משפחה שכזו

יניב100

New member
משפחה שכזו

אני ביחד עם חברתי תקופה של שלוש שנים.אנחנו נפגשים בסופ"ש בד"כ.ישנה בעיה שבזמן האחרון מציקה מאוד בקשר שלנו והיא העדפת משפחתה הקרובה עלי.לדוגמא:יש יום הולדת לקרוב משפחה היא תלך מהתחלה ועד הסוף בניגוד אלי שאני הולך מפגין נוכחות מדבר אוכל עוגת יום הולדת וזז לדרכי.או שקרובי משפחה שלה באים לבקר היא לא תגיד בשלב מסויים אני צריכה ללכת.יש לציין שקשרי המשפחה אצלם נורא טובים כך שהם מתראים פעם בשבוע שבועיים. דוגמא נוספת:הוריה יוצאים לסופ"ש לעיתים תכופות התינוקת חייבת להצטרף אליהם במקום לבלות איתי. בניגוד גמור להתנהגותה הלא מובנת אחיה ממש לא ככה הוא הולך ועושה מה בראש שלו.יוצא מבלה עם חברים בזמן שיש אורחים.מבחינתו לא משנה אם רה"מ יגיע הביתה אם הוא קבע עם מישהו או רוצה לצאת הוא יוצא ויהי מה.יש לציין שלא אומרים לו כלום.זו לדעתי התנהגות לא מכובדת ולכן אינני מבקש לנהוג כמתו למרות שזה כיף להרגיש שאתה מספר 1 בשביל מישהו ומשפחה תמיד ניתן לפגוש. דיברנו על זה כבר בעבר והסברתי לה שזה לא יפה להתנהג כך.היא אמרה שהיא תעשה מצשהו בנידון.היום זה שוב קרה קבענו להפגש באו אליהם קרובי משפחה שביקרו אצלם לא מזמן.קבענו להפגש אחרי המשמרת ערב שלי מכיוון והיא נוסעת לסופ"ש בצפון עם הוריה.בסיום המשמרת אני מקבל טלפון אני לא יכולה לבוא באים אלי קרובי משפחה.אמרתי לה סבבה תשארי איתם שעה ואח"כ נפגש תשובתה אני לא יכולה.ממש קיבלתי כריזה ונפגעתי מכך. תבינו מדובר על בחורה בת 22 ולא על ילדה קטנה או שמא אני טועה. מה עושים איך פותרים את הבעיה ? תודה.

Cobe Anan

New member
אל תנסה לשנות אותה..

משפחה היא משפחה.. תאמין לי, אני מכיר את העניין, אבל אני לא נעלב. אחרי הכל, המשפחה היתה, המשפחה תהייה, והם הוכיחו את עצמם יותר ממה שאתה תוכל- הרי אמרת בעצמך שהקשר של החברה שלך עם המשפחה שלה מצויין.. עצתי אליך, אם כן, היא לשפר את יחסיך עם המשפחה של החברה שלך, כי אם אתה רוצה לבלות איתה הרבה- כדאי שתיקח אותה בחבילה אחת עם כל המשפחה.. אל תדאג, לאט לאט, אתה תהפוך למס`1, אבל משפחה היא משפחה, ואין לך מה לקנא. אגב, לדעתי- בחורה שמשפחתיות היא ערך עליון אצלה, רואה גם בזוגיות ערך חשוב, מה שאומר שמצבנו (כבר אמרתי לך שאני מכיר את העניין..) טוב בהרבה ממה שאתה חושב. תחסוך לעצמך רגשי נחיתות, אם אתם כל כך הרבה זמן ביחד, היא כנראה אוהבת אותך. היא פשוט אוהבת גם את אבאמא. טבעי.

יניב100

New member
שאלה ?

אני אולי פרנואיד אך לדעתי אדם כזה ימשוך תמיד בנישואים למשפחתו. כלומר את החגים יהיה צריך לעשות שם ולא כנהוג פעם אצלי פעם אצלה. האם אני טועה? למה הכוונה לקחת אותם כחבילה אחת ? מה הקר שלה לבת הדודה שלה או לילדה של בת הדודה.אם נדבר על משפחה קרובה סבבה אבל זה לא משפחה זו חמולה.מה לי ולכל החמולה אני לךא חושב שעלי לעמוד דום מול החמולה ולהכיר את כולם.

