יש במקרה כזה שתי אפשרויות
אחת - למצוא מישהו בתשלום שיבוא לבקר כל יום, יטפל בכל מה שצריך, ואם החתולה מוכנה - ללטף את החתולה ולשחק איתה. למרות שמשך הזמן נשמע ארוך, לרוב החתולים מאוד מלחיץ לעבור למקום אחר ויכול לקחת להם שבועיים ויותר לפני שהם נרגעים במקום חדש כך שזה סביר, אם באמת האדם יבוא כל יום.

שתיים - פנסיון. יש כאלה שמציעים פנסיון ביתי, אבל צריך לוודא שהם (א) אחראים ו(ב) יודעים למנוע בריחות (דרך החלון, דרך הדלת, דרך כל דרך). יש גם פנסיונים לא-ביתיים. יש מקומות כמו בית ארז (משמר השבעה) או דוג-פארם (בית הלוי) שהם לא-ביתיים, כלומר יש מבנה שהוא פנסיון עם הרבה תאים לחתולים. היתרון שם הוא בעיקר בסגירה בתוך תא שבעצמו נמצא בתוך מבנה סגור, כך שבריחה פחות מתאפשרת - אבל שם החסרון הוא שבדרך כלל הריחות והקולות של בעלי חיים רבים יותר מלחיצים.

בשתי האפשרויות של הפנסיון יש את בעית הזמן שלוקח לחתול בוגר להסתגל למקום חדש. בכל מקרה, צריך לוודא אמינות ותנאים, שזה אומר - לבקש המלצות משמר-חתול, או לבקר אישית בפנסיון (ביתי או לא ביתי) לפני שמשתמשים בשירותיהם ולשאול הרבה שאלות לגבי התנהלות, מה עושים במצבי חירום (וטרינר?), האכלה וכדומה. אני עצמי שמר-חתול באזור שלי, וההמלצה שלי לכל אחד היא תמיד לשאול את כל השאלות ולא להתבייש - החתול שלכם תלוי בכם!