משפחה (שלושה מבוגרים) נוסעת לחו"ל לחודש וחצי...

משפחה (שלושה מבוגרים) נוסעת לחו"ל לחודש וחצי...

אין קרובים או חברים שיוכלו לבוא יום-יום לנקות את השירותים, להוסיף מזון, להחליף את המים
לחתולה.

מהם הפתרונות האפשריים?
מעון, או משהו כזה? איך מוצאים?
מהן בערך העלויות?

Yukita

Active member
מנהל
יש במקרה כזה שתי אפשרויות

אחת - למצוא מישהו בתשלום שיבוא לבקר כל יום, יטפל בכל מה שצריך, ואם החתולה מוכנה - ללטף את החתולה ולשחק איתה. למרות שמשך הזמן נשמע ארוך, לרוב החתולים מאוד מלחיץ לעבור למקום אחר ויכול לקחת להם שבועיים ויותר לפני שהם נרגעים במקום חדש כך שזה סביר, אם באמת האדם יבוא כל יום.
&nbsp
שתיים - פנסיון. יש כאלה שמציעים פנסיון ביתי, אבל צריך לוודא שהם (א) אחראים ו(ב) יודעים למנוע בריחות (דרך החלון, דרך הדלת, דרך כל דרך). יש גם פנסיונים לא-ביתיים. יש מקומות כמו בית ארז (משמר השבעה) או דוג-פארם (בית הלוי) שהם לא-ביתיים, כלומר יש מבנה שהוא פנסיון עם הרבה תאים לחתולים. היתרון שם הוא בעיקר בסגירה בתוך תא שבעצמו נמצא בתוך מבנה סגור, כך שבריחה פחות מתאפשרת - אבל שם החסרון הוא שבדרך כלל הריחות והקולות של בעלי חיים רבים יותר מלחיצים.
&nbsp
בשתי האפשרויות של הפנסיון יש את בעית הזמן שלוקח לחתול בוגר להסתגל למקום חדש. בכל מקרה, צריך לוודא אמינות ותנאים, שזה אומר - לבקש המלצות משמר-חתול, או לבקר אישית בפנסיון (ביתי או לא ביתי) לפני שמשתמשים בשירותיהם ולשאול הרבה שאלות לגבי התנהלות, מה עושים במצבי חירום (וטרינר?), האכלה וכדומה. אני עצמי שמר-חתול באזור שלי, וההמלצה שלי לכל אחד היא תמיד לשאול את כל השאלות ולא להתבייש - החתול שלכם תלוי בכם!

רבה

מה זה שמר-חתול? באיזה אזור?
הם גרים ברמת גן, בערך במרכז. זה ידיד שלי שגר עם הוריו. אני לצערי לא אוכל לעזור להם. אני גר בלוד, וכנראה לא נוכל לקחת אותה אלינו לחודש וחצי - אנחנו מבוגרים.
בזמנו הצלתי חתלתול שהסתתר במנוע של מכונית. השכן פירק כמעט את כל האוטו בשביל לשלוף אותו (אותה), ואז ידידי מר"ג אימץ אותה. זה היה מזמן...

מהן בערך העלויות? איזה סדר גודל?

Yukita

Active member
מנהל
שמר-חתול = קט סיטר

מישהו שבא בתשלום לטפל בחתול. לעתים ניתן גם למצוא מישהו שממש יגור במקום, אבל זה קשה יותר בדרך כלל מאשר למצוא מישהו שיבקר.
&nbsp
ניתן לשאול במרפאות הוטרינריות בסביבת מגורי החבר בעל החתולה וגם בעמותות מי מכיר קט סיטר. אפשר לשים מודעה במקומות שיש בהם סטודנטים - בכל מקרה לשאול שאלות ולברר על הבנאדם.
&nbsp
המחירים משתנים מאזור לאזור. עד כמה שידוע לי, רמת גן יקרה יותר מאזור מגוריי בעניין הזה, אבל אין לי מושג לגבי מחירים עדכניים.

dimitrygo

Active member
מנהל
1) אצל ד"ר שרון רגב בר"ג יש פנסיון חתולים במרפאה עצמה

חחתולים גרים שם בתאים לא כ"כ גדולים, שווה לבקר ולראות.
2) בפייסבוק יש קבוצות של אנשים ששומרים על בתים וחיות בית. אפשר לקבל שם המלצות וכו'

רוןרי

New member
ישנה עוד אופציה( לא התנסנו אבל חברים כן)

יש בפייסבוק כל מיני קבוצות של קטיסיטרים שבאים לגור בבית החתול כלומר מגורים בתמורה לשמירה ודאגה לחתול. לתקופה ארוכה הייתי מנסה אופציה כזאת. לרוב מדובר בסטודנטים שבאים לארץ לחופשה( אצל החברים סטודנטית לוטרינריה שמגיעה בקיץ).
פעם הבאה אנסה גם....
אנחנו נוסעים לכשבועיים ויש לנו קטסיטר באזור שבאה פעמים ביום. המחיר תלוי שמעתי כמה טווחי מחירים.

למעלה