TheWhiteTigris

New member
יש משפחות

שבהם הקשר קרוב מאוד. אתה לא יכול לצפות מאנשים כאלה, שמשפחתם היא ערך עליון, לשנות בחדות את ההרגלים שלהם. עם הזמן אתה תהיה יותר ויותר מס' 1. אתם עדיין לא נשואים כך שאין לה כרגע את כל הסיבות במלואן להפחית את רמת הקשר עם משפחתה. אבל יתכן שגם היא מגזימה קצת עם זה. דבר איתה על זה בארבע עיניים, אולי יעזור...

s h i r a n 1 9

New member
משפחה שכזו...

כמו שהוא אמר... לא לנסות לשנות אותה! למה שלא תנסה להכיר יותר את המשפחה ולהיות איתם קצת? לפעמים אין יותר טוב מזה שהחבר גם יושב באיזה אירוע משפחתי! לא עוזר? דבר איתה ישיר ביותר....

יניב100

New member
פלוסים ומינוסים

דבר ראשון אני לא צריך להכיר וגם לא מעוניין כרגע להכיר את כל החמולה. ניתן מידי פעם להצטרף אבל זאת במידה ולפחות חצי משאר הפעמים היא תשאר קצת ואח"כ תלך לעינייניה. הבעיה בעצם זה שאכנס לשם זה יכבול את עצמי אליהם.היא תתקשר תגיד לי תבוא יהיו XYZ.במידה ואני לא יבוא אני מנחש שישר החמולה תשאל למה יניב לא בא מה הוא עושה.ממש מגעיל אותי.אז היא תצטרך להכין תירוץ ללמה הוא לא פה.כמו שהוריה יצטרכו לתת תירוץ למה היא לא מופיע באירוע מסויים. צריכים להבין שלכל אחד יש גם את החיים שלו והמפשחה אומנם ערך עליון אבל ניתן לפעמים לשלב אותה.אצל אחיה הם קלטו את המסר שהוא לא מעוניין ואין לו מה לחפש איתם.הוא יבוא פעם בכמה זמן אבל הוא לא חבר קבוע שלא ניתן להתחיל אירוע בלי נוכחותו.

s h i r a n 1 9

New member
אוקיי, אזז...

כנראה שאין לך הרבה ברירות... לדבר על זה איתה שוב ... וממש להציב את העמדות שלך בנושא! אמרת שאתם נפגשים בד"כ בסופי שבוע... אתם נפגשים \\רק בסופי שבוע..? מה קורה במהלך השבוע..?

יניב100

New member
מהלך השבוע

טוב אם זה בשנת הלימודים לי אין זמן כי אני סטודנט ובד"כ לא חסרות לי מטלות.היא עדיין לא התחילה ללמוד ועוברת ממשרה זמנית אחת לאחרת. כרגע בחופשה אנחנו עובדים באותו מקום,אבל בד"כ במשמרות מנוגדות לפי בקשתה שלא ידעו שיש קשר בנינו.אז לא יוצא לנו להפגש חוץ מסופ"ש. יתרה מזו היא משפרת את הפסיכומטרי ולומדת לבד כל יום בנוסף לעבודה. כדי שלא תמצא את מי להאשים בכך שהיא לא עומדת בלו"ז שהציבה לעצמה אני לא מציק לה במהלך השבוע חוץ משיחות טל. פשוט אני יודע שאם אני יפגש איתה במהלך השבוע והיא לא תעמוד בלו"ז היא תאשים אותי ולא אורחים שקופצים לביקור או שהולכים לבקרם.בצורה זו אני נותן לה להאשים את כל מי שהיא רוצה חוץ ממני ובנוסף אין לי ריגשי אשמה ש"ביזבזתי" את זמנה.

s h i r a n 1 9

New member
אין לך ברירה...

אלא לדבר איתה! הכי ישיר שיש! זה ... מצב ממש ממש לא נעים...

