משפחה מורכבת ++

rolan

New member
משפחה מורכבת ++

הערב סיפרתי לשבלולה שסבא (אבא שלי שהוא אלמן) מביא את חברתו החדשה איתו אלינו לליל הסדר. קפצה השבלולה ונזדעקה מפתאום
לא, אני לא רוצה אותה כאן... אוהי נזדעק ואמר... היי זה ממש מעליב אותי... כאילו?.... אימי היקרה נפטרה לפני כמעט שנתיים בנותיי אהבו אותה מאוד ואני מבינה לליבן אבל המוזר הוא, שהן, פחות ממני, מקבלות את חברתו של אבא שלי... היה ויכוח פילוסופי ובסופו לא הגיבה אמרה שלא תבוא לליל הסדר אמרה ולא התכוונה... (אל תגידו לה) אבל אני כך מקווה...

blonda3

New member
רולן../images/Emo8.gif

אני רואה שאצלכם מה שנקרא "אין רגע דל" מה לדעתך הסיבה להתנגדות של השבלולה? זה לא שהיא מתנגדת לכל דבר בד"כ? כאילו-התנגדות לצורך התנגדות... כמו באה לאמר-יש לי דעה, אני אומר אותה, ואתם תצטרכו להקשיב לי וכו' וכו'... ויכוח לשם ויכוח...להשגת תשומת לב וכו'? יכול להיות שזה כך? אולי אם יהיה לשבלולה איזה "רווח" מכך שהחברה באה...הילדה "תרגע"? הן נפגשו כבר בעבר? תרצי לספר על זה? איזה מן טיפוס החברה? אז מה?יהיה טוב?
ותזכירי בת כמה השבלולה?

maof

New member
הדברים קשים אבל מובנים

אולי הגברת הצעירה רואה את הדברים כבגידה....... וזאת הסיבה שקשה לה לקבל את בת הזוג החדשה להבדיל מגרושים שהדברים מובנים אמא ...אבא.... לא מסתדרים ניפרדים......וכל אחד מחפש את דרכו החדשה אולי הדרך להסביר את הדברים שלא משנה באיזה גיל אנחנו נימצאים בולם מחפשים את הקירבה לאדם קרוב את האהבה שחסרה .......וזכרון האדם שלא לידנו תמיד נישמר בלבינו......... אבל קשה להיתרפק לעברנו וקשה להיות לבד אני מבין שגם לך קשה לקבל את הבת זוג........ מבין לליבך אני חושב שגם לי היה קושי מסוים לקבל אבל מצד שני ......את צריכה להבין ולכבד את הרצונות והתחושות של אבא שלך מעוף

רולן

אהבתי את הנאמנות של בתך.תגובה ספונטנית ונורא מרגשת. לוקח זמן עד שמתרגלים וכל אחד מאבד את האבל בקצב אחר. אני מקווה שלא יהיה לה קשה מידי לחגוג כשהלב צובט ....

rolan

New member
נאמנות לסבתא זאת הבעיה

כן זה היה לי ברור מקור הבעיה היא אבדן סבתא שהיתה אישיות מדהימה ומתה ממש בזרועותינו אבל זה כבר סיפור אחר שיסופר אולי בהזדמנות אחרת... כן גם אני מרגישה צביטה קטנה בלב כאשר אבא שלי מדבר עליה על האשה החדשה אבל אני כאשה בוגרת, מנוסה יודעת להפריד את הרגשות שלי מהצורך של אבי לאשה לצידו... זאת הפרדה שבנותי לא יודעות לעשות ואולי חוששות שאם יעשו כן נאמנותם לאמי תיפגם

blonda3

New member
אם כך רולן../images/Emo24.gif../images/Emo161.gif

מה דעתך לשבת עם בנותייך ולשתף אותן בדיוק במה שכתבת לנו כאן כעת, לגביי תחושותיך ולגבי תחושותיהן לגבי איך את מתמודדת עם מה שאת מרגישה, ועם הצורך והיכולת למרות הכל-לפרגן לסבא חברה חדשה, כי בסופו של דבר זה לטובת סבא.... ואולי גם לטובתכם... כי מה עדיף? שיישאר לבד? ויהיה עצוב, בודד? דברי איתן על כך... אני כמעט בטוחה שתשכנעי אותן.... כי אותי לפחות- שכנעת....

rolan

New member
בלונדי ../images/Emo24.gif

עשית זאת ודאי ששוחחתי... אנחנו משוחחים כאן על הכל... בבית שלנו זה עניין של השלמה עם הזמן אני בטוחה שזה יגיע מתישהו בכל מקרה תודה חמדתי

sugar7

New member
ואולי..., רק אולי...

(ופה אני מהזה מתיימרת לתת פרשנות פסיכולוגית, כשאני ממש לא, אז סליחה מראש!), אולי דרך החברה של הסבא הן מביעות רגשות שכלפייך וכלפי אוהי הן לא מסוגלות (אתם קרובים מדי, גרים איתן וכו'). כלומר, אולי ההתנגדות לחברה של הסבא היא השלכה והעצמה של הקושי שלהן (בעיקר של שבלולה) להתמודד עם המורכבות שלכם. כאילו שם זה יותר רחוק מהן והן יכולות יותר להרשות לעצמן להביע את זה. הייתי ברורה (כי אני לא בטוחה)? זה כמובן בתת-מודע שלהן, כך שאי אפשר יהיה ממש לדבר על זה, סתם, נקודה למחשבה!

oehhe

New member
גם לי יש מה לומר

אם באיזובים נפלה שלהבת, מה יגידו ארזי הקיר (או להפך) לדעתי, חלק גדול מהבעיות שיש לשבלולית (וגם לסייחה) עם חברתו הנוכחית של סבא, אינה קשורה לזה שהתאלמן רק לפני שנתיים והן אהבו את הסבתא. נדמה לי, וקצת לא נעים לי לומר זאת, אבל הן ביטאו זאת בצורה די ברורה, שהבעיה היא התפוצה ממנה באה אותה גיברת, והעובדה שאינה דוברת כמעט עברית. שתיהן, כל אחת בנפרד ושתיהן ביחד התבטא יותר מפעם אחת לגבי שתי עובדות אלה. oehhe

למעלה