרה אם יאמרו לך "נקניק"? ובקשר להסתכלות בעיניים, האם אתה מעדיף שמאמן שלך ידבר ישר ולעניין או "יסבן" אותך? נראה לי שתרצה כנות וישירות מוחלטת מאמן שלך וזה מה שהוא נתן לה... לא מוכן לשחק בקקי... אור ואהבה

ita101

New member
הקטע עם החייזרית היה נחמד

לפי מה שראיתי המתאמן של פעם הבאה מקבל את זה שונה. וגם הנזיפה היא שונה ולפני אישתו (והמצלמות).

ita101

New member
אבל לא הבנת אותי

בכלל לא התכוונתי לבקר את הסגנון שלו רק לחוות דעת ספציפית לגבי מקרים. גם מאמנים טובים עושים טעויות לא?

יוסקאי

New member
משפחה חורגת מוציאה שם מאד רע

לתחום האימון. קודם כל זה לא אימון, דבר שני הגישה המתנשאת של אלון גל בכלל לא במקום. מדובר בגימיק לצורך פרסום ותו לא.

טוב רע

זה עיניין של השקפה מה שבטוח התוכנית מוציאה שם לאימון יותר מפעם אחת פנו אלי אנשים שראו את התוכנית לא ידעו או הבינו מה זה קודם ועכשיו חושבים שאימון יכול לעזור להם יגע הזמן שאף אחד לא יזכור את התוכנית אבל האפקט שהיא יוצרת יעשה טוב לכולם גם ללקוחות שישקלו אימון כאופציה וגם לנו המאמנים. אמר מי שאמר לא חשוב אם יגידו עליך דברים טובים או רעים העיקר שיאייתו את שימך נכון א י מ ו ן - א י ש י אני לא חסיד של שיטתו של אלון, רחוק מזה יחד עם זה מודה לו על היוזמה והתרומה לתחום (בין שהתכוון או לא) מוקיר אותו על שהוא מאמין במה שהוא עושה ועל שהוא מוכן לעמוד אל מול פני האומה ולהיות שנוי במחלוקת.

יכולת פירגון, הכלה וראיית החיובי

הן בהחלט יכולותיו של מאמן אישי ועסקי טוב. כל הכבוד לך על דרך פעולתך... רבים המאמנים שיש להם הרבה מה ללמוד ממך
מיקי

תודה מיקי

שותפי לפורום מאפשרים לי לפרגן להכיל ולראות חיובי ועוד הרבה דברים טובים מהם למדתי לא מעט

ita101

New member
דווקא אני חשבתי

למרות מה שרשמתי פה, שזה מגניב לראות אימון. אם תהליך כזה יכול להביא לתועלת לטווח ארוך אז מצויין. רק שכנראה לא נדע על כך בקשר לסידרה. לדעתי מה שקשור ל"ריאליטי" זה שבהרבה מקרים זה דווקא הפוך מהמציאות, והמטרה המרכזית בסדרות כאלו הן רייטינג. זה מה שלא טוב. אבל בכל זאת זה מעניין ולכן זה טוב ברמה הזאת.

תוצאות לטווח ארוך...

דרך אגב שמעתי ראיון על אלון גל ברדיו חיפה שבו הוא מספר שיש המשך לתוכנית .. כלומר חוזרים למשפחות לאחר כמה חודשים לראות את תוצאות האימון לאחר זמן... מעניין לראות מה נקלט ומה תיהיה התוצאה או רואהבה

למעלה