משפחה ללא ילדים = אגואיזם?

משפחה ללא ילדים = אגואיזם?

קראתי היום כתבה ב- YNET על זוגות או רווקים/רווקות שהחליטו שלא להביא ילדים לעולם. איש איש מסיבותיו הוא. חלקם אומרים בפרוש שהם לא מוכנים לוותר על החרויות שלהם ושילד עולה הרבה כסף. הכתבה היתה חביבה, אבל לא חידשה לי יותר מדי. מה שכן הדהים אותי אלו התגובות. מסקירה מהירה המילה השלטת היא אגואיסטים . אני לא אתן פה דעה מפורטת, מעניין אותי לשמוע את דעתכם. אז מה אתם אומרים, האם זו חובתינו המוסרית לתת חיים למישהו מו שהם ניתנו לנו?

אגואיסטים?

רגע, ואלה שהביאו ילדים - לא עשו זאת למען עצמם, כי זהו רצונם? מקווה שאת מבינה מה כוונתי (כמו תמיד).

Multik

New member
If every one

Every one will work to get his own interests the interests of whole humanity will develop too! Remember adam smith!

ס22ית

New member
אנשים שונים עם דעות שונות

באותה מידה יש כאלו שמביאים ילדים בגיל מאוחר ואומרים עליהם אגואיסטים ויש אנשים חולים או נכים שמביאים ילדים וגם עליהם יש שאומרים שה אגואיסים בכך שמביאים ילד שיצטרך לטפל בהם ולדאוג להם) ובאותה מידה כל הורה שמביא ילד אפשר לראות את זה כאגואיסטיות בזה שביום מן הימים הוא חושב שהילד ידאג ויטפל בו. אבל בסופו של דבר לכל אחד יש את המחשבות שלו לכל הכיוונים.

נכו, מה שמפתיע זה הקונצנזוס

לא תראתי לעצמי שכל כך הרבה אנשים יצאו בצורה כל כך חד משמעית נגד הרעיון ה"נוראי" של - לא להביא ילדים. אני עדיין לא מבינה מה כל כך נורא...

Multik

New member
אני חושב

שלהביא ילדים לעולם הזה זה חט במיוחד במדינת ישראל שסביר להניח שעוד 30 40 שנה כבר לא תהייה על מפןה אלא על מפות בספר היסטוריה של המחצית השניה של המאה הXX

niva99

New member
../images/Emo52.gifעל השאלה

אבל אם אתה כל כך אופטימי לגבי עתידה של מדינת ישראל -אז מה אתה עושה פה? ותתחדש על המחשב-שמתי לב ששהודעות העברית (אמנם עם שגיאים פה ושם). אך אינך חוזרות שלוש פעמים.

Multik

New member
עברית לא שפת אם שלי ו בקשר לשאלה

אם יהיה לי עבודה טובה במקום אחר אני קונה כרטיס לקו הראשון. אני מעדיף מוסקווה או ס. פטרבורג אם יש לך הצעות את מוזמנת להגיד! מה גם אני פסימי לגבי עתיד כול העולם לפי דעתי המערכת שקיימת היום תקרוס עוד 30-50 שנה לטוב ולרע. וכול זה יתכיל מקריסה של המערכת הפוליטית של ארצות הברית ישראל תיהיה בין ה נגררות הראשונות.

למעלה