משפחת בנאי

נר11

New member
משפחת בנאי

שמעתי בזמן האחרון ששניים מהאומנים האהובים עליי חזרו בתשובה - אהוד בנאי ואביתר בנאי. אני יודע ששניהם כבר הרבה זמן בתהליך כזה של רוחניות אבל עכשיו שמעתי, לפחות על אביתר, שהוא ממש חוזר בתשובה... מה אתם אומרים עלזה? נראה לכם שהם ימשיכו לשיר ולהופיע למרות זה? אתם חושבים שמעכשיו הם יעברו לשיר שירים חסידיים? ואגב- יכול להיות שדווקא לאומנים יש נטייה יותר מלכולם לחזור בתשובה, כי יש ממש מלאן אומנים שככה הולכים לנו לדתיים... (לא שאני מזלזל בדתיים, אבל..).

tamarhp

New member
למה שיפסיקו לשיר?

המוסיקה היא יסוד כל כך גדול וחשוב ביהדות - אין שום סיבה להפסיק לשיר, אבל כן צריך להיזהר במה ששרים - לשיר רק תוכן שאין בו דברים "לא צנועים"... אני לא יודעת אם דווקא לאומנים יש נטיה לחזור בתשובה, יש גם מדענים שחזרו בתשובה בעקבות הגילויים במדע.. :) אבל זו נקודה למחשבה, אם באמת יש אומנים שחוזרים בתשובה הרבה יותר משאר המקצועות... :) אגב, לא שמעתי שהם חזרו בתשובה.. מתי?

אהוד מסורתי כבר שנים רבות

אביתר התנדנד לא מעט זמן ובשנים האחרונות הוא מתקרב. הם מופיעים כבר תקופה לא קצרה (במיוחד אהוד) "למרות" זה. אבל אני יודע שיש שורות בשירים שלו, שאביתר פשוט מדלג עליהם כי הן לא ממש מתאימות למי שהוא עכשיו.

אומנים שחוזרים בתשובה

הם בהחלט דבר שקורה, כי אומנים מטבעם הם אנשים 'מחפשים' - חלקם צוללים לתהומות הברנז'ה... וחלקם נתפסים לכיוונים רוחניים. האם עליהם להמשיך לשיר? בוודאי! כל אחד צריך לקחת את הכישרון שלו ולהשתמש בו לעבודת ה' (וגם את השירים הישנים ניתן להמשיך לשיר בתנאי שאין בהם גסויות וכו'). הרב קוק כותב בספרו אורות התשובה ש"דוקא מתוך התשובה האמיתית הטהורה צריכים לשוב אל העולם ואל החיים, ובזה משיבים את הקדושה על מכונה וממליכים את השכינה בעולם", זאת אומרת שחזרה בתשובה לא כוללת את ההתנתקות מהכישרונות ומהחיים שלי אלא את הרמתם לעבר האמונה החדשה שלי. אני הייתי ממליץ להם לעשות ככה...

למעלה