יניב100

New member
אוקי

בכל מקרה חשבתי לעשות את זה מכיוון שהיו שני דברים לא יפים העדפה של המשפחה עלי ולא חלוקה ודבר שני העדפת החופשה עלי כאשר החופשה בעקבות תיירים גרמניים אם ובתה הבכורה שביתה הקטנה היתה בארץ בחילופי משלחות. הם אוהבים את הארץ עד כדי כך שהם מבקרים פה פעם בשלושה עד חמישה חודשים. הכל יפה וסבבה אבל זה לא אומר שאני צריך להפגע מכך.מילא הבת הקטנה היתה באה(זו שהיתה במשלחת) אבל הבת הבכורה הגיע זה לא אומר שזו סיבה למסיבה. גם הוריה דיי טיפשים לפי דעתי נחמד מאוד שנוצר קשר ידידות אבל בעקבות זה שהם באו לקיבוץ להתנדב בו ולרכוש ניסיון בתור עוזרות גננת לקחת סופ"ש בקיבוץ הזה נראה לי די אבסורד.מה זה כל דבר זה סיבה למסיבה ואם אפשר אז נקח איתנו את התינוקת בת ה-22. אני לא מבין איך היא נהנת מבילוי מסוג שכזה.צעירים אוהבים לטייל להסתובב ואילו מבוגרים באים לנופש לנוח.כבר בגיל 22 להפוך אדם צעיר לזקן לא חבל?!

s h i r a n 1 9

New member
יש משהו בזה ב...

במה שאתה אומר...זה נכון! זה לא אמור לבוא על חשבון ה"גב" שלך... כמו שאמרת... בכל מקרה חשבת לעשות את זה (לדבר איתה) בגלל שני דברים לא יפים שהיו... אז כנראה שלא נותר אלא לומר לך .. בהצלחה!!! ומקווה שהכל הסתדר על הצד הטוב...

אוקיי..

אז דבר ראשון קיבלת קריזה ולא כריזה... אלא אם צרחה לך במגאפון שהיא לא יכולה לבוא אז זה משהו אחר... חוץ מזה אני מציע לך פעם אחת שהיא תחכה לך בזמן שבן דודך האהוב בן השנה וחצי נמצא בבית ואתה פשוט לא יכול ללכת כי זה נורא יפגע בו...

יניב100

New member
אני חושב שזה פיתרון לא טוב

מכיוון שאז זה יתן לגיטימציה למעשיה. כלומר אם גם אתה עושה את זה אז למה שאני לא יעשה את זה. מה אתה חושב ?

s h i r a n 1 9

New member
צודק..

יניב אתה צודק ב-100%... אל תעשה את זה! זה לא מה שיביא לפתרון "הבעיה"... זה יגרום למצב עגום יותר... פשוט לך דבר איתה הכי ישיר שיש, ותראה מה היא אומרת..

יניב100

New member
דיברנו

לא יצא כלום.היא טוענת שבאו אליה שתי הבנות דודה ושהן נדבקות אליה כמו דבק נגרים ולא עוזבות אותה.היא אומרת שהיא לא יכלה לעזוב אותם באמצע. היא טוענת שהם באו במפתיע ולכן,אמרתי לה זו הסיבה שאת יכולה להגיד להם להתראות אני הולכת או להשאר שעה ואח"כ ללכת.אז היא אומרת שלא נעים לה. שאלתי מה לא נעים הם הגיעו בלי להודיע ולך לא נעים? בקיצור נראה לי שהיא לא מבינה כלום חוץ מזה שהיא אמרה שהיא מצטערת,אבל גם זה לא נראה לי מהלב אלא כדי שאני לא יתעצבן על השטויות שהיא אומרת. לגבי הנסיעה היא אומרת שזה נודע לה במפתיע שהם נוסעים לסופ"ש.כנראה שההורים שלה כבר עלו מדרגה ולא מודיעים לה מכיוון שהם יודעים שהיא באה איתם לכל מקום אז התראה של חצי יום לפני מספיקה.

s h i r a n 1 9

New member
תזכיר שוב...

בת כמה היא? אלו טענות של ילדה קטנה, הם באו במפתיע עוד סיבה טובה שאפשר להגיד ביי ביי, היו לי תוכניות אחרות...

יניב100

New member
בת 22

זה מה שאמרתי לה,אבל לא נעים לה.לא נעים חלף מזמן מה זה לא נעים?

s h i r a n 1 9

New member
אוקיי...

אז היא כבר ילדה גדולה בשביל "משחקים" כאלו.. ו"לא נעים" כבר לא צריך להיות ... זה די בעייתי...

למעלה