משפחתו וחיות אחרות

noa128

New member
משפחתו וחיות אחרות

אתמול ניצחה שוב (לדעתי) הדיפלומטיה. לא סתם הכותרת היא "משפחתו" כי כאן אופציית ה"חמות" עברה מן העולם בסמוך לנישואינו, ומה שנשאר מאפיל על כל פוטנציאל שלא היה לה בחייה... סיפור הולך ככה: לאיש לו נישאתי יש אחות אחת צעירה ממנו. משחר ימי היכרותנו לא סבלתי את פרצופה, והשנים רק שיכללו את ה"יציאות" שלה שאליה נחשפנו - שהתחילו מאגוצנטריות ברמה שהייתה משאירה אותי פעורת פה מול החוצפה ועזות המצח, ועד ליציאות מנוולות במיוחד, מהסוג שהיה גורם לי למחוק בנאדם כזה ממעגל ההיכרויות שלי לו היה הדבר בידיי. האיש שלי בולע את כל מה שיש לה להציע, ולמרות שיותר מפעם הוא הכריז "אין לי משפחה" אחרי יציאה פוגעת במיוחד - אוהב אותה אהבת נפש למרות הכל - אחותו הקטנה והיחידה - אני מבינה אותו. עם השנים צמצמתי את הקשר איתה למינימום ההכרחי, הקשר שלה עם אחיה מתבצע בפלאפונים ומיילים בלי לעבור דרכי בשום צורה ואופן, ובשנים האחרונות בחרתי לקחת לעצמי "יום חופש מהילדים" כשהוא נסע לבקר אותה עם הילדים. הויכוח בעניין "איך להתייחס" נטוש כאן וסופו אינו נראה לעין. אני הבנאדם הכי ישיר ותכל'סי שאני מכירה. אין אצלי הצגות ופוליטיקות, זה תמיד היה זר ומיותר בעיניי. אם מישהו עושה לי רע על הנשמה או סתם - אני מנתקת איתו/ה את הקשר. פשוט וקל. עד שזה מגיע למשפחת בן הזוג. כאן חונכתי על "להיות חכמה ולבלוע". משחר ילדותי הייתה אימי מטפטפת לנו ש"עם המשפחה של הבעל לא רבים...", "זה מה שיש וצריך ללמוד להסתדר". "תגידי כן כן ותעשי מה שאת רוצה.." היא הייתה מנמיכה אלינו מבט בכל פעם שסבתי הייתה עולה לה על העצבים והיא הייתה נושכת שפתיים וממשיכה הלאה. בתבונתה היא העבירה לי את חוכמת ה"לא לשים את הבעל בינך לבין אמא שלו - כי זו מלחמה אבודה". עם התובנה הזו אני משמרת את יחסיי הכאובים וטעונים עד כאב עם משפחת אבי ילדיי. הם הביאו את הפרובוקציה לרמות חדשות, אבל אני שומרת על החיוך בפניהם ועל מינימום תקשורת בשאר הזמן. הוא טוען שאני צבועה. אתמול "היא" הגיעה פה לביקור עם הילדים שלה. אני לא הייתי כאן ביום שישי, כי כזכור צחצחתי לפרנסתי מטבח של מישהו אחר, ולכן לא התפניתי לעשות כאן "מסדר המפקד" לכבוד בואה (פעם, בצעירותה, היא הגיעה עם אמה ז"ל לביקור בפסח ובלי בושה לקחה אקונומיקה וסמרטוט והתחילה לנקות כי "אתם חיים כמו חזירים"), ובבוקר כשקמתי מוקדם כולי רוטנת על כך שבמקום לישון בשבת בבוקר אני צריכה להתחיל לסדר ולנקות לכבודה - התלקחה כאן מריבה על אותו עניין ישן - "את סתם צבועה. לא מתאים לך - תגידי לה שלא תבוא!" את זה כמובן לא עשיתי. החלטתי לקבל בברכה את סיר החמין שהיא הביאה כדי להקל עלינו וגם כי "אני לא אוכלת אוכל שבושל בשבת", אבל כשהיא ישבה עם אחיה בחצר לי היה יותר דחוף לנקות את המטבח. אז הביקור עבר בסופו של דבר בנעימים, הייתי נחמדה ומנומסת, הילדים שיחקו נורא יפה ביחד - אבל חילוקי הדיעות בעניין הזה נותרו בעינם. לו קשה לראות אותי מתרגלת דיפלומטיה ונימוס מזויף דווקא על משפחתו, ואני לא מקבלת את העובדה שבשם התכלסיות והיושר האישי אני צריכה לומר להם בפרצוף ב ד י ו ק מה אני חושבת עליהם. ומה דעתכם? מה יקרה אם יום אחד באמת אעשה כרצונו ואפתח את העניין בפניהם?
 
