משפחת ברגר מבלרוס

חוזה48

New member
משפחת ברגר מבלרוס

אני מחפש קרובים של משפחה בשם ברגר מבלרוס. המשפחה שלי הגיעה ממינסק ולפני כן כנראה מאיוונץ, ואני משער שחלקים ממנה התפזרו במשך המאה ה-19 בכל חלקי בלרוס והסביבה.

סבא שלי נקרא דר' הרצל ברגר. הוא היה חבר כנסת 1951-1962 ולפני כן היה חבר מערכת עיתון "דבר". יתכן שהיו בארץ בעבר אנשים שהכירו את השם וידעו שיש להם קירבה משפחתית אליו.

אביו יצחק ודודו יהודה לייב ברגר היו פעילים ציוניים וצירים במספר קונגרסים ציוניים, מהראשון ועד שנות השלושים. אבא שלהם נקרא הרה"ג גרשון-אברום ברגר, 1841-1910.

חיה בתו שלר' גרשון ברגר

בעתון "המליץ" מיום שני, יוני 24, 1895 , עמוד 1
מופיעה מודעת ארוסין של
"חיה בת ר' גרשון ברגר ונתן בר ר' יעקב לעווין במינסק"
מארסים

בברכה,
אדי

חוזה48

New member
פולין או בלרוס? או שתיהן?

העיירה הזאת נמצאת כ-50 ק"מ מערבית למינסק, ובין מלחמות העולם היא היתה תחת שלטון פולין. כנראה שהיא נחשבת גם כבלרוסית וגם כפולנית. יש נתונים על יהודים בשם ברגר שחיו שם, אבל כנראה שנדרש עוד מחקר.

חוזה48

New member
תודה, אבל.....

אני מודה לכל מי שסיפק את הנתונים על חיה לוין, ועל אחיה יצחק ברגר. אבל אני די סגור על כל הצאצאים של הרב גרשון-אברום, פרט לאלה שחיים כיום בגוש הרוסי. אני מחפש קרובים מחוץ לענף הזה, גם בתקוה שאוכל לברר פרטים על הרקע המשפחתי שממנו בא הרב.

שני קרובים כאלה שאני מודע להם היו יצחק ברש 1918-1944 וישראל ריטוב 1895-1976. בשני המקרים, כוון המחקר הדרוש הוא אל העבר.

מה אתה מחפש? אלו קרובים?

שלום. כתבת שאתה מחפש קרובים. מה שמות? אולי אני יכולה לעזור?

חוזה48

New member
לא ספציפי

אני מחפש בעיקר קרובים של הרה"ג גרשון-אברום ברגר, שאינם צאצאים שלו. כי לגבי הצאצאים אני די מסודר. בין היתר בזכותך - תודה!

חוזה48

New member
אוקיי, כן ספציפי....

אני מעוניין בפרטים על יצחק ברש שנולד בניז'ני נובגורוד ב-15 במרץ 1918. ההורים הם אפרים ויוכבד הלנה ברש, אזרחי פולין, תושבי וולקביסק ואחר כך ביאליסטוק. אפרים היה מהנדס, היה ראש היודנראט, ונספה. כך כנראה גם כל הילדים, ואני יודע רק על אחת חוץ מיצחק. יצחק עלה לארץ לפני המלחמה. בין היתר הוא סיים את קורס טיס השני שנפתח בארץ, אבל היה הקורס הראשון שהגיע לסיומו. יצחק היה בעל רשיון טיס מספר 1 בא"י, ראשון מאז ימי הדינוזאורים... הוא נפטר מסרטן בעת שירותו בצבא הבריטי במלחמת העולם. יצחק מופיע גם בפוסט בפייסבוק: https://www.facebook.com/135115243187010/posts/2472777922754052/ הוא מתועד באתר "יזכור" ובמכון ז'בוטינסקי, אבל שם אין את הפרטים שאני מחפש. אני תוהה אם ניתן למצוא רישומים מניז'ני נובגורוד. אחת ממטרות התרגיל היא לוודא שאימו של יצחק, יוכבד, היתה הבת של וולף וחאשה גולדשטיין מביאליסטוק. יוכבד היתה רופאת שיניים ואשמח לדעת איפה ניתן לחפש רישומים שקשורים לכך, מהאוניברסיטה או מרשימות של רופאים בביאליסטוק מלפני המלחמה. תודה!

שרי סילבר

Active member
מציעה לך לפתוח הודעה חדשה, ולקשר לשרשור הנוכחי
הרוב לא מדפדפים כל כך רחוק, ולא בטוח שמי שיוכל לעזור לך אכן יראה את ההודעה.

למעלה