משפחה מורכבת בהתהוות - שאלה

משפחה מורכבת בהתהוות - שאלה

היי לכולם, רציתי לשאול שאלה. אנחנו משפחה מורכבת בהתהוות (אנחנו גרים ביחד כשנה). במערכת היחסים בינינו ישנו ילד אחד כאשר בן הזוג שהילד שלו הוא אלמן (הוא האפוטרופוס היחיד לילד). רציתי לשאול: במקרה שלנו ישנו פער כלכלי משמעותי מאוד בין בני הזוג. אני חושש שהפער הזה יפריע לחיי זוגיות תקינים. איך מתגברים על הפער? האם כדאי לנו לעשות הסכם אצל עו"ד? ממתי אנחנו נחשבים בכלל כידועים בציבור? תודה. ים.

ח ד

New member
שלום ים של אהבה...

סליחה רבה שנתתי להודעה שלך לחכות. הלכה לי לאיבוד בים ההתפתחויות פה. בנושא ידועים בציבור, אני אישית לא יודע את התשובה, אולי חברים אחרים בפורום, אולי פורום דיני משפחה וירושה (http://www.tapuz.co.il/forums/forum.asp?id=14) ואולי סתם עורך דין. לעניין הפער, מניסיוני המאוד מוגבל אני יכול לומר כך: ככל שהפער הכלכלי גדול יותר, והאהבה פחות יציבה, יהיו יותר צרות. עניין של רוחב התהום וחוזק הגשר. אני לא יודע אם אתה הצד היותר או פחות אמיד במערכת היחסים. כמו בהרבה עניינים, לוקח שניים לטנגו הזה. הצד היותר אמיד צריך להבין שלאורך זמן, ואם הערך העליון הוא אהבת אמת, אין שלי ושלך, אלא רק שלנו. אם אתה הצד האמיד, שאל את עצמך שאלה קשה, אבל עניינית מאוד: האם אתה רואה בבת זוגך פרטנרית שוות מעמד לכל צורך ועניין. האם אתה יכול לסמוך עליה? בקיצור - לדעתך מגיע לך? ואם לא עכשיו, האם אי פעם בעתיד? ברור שאתה צריך זמן כדי לקבל החלטה כזו. קח את כל הזמן שאתה צריך, אבל לא תוכל לחמוק מהחלטה, ואם ההחלטה היא בסופו של דבר שלילית, כלומר נראה לך שגם בעוד עשרים שנה תרצה להישאר הבעלים הבלעדיים של הרכוש שלך, אולי כדאי שתחפש פרטנרית אחרת, שכן נראית לך ראוייה, או שכן באה עם רכוש שווה ערך לשלך. מאידך, אם אתה הצד הפחות אמיד, זכותך לצפות שבטווח הארוך בת זוגך תחלוק איתך שווה בשווה את כל אשר לה. עוצמת הקשר ביניכם במידה רבה תהיה תלויה במידת השיתוף. ובאותו הזמן, עליך להתאזר בסבלנות. אין לך מה לצפות לדעתי, שתוך פרק זמן קצר הכל יסתדר וישתווה. בקיצור, שניכם צריכים להגיע להבנה ולהשלמה מה הולך להיות, או מה הולך להיות עד שתדעו מה הולך להיות. לעשות הסכם אצל עו"ד? למה לא. השאלה רק עד כמה תהיו שלמים ותמימים ביניכם לגבי הכתוב בו. זו תשובתי, שנראית פסקנית כי אני מאמין בה, ועדיין היא דעתי בלבד. אני יודע שיש אנשים שחיים טוב תוך הפרדה וחוסר איזון ברכוש. בשבילי ובשביל בת זוגי, לפחות כזה הסדר לא היה עובד ומתוך כך עניתי לך.

למעלה