פתרון חלקי

אתחיל מהסוף, אני בזמנו לא הצלחתי למצוא פתרון. מה שכן, כשכלו כל הקיצין, יזמתי שיחה מרובעת -זוגי דאז, הוריו ואנוכי. כולנו שפכנו שם בתרבותיות את מה שהתנהל במשך שנים קודם בגועל מאחורי הקלעים. זה לא הביא להסכמות, ההבנות היו חלקיות, כל אחד נשאר בעמדתו, אבל...השטח אחר כך היה קצת יותר מאוורר. לפחות נגמרו הסינונים מתחת לשפם.
 

kisslali

New member
אני הכי התחברתי ל"חיות"

אתן יודעות איך זה שיש נושאים שפשוט מדליקים בןאדם - אצלי אחד הבעייתים יותר זה משפחתו. כשהייתי נשואה נהגתי בדיוק כמוך וכך גם אני השארתי לו את המשפחה שלו. הכיעור הגועל והרוע פרצו ברגע שהוא הלך. כל מה שנשאר זה בעצם להגיד לו תודה שהם שלו, לשמור מרחק וזהו. מה שאני לא מצליחה להבין זה למה הוא רוצה שתפסיקי להיות צבועה, יש לך רעיון? ללי
 

noa128

New member
אני חושבת שזה נובע מהמחשבה

שאם זה 'עובד' עבורו - זה יכול לעבוד עבורי. אלא שה"חייתיות" מהצד שלי אפילו לא מתקרבת לקרסולי מעלליה של משפחתו. גם לדעתו, ולכן מן ההגיון שהתגובה תהיה בהתאם, לא? משפחתי שלי 'אימצה' אותו כבן מההתחלה - הוא כאב את מות אבי לא פחות ממני, הקשרים שלנו עם משפחתי הם יומיומיים ובאמת מתקרבים מאד למושג 'משפחה' כפי שנהוג לחשוב עליה, נפגשים בכל שבוע, עוזרים אחד לשני איפה שצריך. הוא מת על אימי והיחסים שלו עם אחי ואחיותיי הם מאד פמיליאריים - תמיד היו. בעבר, כשהיה לו משהו לומר (לאחת מאחיותיי נדמה שזה היה, לפני שנים) - הוא פתח את הפה ואמר - לאוד אנד קליר - אין ספק שזה לא תרם לרגשות חיוביים כלפיו, אבל היכרות כזו של שנים הרבה עולה על האינסידנט אחד-שניים שהיו עם הצד שלי, אז כנראה שלא ברור לו למה אני צריכה לנהוג באיפוק ונימוס. אני דווקא כן אמרתי את שלי לפני כשנה, כשהוא היה בחו"ל והיו עניינים שהוא לא היה מסוגל לטפל בהם בגלל המרחק ושיחות הלונג-דיסטנס. אמרתי, עשיתי, הסברתי - שוב, בנימוס אין קץ - אבל לא ממש "פתחתי" את כל מה שכאב לי, בעיקר כי כשהעניינים התקרבו לאי ההסכמה שיש לנו עם אביו, ואני אמרתי בעדינות - "סליחה, אבל זה לא מה שסיכמנו" - הוא צרח עליי בטלפון "את שקרנית !" וטרק לי בפרצוף (ואחר כך גם דרש שאתנצל כשבנו כבר היה בסביבה..). האמת שבקטע הזה נזכרתי רק עכשיו, כשקראתי את ההודעה שוב לפני שאני שולחת... בקיצור, אני לא ממש חושבת שיש שם עם מי לדבר. התחושה שלי היא ברורה שאין להם מושג כמה איומים בעיניי הדברים. הם חושבים שהם בסדר, וזהו. חוצמזה, ונדמה לי שאת זה גם כתבתי כאן פעם, אני לא ממש מבינה את התכלית שבסיכסוכים פנים משפחתיים (שזה בדיוק מה שיקרה פה אם אני אפתח את הפה..) - אני הרי 'תקועה' איתם - אז מה, להתחיל 'ברוגזים'? בשביל מה זה טוב? להרים פה עוד מתיחות ביני לבינו שימצא עצמו באמצע? בשביל לריב יש מספיק אנשים אחרים שאפשר 'לבחור'. לא?
 

