עם המשפחה - לא נכנסת לזה
כרגע מי שיודע על לידת הבית זה בעיקר חברות קרובות שלשמחתי מאוד מקבלות את העיניין ותומכות כי זו החלטתי (אפילו אם להן זה ממש לא מתאים) וכל מיני מכרים מסביב ששואלים היכן אני מתכננת ללדת - אני עונה בשיא הטבעיות בבית ובד"רכ ממשיכה הלאה - עד כה זה לא גרר אחריו תגובות מוזרות. מה שמצד אחד מאוד חשוב לי ומצד שני מאוד חבל לי זה שאני לא יכולה לשתף את אחיותי ומשפחתי הקרובה בעניין. בעצם, אולי יכולה - אבל לא בא לי להכנס לסרטים, מסעות שכנוע וכו'. את הורי ברור לי שלא אשתף עד אחרי הלידה כי הם יהיו ממש בהסטריה ולא מתאים לי (אמא שלי בלחץ גם שאני אומרת לה שאני קצת עייפה או שיש לי בחילה...) האחיות שלי זה סיפור אחר: יש לי 3 אחיות גדולות ממני שכולן עברו כבר מס' לידות (רובן קיסריות/ואקום/מלקחיים - אף לידה לא היתה טבעית או ללא התערבות כלשהי). בדר"כ הן מאוד שותפות בדברים שעוברים עלי בחיי (במיוחד האחות הקרובה לי יותר בגיל), אך אורח חייהן ודרך מחשבתן גם לגבי חינוך ילדים והחיוניות של הממסד הרפואי בחיי היומיום ובטח בלידה היא כ"כ הפוכה ממני, שברור לי שהן יחשבו שנפלתי על הראש (לפחות) וצריך להביא אותי ללידה בבי"ח בכפיה... עד היום היה לי ברור שאני לא מספרת כלום עד אחרי הלידה, אבל בזמן האחרון עולות לי מחשבות אחרות, אולי אני אופתע????????? נראה לי שאם אספר להן רק בדיעבד אני אצטרך להתמודד עם משבר אמון חמור........... אני עוד בהתלבטות..