פּרפרית

New member
אני מסכימה איתך ועם הדרך שבחרת

הגעת לשלווה שמתאימה לך איתם תמשיכי כך! אני חושבת שאת מתמודדת עם כל כך הרבה, תוספת בדמות התמודדות נוספת עם כאלו שממילא לא עושים לך טוב לא תוסיף לך. אני משערת שהוא חושב שאם תדברי עם אחותו ואביו מערכת היחסים בינכם תשתפר ואולי תוכל להתקרב למערכת המשפחתית שהוא רואה בצד שלך. אל תקחי את האחריות הזאת שהוא מגלגל אליך. מסכימה גם עם משפטי הסיום שלך - "בשביל לריב יש מספיק אנשים אחרים שאפשר 'לבחור'. לא? " פפףףףףף.....לא נגמר אף פעם, הא?
 

noa128

New member
אין רגע דל ../images/Emo13.gif - אחרת איזה שיעמום

יהיה לנו בחיים? איך את? נ.
 

פילאטוס

New member
על צביעות ועל גבולות

אני מכירה גברת אחת, מרת נפש, יש להודות, שנשאה באוזני כמה פעמים נאום בשבח הצביעות. ציבילזציה לא היתה מתקיימת אלמלא הצביעות, היא אומרת. הרי רוב הקשרים בעולם לא מתבססים על חיבה עמוקה, הכלה גורפת, שלא לומר אהבה. וגם במקומות האלה, הקרובים, לא היינו שורדים הרבה אלמלא היינו מפלטרים את הבטן שלנו ללא הרף. הכנות הבוטה, היא אומרת, היא מחלה ישראלית ממארת, שאין מאחוריה אלא אלימות. כנות משמעותית, בונה, יכולה לבוא רק מקירבת לב, שאז ממילא היא מרוככת בחום, יוצאת מלב אוהב. יש לי איתה ויכוח לא קטן בעניין הזה, אבל אני מסכימה שגסות הלב ה"צברית" אינה יושר, אלא זחיחות. אבל בעסקת החבילה המבעבעת הזאת שנקראת משפחה אין שום דרך לשרוד בלי צביעות, שאולי היא בכלל נימוס, זהירות, בלם מפני גיהנום בלתי נסבל של שנאות וקנאות גלויות, שלאו דווקא יטהרו את האוויר, אלא פשוט יזמינו שוב ושוב מצבי קצה אלימים. נועה, לי יש הרגשה שהמוקש כאן הוא לא בינך ובין משפחתו של בן-זוגך, אלא בינך ובינו. קשה לו לראות אותך מתרגלת דיפלומטיות מולם, והנה הוא מטיל את אי-הנוחות שלו עלייך, מאשים אותך בצביעות, שופט אותך. אולי תזמיני אותו, במסגרת גילוי הלב והכנות שכן שוררים ביניכם, לבדוק על מה קשה לו להתבונן בתוכו, ולהניח לך להתנהל כמו שנכון לך, בכבוד, תוך ראייה נכוחה של הגבולות ביניכם. מה את אומרת?
 

noa128

New member
ישנתי על זה קצת.... ../images/Emo13.gif

ואין ספק שאת צודקת. יש קשר לאחד ה'שדים' שמתחבאים פה (המטפלת אמרה לנו שיש לנו בבית שד שמתחבא בין הרהיטים ובפינות החשוכות, קוראים לו "כעס" והוא מאיים כל הזמן לקפוץ עלינו ולהדליק כאן אש..
) - אז זה נכון שהיום יש כאן יותר הידברות, יותר מאמץ אמיתי לגשר על מחלוקות ולתקשר, במקביל זה נוגע אני חושבת לבן דוד של השד ההוא - השד שקורים אותו "אמון" - הרי חלק חשוב בבניית אמון, בעיקר אחרי שהופר, הוא המושג המוניציפלי הידוע "שקיפות" - ואם אני פתאום מתרגלת דיפלומטיה בכשרון רב, הרי שיכול להיות שזה מעורר חשד שגם בתקשורת הזוגית אני לא בדיוק שקופה כפי שהוא הורגל.. אז אחד הדברים שעשיתי, היה - לפתוח בפניו את המקום הזה, את הפורום. כשקיבלתי על עצמי את הניהול הזמנתי אותו לקרוא ולחוות איתי את ההשתתפות בפורום - משהו משותף, במקום איזור סגור וסודי ביותר. קיבלתי עיצה טובה שהבהירה לי שהמחיר שהזוגיות משלמת על הרצון שלי לשמור לי את המקום הזה כ'שטח פרטי' - הוא גבוה, שכל סוד הוא נזק (בעיקר לאור ההיסטוריה הזוגית שלנו), וששמירת המקום הזה "סגור" בפניו גורמת יותר נזק מתועלת. אז זה נכון שיש גם את העניין ההוא שלא הייתי יכולה להשקיע כאן בפורום את מה שנדרש אם הוא היה נשאר "מחוץ לתחום" עבור בן הזוג שלי, אבל עשיתי צעד בונה אמון - ואני לא מצטערת על זה לרגע. בעניין המשפחה. כל העניין מעורבב טוב. גם לו יש כעסים עליהם. ואם כבר דיברת על גבולות - אני מניחה שרוב הנזק כאן נגרם בגלל חציית הגבולות שנעשתה כאן - המשפחה שלו נכנסה למקומות שמשפחה לא צריכה להתערב בהם - ואת ההרגשה הרעה שזה עשה - שנינו אוכלים עד היום. אצלי זה נוסף על כעסים שהיו לי עליהם בעבר, אבל לי יש את הפריבילגיה שבהתעלמות מהם ברוב ימות השנה - הוא עם ה'חשבונות הפתוחים' צריך להתמודד - מאותה סיבה - משפחה לא מחליפים - תקועים איתה.. עוד לא החלטתי אם כדאי שנשב ו'נפתח' את זה, כי לא ממש ברור לי אם יש לזה פתרון - אבל יש לי כוונה להזמין אותו לקרוא את העץ הזה - ואז נראה. ושוב תודה.
 

kisslali

New member
קפץ לי משפט שאמא שלי תמיד אמרה:

אם אין לך משהו טוב להגיד, אל תגידי כלום! טיפ טיפה טעון מבחינתי ובכל זאת ככה חנכה אמא אנגליה את הצברים שלה.... נשיקות ללי
 
למעלה